Eva Simons is er uit: ‘Ik zeg ja tegen Songfestival 2020’

Nederland slaakt een zucht van verlichting. Zangeres Eva Simons gaat zichzelf bij AVROTROS aanbieden als de Songfestival-inzending voor 2020. Dat heeft ze vrijdagavond laten weten in RTL Late Night met Twan Huys. Simons overwoog al om zich voor de editie van dit jaar aan te melden. “Ja, eigenlijk wel. Het is heel gek. Ik ben nooit gevraagd en ik dacht altijd: je moet wel gevraagd worden, want dat is wel een eer. Ik had een paar nummers waarvan ik dacht: zijn wel big tunes.

Die ‘big tunes’ waren Songfestival-proof, aldus Simons. “Dat heb ik niet gedaan. Waarschijnlijk ook mijn eigen trots ofzo, I guess. Het was denk ik ook dat ik heel bang was dat Nederland me gewoon niet graag zou sturen. Dat ik afgewezen zou worden. Ik dacht: dat ga ik niet doen.”

Vlak voordat de uiteindelijke inzending van dit jaar, Duncan Laurence, bekend werd gemaakt, gingen het gerucht dat Simons dit jaar zou gaan. “De reacties waren zo positief. Ik dacht: hád ik het maar opgestuurd.”

Diep in mijn hart had ik proactiever moeten zijn en mezelf gewoon moeten voorstellen. Van: hoi, ik wil graag meedoen. Maar dat heb ik niet gedaan.”

Gaat ze dat volgend jaar wel doen? “Ja, volgend jaar misschien. Ik ga wel praten, ja.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen