Bert Huisjes sluit vertrek Eva en Matthijs niet uit

Geplaatst op Fri 18 Jan 2019 om 14:45

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, sluit niet uit dat uiteindelijk ook Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk naar een commerciële omroep vertrekken. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Huisjes wijst erop dat Van Nieuwkerk bij het verlengen van zijn contract terug moet van 580.000 naar een schamele 180.000 euro per jaar. Er mogen tegenwoordig namelijk geen uitzonderingen meer zijn op de salarisnorm. “Wat het grote risico voor de NPO is, is de WNT-norm“, meent hij.

Je kunt iemand van het kaliber Van Nieuwkerk niet tevreden stellen met 180.000 euro per jaar, denkt Huisjes. “Als Matthijs van Nieuwkerk straks 180.000 euro moet verdienen, waar hij 580.000 euro gewend was, en er komt een bod van 800.000 of 1,2 miljoen euro van John de Mol, dan moet hij voor zichzelf ook nog wel eens nadenken van: goh, daar moet ik anders tien jaar voor werken.”

Van Nieuwkerk is lang niet de enige NPO-presentator die commercieel interessant is. “De grootste vis is denk ik Eva Jinek op dit moment.

Waar Talpa sterren bij RTL vandaan haalt, zoekt RTL ze bij de NPO. De publieke omroep lijkt weinig last te hebben van de diepe zakken van John de Mol. “Ze lijken voorlopig buiten schot te blijven“, constateert Arjen Fortuin, tv-recensent van NRC.

Fortuin: “Ze zijn wel interessant voor hem, maar het lukt hem niet om hen over te halen Dat kan ermee te maken hebben dat ze als programmamaker echt iets in moeten leveren, want het risico van hoe leuk het publiek je nog vindt als je van publiek naar commercieel gaat is ook nog aanwezig. Niemand wil de nieuwe Jack Spijkerman worden.”

“John de Mol heeft geld, maar moet ook die mensen leuk genoeg werk kunnen aanbieden en het is de vraag of dat lukt.

Foto: NPO Radio 1
39 Reacties op “Bert Huisjes sluit vertrek Eva en Matthijs niet uit”


 1. Evert

  Als je een vak uitoefent voor iets dat bij lange na niet in een primaire levensbehoeft voorziet en dan niet blij bent met 180.000 euro per jaar, dat al absurs hoog is, dan ben je de knip voor de neus niet waard.

 2. happie

  brrr wat een wereld van geldwolven toch. Meer dan een ton per jaar kun je toch niet opmaken.

 3. Vrijdag

  Var is geen WNL.

  Huisjes moet ook terug naar 180 maar niemand wil hem hebben.

 4. Remi

  … Eva en Matthijs … gaan ze een “Jack Spijkermannetje” doen … ?

  We weten hoe het is afgelopen met voormalig VARA “boegbeeld” Jack …
  … heel veel biertjes drinken elke dag, en verder niets …

 5. Curryworst

  Eva Jinek en Mathijs van Nieuwkerk hebben toch het schrikbeeld van Twan Huys in gedachte. Zo’n vernedering kun je jezelf toch niet aandoen, ondanks het hoge salaris.

 6. Sven L.

  Dan kan je nog beter naar RTL vertrekken dan naar SBS6… Heeft toch een meer journalistiek karakter dan SBS. (als Eva / Mathijs zou vertrekken).

  Eva & Twan samen..?

 7. HalloJumbo

  Die Eva kan niks. Het is onbegrijpelijk dat haar programma constant 1 miljoen kijkers aan tikt. Haar redactie is vreselijk, de gasten worden altijd laat op de site gezet.

  Een gesprek normaal afronden kan ze niet, dan gaat ze gelijk in auto-cue modus. Die vreselijke juich-band die óók nog eens veel te hard staat.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  DE schamele 180.000 per jaar.
  Daar kan de kachel niet van branden nee…

 9. Zomaar

  DE NPO betaald al hooguit het maximum, de omroep waar zij voor werken vult het loonstrookje aan met het geld wat zij verdienen van hun gids.

 10. Brits

  @HalloJumbo

  Jij kan zelf niets behalve een hele dage zure reacties plaatsen hier.

  Stumpertje.

 11. X

  Zou vreselijk dom zijn. Zie Twan.

 12. ome H

  Nieuwkerk zie ik het niet doen, Jinek twijfel ik

 13. liefkleinhertje

  Als Eva gaat laat ze dan asjeblieft baby Pax (wat een naam) niet vergeten.
  opgeruimd staat netjes.
  Dat suffe gedoe sinds ze dat jong er uit ge katapult heeft word een beetje vermoeiend om naar te kijken.

 14. o.p. lichter

  Deze programma’s werken niet bij de rtl en zeker niet bij sbs , door die reclames haken de kijkers af kijk maar naar twan huys .

 15. Henk

  Als Van Nieuwkerk en Jinek (met haar oppervlakkige talkshow waarin in de verschrikkelijke Jair) naar SBS of RTL vertrekken dan wacht hen hetzelfde lot als Twan Huijs

 16. Henk

  @stoutdomhertje

 17. jroen

  180.000.. Daar moet ik 10 jaar voor werken, kan je nagaan wat een verschil.. Beide kunnen prima naar het nieuwe SBS die na de zomer begint. Waarom zou Mathijs en Eva wel slagen op RTL maar Twan niet? Juist omdat niemand kijkt omdat iedereen vooral verteld hoe slecht het is maar nog geen eens kijkt!!

 18. HalloJumbo

  @Brits: Gelukkig zijn we naar de Brexit ook van jou af.

 19. ga

  GA AUB……..DAN SCHEELT DAT WEER BELASTINGGELD. IK KIJK NOOIT MEER……

  GA LEKKER NAAR SBS…….

 20. ga

  IK KEEK NOOIT
  GA NAAR SBS……..DOE NEDERLAND EN DE STAATSKAS EEN PLEZIER.

 21. ga

  alleen zestigplussers kijken nog dit soort tv……..welke mensen gaan nog naar stompzinnige talkshows kijken en zelfs bijna elke dag? Dan heb je
  OF TIJD TEVEEL
  OF JE KAN NIET SLAPEN EN NIETS OM HANDEN EN KAN NIET INTERNETTEN
  OF JE HEBT HET INTERNET NIET ONTDEKT.

 22. chris?

  Zo maar een mening van iemand. Bij NPO hebben zij succes en voldoende snabbels. Anders wacht hen een Twan Huys lot en wordt het een Spijkermannetje

 23. chris?

  Een schamele € 180.000, n.b. een ministerssalaris.

 24. chris?

  @ Hallo Jumbo, wat presteert U ?

 25. liefkleinhertje

  Als die lange van Nieuwkerk ophoepelt laat hem dan ook dat piepkuiken (Marc-Marie) mee nemen en natuurlijk Paardenbek (Claudia) maar ja dat soort non talenten moeten ergens anders geld meenemen daarom zitten ze nog bij de NPO.

 26. Deadly Viper

  opzouten met die 2 graaiers.

 27. Meneer Kaktus

  Iedereen die van 180K per jaar z’n kacheltje niet kan laten branden, tyft maar lekker met ‘n koloregang op naar de commerciëlen! Doeiiiiiiii, vergeet je niet de deur achter je dicht te trekken?

 28. Pastoor van Puffelen

  Heeft het reptiel Matthijs van Nieuwkerk nou nooit genoeg? Ik vind dat hij minimaal 10 miljoen euro aan de staatskas moet terugbetalen. Ik noem wat hij gedaan heeft en nog steeds doet roof van goedwillende en belasting betalende burgers. God is niet met hem. Amen.

 29. zwarte trui

  dat word geen succes het kan niet het past niet het lukt niet dat word een twan huisje dat dan weer wel

 30. Hillie uit Klazienaveen

  Ze hebben een heel team achter zich dat voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor het succes. Als ze dat in de steek zouden laten, roepen ze wel heel wat over zichzelf af. En dan heb ik de reclameonderbrekingen nog niet eens meegerekend. Ze kunnen kiezen voor het kapitaal maar daarmee is waarschijnlijk het eind van de loopbaan ingezet.

 31. Ano Niem

  180.000 of een miljoen…
  Welke hypocriet onder ons zegt dat hij/zij dat niet zou doen?

 32. aammehoela

  De jaloersheid van de CO-boys is weer hier terug te lezen. Juist de manier waarop Eva en Matthijs hun programma doen zorgt ervoor dat ze torenhoge kijkcijfers hebben. En het zijn in het algemeen de iets hoger opgeleiden die hiernaar kijken. Verhuizen naar de CO gaat heel veel kijkers kosten, of ze kijken een gedeelte. De reclame er tussen is “dodelijk” zeker bij talkshows.

 33. Sam Zafiro

  Hoe zo wil niemand de nieuwe Jack Spijkerman worden?

  Die man snapt dat je niet altijd op tv moet… soms moeten anderen je er op wijzen dat je over de houdbaarheidsdatum heen bent.

  Dat is vaak het probleem.. presentatoren denken dat ze eeuwig mee kunnen. Das een denkfout.

 34. Bart

  Grote kans dat binnen nu en 2 of 3 jaar een late night talkshow op SBS6 (misschien dan een andere naam) met Eva en/of Jeroen, Beau of Wilfred (en Helene) gaat komen.

 35. Paolo

  Zooo wat erg. 180.000 maar. Dat kan ook niet. Hij moet bijbaan nemen bijna. Wat een (dedain ) minachting om over de rug van de kijker die iedere avond op je afstemt met zijn bord zuurkool op schoot en een minimumloon in portefeuille. Het gezeur over ‘sterren’ ( mocht Nederland die al hebben) die wel of niet naar een andere zender gaan houdt nu al dagen aan. Laat ze allemaal verhuizen naar een ander net als dat is wat ze graag willen. Praten met de gewone man aan tafel, empathie tonen en zelf lachende derde zijn. Beetje ‘ links lullen en rechts vullen’zo zie ik het. Vreemd is wel datde heren/dames presentatoren hun eigen programma altijd willen meenemen. Iets nieuws werktnegen van de tien keer niet. En een bestaande formule overnemen werkt ook niet altijd, kijk naar RTL Late night. Dus je mag weg bij de publieke maar dan niet met je format van daar. Moet je eens opletten hoeveel er op z’n bek gaan.

 36. toxilogic

  De VVD heeft al lang moeten wachten om de NPO kijkcijfer kanonnen te elimineren, een jaar nadat dat gelukt is zal m’n een nieuwe aanval op de NPO doen zwaaiend met gedaalde kijkcijfers, ranzig clubje die VVD. En als het over geld gaat kijk naar die dames tennisters bakken er veelal weinig van maar verdienen tonnen wat zeg ik miljoenen zag net wat ene Barty, nooit van gehoord, al 5,3 miljoen bij elkaar gemept had.

  Matthijs heeft geld genoeg verdiend en gaat lekker freelancen, gaat zeker niet naar de CO, EVA daarintegen zal zich well laten verleiden door een grote zak met geld, prima toch, haar boobies zijn nu niet meer wat ze ooit geweest zijn

 37. Ben

  Kaliber van van nieuwkerk. Hilarisch. De meest overbetaalde eenzijdige voorleesmoeder van nederland. Walgelijk eenzijdig en zwaar over het paard getilde en omhooggevallen nobody.

 38. chris?

  Liefkleinhertje, wat een taal voor zo’n miniscuul reetje

 39. chris?

  @aammehoela, zo is het, de klasse van deze NPO presentatoren druipt er van af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.