Fons en Tina over SBS-probleem: ‘6 Inside echt slecht’

Geplaatst op Wed 16 Jan 2019 om 11:40

Fons van Westerloo en Tina Nijkamp, twee voormalig zenderbazen van SBS 6, lieten dinsdagavond in De Wereld Draait Door hun licht schijnen op het huidige SBS 6. Ze pleitten beiden voor meer ENG- en minder studioprogramma’s. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het wordt steeds duidelijker dat zelfs de grote John de Mol SBS 6 niet kan redden. Sterker nog: de mediatycoon lijkt het DNA van SBS 6 totaal niet te snappen. Hij komt met de ene na de andere gelikte studioshow.

Misschien is De Mol wel een heel goede producent, maar niet zo’n goede zenderbaas, stelt Matthijs van Nieuwkerk. “Heeft hij misschien niet de meesterhand als het om programmeren gaat?

Nijkamp: “Ik denk wel dat het ontzettend nauw luistert qua programmering. Ik denk dat zijn team en hij misschien goed moeten kijken naar wat waar te zetten, ja.”

Van Westerloo: “Hij is een grote producent, maar ook hij maakt fouten. De grote producent zet zijn eigen spullen op zijn eigen zenders, omdat hij het aan de wereld wil verkopen. Daar gaat het volgens mij mis. Ik heb goed contact gehad met John gehad en veel met hem gewerkt, maar ik kon gewoon nee zeggen. Dan was hij heel kwaad en riep hij: ‘Je maakt een fout!’ Ik heb ook een foutje gemaakt, want ik heb Big Brother nooit gekocht voor SBS – dat had ik moeten doen, ik maak ook fouten. Maar dat is waar het probleem zit: er is geen filter meer. Het is moeilijk om tegen De Mol te zeggen dat je het niet doet, dus hij heeft sterke mensen om zich heen nodig.

6 Inside

Vervolgens kwam 6 Inside aan bod, dé nieuwe vooravondshow van SBS 6. Van Nieuwkerk: “Er kijken bar weinig mensen naar.”

Tina Nijkamp: “Als je kijkt naar First Dates op NPO 3: daar hebben ze de buitenlandse serie maandenlang geladen en nu zijn ze met de Nederlandse serie begonnen. Natuurlijk is dat dan een hit. Dit programma moet uit het niets komen. In december stond Hart van Nederland nog om zes uur en nu om zeven uur. Kijkers weten dan bij God niet meer waar ze naar kijken. Ik vind het wel een heel aardig programma en ik vind het heel leuk dat Albert Verlinde weer terug is op tv, maar er staat nu een programma voor wat 100.000 kijkers trekt.”

Van Westerloo: “Dat klopt niet. Ze zijn begonnen met bijna 400.000 kijkers en hadden er gisteren nog 180.000 over. Er zijn gewoon een paar honderdduizend kijkers weggelopen. Dan is het gewoon een slecht programma. Het is een slap aftreksel van Boulevard.”

Bovendien is Verlinde partijdig, meent hij. “Albert heeft natuurlijk toch het probleem dat hij zelf een succesvol en rijk zakenman en showbizzman is. Hij kan dus niet zijn eigen stal daar zitten behandelen. Het is gewoon een slecht programma en het ziet er erg goedkoop uit. Het klopt nog niet.”

Wat je gewoon had moeten doen: je moet als een sluipmoordenaar de markt op. Als je zegt: ‘Dit wordt de grote concurrent van RTL Boulevard’… Die hebben 1 miljoen kijkers! RTL heeft in de eerste week Beau teruggehaald naar Boulevard, die dat altijd meesterlijk heeft gedaan. Dat is gewoon schaken.”

Van studio naar ENG

Van Nieuwkerk opperde dat SBS misschien terug moet naar meer locatieprogramma’s en minder studioshows. Nijkamp: “Ja, dat is een heel groot verschil met toen. Studio schept natuurlijk veel meer afstand dan als je op straat bent. Dat is een groot verschil met toen ik er zat en Fons er zat. Bovendien zijn studioprogramma’s ook veel duurder. Ik zou dus zeggen: meer programma’s op de straat zou ik ze aanraden.”

Van Westerloo: “Je moet een balans hebben.”

Foto: BNNVARA
35 Reacties op “Fons en Tina over SBS-probleem: ‘6 Inside echt slecht’”


 1. Sven L.

  Linda naar Talpa; zojuist bevestigd door Sauvé.

 2. Job

  Met Beau ernaast was het wel goedgekomen…. Hoe kun je nou een show bouwen rondom Jan Versteegh? Iemand die beter de pionnetjes in de gymzaal had kunnen blijven neerzetten….

 3. Woensdag

  NPO programma’s mag je van Angela pas na een week kritiek leveren maar SBS mag je al afbranden terwijl Wendy nog tot 1 juli bij RTL werkt.

  Er is er maar EEN fout en dat is de luizenmoederboerzoektvrouw AHmarmot.

 4. SBS

  Volgens mij riep Fons alleen dat het slecht gemaakt is en had Tina het er over dat het wellicht op een verkeerde plek staat in het schema. Wat mij betreft een prima opmerking.

 5. Ron

  Dat is het enige waar ze gelijk in hadden, verder hebben ze niets gezegd gisteren. Ingehouden meningen want belangen blijkbaar, terwijl ze daar al lang niet meer zitten.

 6. Ano Niem

  Wat heeft Tina Nijkamp met haar gezicht gedaan??! Monique vd Ven 2.0.
  Twijfel je over een ingreep; kijk hiernaar en wees gewaarschuwd.

 7. Paniekvoetbal

  @SBS
  Sterker nog: Tina zat te verkondigen dat ze 6 Inside best een goed programma vindt.

 8. joresas

  Ik vind Jan Versteeg ge woon slecht, praat overal doorheen, echt irritant!

 9. Klaasje v

  Albert had gewoon Shownieuws moeten doen! Probleem opgelost.

 10. Curryworst

  “Heeft hij misschien niet de meesterhand als het om programmeren gaat?”
  Interessant om te horen hoe Matthijs van Nieuwkerk geregeld zijn mening in vraagvorm over tafel gooit.
  En als iemand daar verbaasd op reageert dan is steevast zijn reactie: ‘Nee, het is maar een vraag’.

 11. Trudy

  Is die Tina zuurkijkende Nijkamp niet degene die afging in …De Slimste Mens? Wat een lelijk mens zeg die kan beter achter de schermen werken pfffffffff.

 12. Woensdag

  Klopt

  Het draait nog niet maar ze zijn nog geen 2 weken bezig. Dagelijks zie ik veranderingen.

  Geef het de tijd zoals de toppers DWDD, M, Pauw en Jinek.

 13. jroen

  Goh.. mogen deze 2 een mening verkondigen.. Waarom zijn ze zelf dan de laan uit gestuurd?

 14. Marianne

  Weet je wie ik slecht vind? De kapper en de botox-dokter van Tina. Mijn god wat ziet die vrouw eruit!

 15. Marianne

  Tina wil zeker dat de gaan aftellen bij 6 Inside? 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 We gaan beginneeeeeen! Dit is 6 Inside met vandaag.

 16. Job

  Om met van Westerloo te spreken: “De kijker is niet te koop”….
  Dit is een herhaling van zetten….

 17. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Aha!
  Nog een paar kritische geluiden uit onverwachte hoek.
  Angela heeft gelijk.

  Doeidoei!

 18. Wim

  Ik heb gisteren even naar 6 inside gekeken, maar ik werkt gek vd camera man. Die steeds aan het inzoomen was. Je zag soms een shot met een gast en een halve neus van albert er op. Hele tijd dat inzoomen. Ik heb het toen maar afgezet ik kreeg er hoofdpijn van.

 19. Remi

  Angela heeft gelijk !!!

  … Angela is intussen een factor waarmee rekenening wordt gehouden,
  in het “lange tenen” Hilversumse.

  Goed zo Angela, ik ben een fan !

 20. Mediaprak

  Don’t shut the massenger. It are the programs that sucks.Bij 6I is de trent duidelijk: Neerwaards. Als zelfs een gesponsord programmaatje wat voor 6I staat geprogrammeerd hoger scoort dan moet het toch voor een ieder duidelijk zijn “geflopt”. Uithuilen en overnieuw proberen. Heeft er überhaupt wel een een 6 show voor 8 uur succes gehad? DS? Als de kijkcijfers niet omhoog gaan is dit, helaas ook een programma met een Fje erachter.

 21. Deadly Viper

  is die Tina Nijkamp een transgender ofzo?

 22. Meneer Kaktus

  Of een typetje van Carlo Boszhard?

 23. zorro

  Wat moet je verwachten van een programma met een Homo en een ADHD figuur.

 24. GW

  Fons legde wel de vinger op de zere plek.

  Zolang John de Mol zijn producent-belang laat prevaleren boven het belang van de zender, gaat het nooit wat worden.

 25. Jan

  Job de regisseur die het heeft opgezet heeft het zo verkeerd gedaan. Wat een visieloze studio.

 26. Taco Slagter

  Ik weet niet hoe het andere kijkers is vergaan, maar ik zat met het bord op schoot naar DWDD te kijken en spontaan gulpte het maagzuur in mijn mond bij de aanblik van die mevrouw Nijkamp. Zelden iemand zo zuur en venijnig – om maar geen andere woorden te gebruiken – zien kijken als reactie op de verstandige woorden van collega Angela de Jong. Mevrouw Nijkamp kon zichtbaar het bloed van De Jong wel drinken, zo verbeten zat zij op haar stoel te schuiven om de heer Fons van Westerloo in de reden te kunnen vallen om De Jong over haar volstrekt juiste constatering – in mijn woorden: Hilversum is eng vernauwd met uitgerangeerde en elkaar bewierokende presentatoren – te kapittelen. Het was bijna angstaanjagend hoe mevrouw Nijkamp als een strenge meesteres De Jong het recht ontzegde om totaal artistiek gedegenereerde lieden als Gordon te adviseren om een bij wijze van spreken een volkstuintje te beginnen. Ook in zake van mevrouw W. van Dijk heeft De Jong een punt: ook talent heeft een houdbaarheidsdatum. Mevrouw Van Dijk zou Gordon kunnen gaan helpen in dat tuintje. Kortom: heer De Mol, ga op zoek naar nieuw talent. Het barst ervan. Het Mediapark is lang nog niet het ”MollyWood” van sterren, al zou onze pandjesprins, één van de nieuwe eigenaren van dat narcistisch centrum voor gesjeesd talent, die naam graag aan het Mediapark geven.

 27. snuifje

  Tina liet precies zien wat Angela aankaart, totaal geen voeling met het publiek en de werkelijkheid. Wendy, Gordon en al dat nepspul wordt niet meer gepruimd! EN dat heeft Angela goed gezien. Maar zelfs de nieuwslezeres liet zien al helemaal in de Hilversum bubbel te zitten. Wat genante vertoning van deze mevrouw.

 28. Mediaatje

  2 vergaande mediamensen die Angela de jong even zogenaamd op haar plek wijzen. 2 losers die het met geluk zelfs slecht hebben gedaan als zenderbaas, kansloos volk.

 29. Evert

  Aftel Tina negen acht zeven zes vijf vier drie twee een Krijsjamp met dr overdadige geschreeuw in de aankondigingen van hitserie en topshow uit Amerika etcetera.

 30. Evert

  O ja bijna vergeten, dat mallotige onderbreken van series met Gerard Joling die midden in een scene ineens inbrak beeldvullend om een nieuw programma aan te kondigen. Ook dat was TANTE TINAAAAAAAAAAAAAA

 31. Evert

  TANTE TINAAAAAA TOPSERIEEEEE

 32. Tante Tina

  Evert

  ik ben niet dat gedrocht Nijkamp, mijn achternaam is van Kastelnakers van Puffelen

 33. Tante Tina

  en doe gvd je capslock uit

 34. Evert

  Zal eens even lekker in je Kastelnaken puffelen.

 35. Evert

  Tante Tina heeft een natte doos

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.