Humberto tegen Matthijs: ‘Ben gevraagd voor jouw plek’

Geplaatst op Sat 19 Jan 2019 om 10:15

Humberto Tan bevestigde vrijdagavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door dat de NPO hem heeft gevraagd voor een talkshow op het DWDD-slot. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Tan werd eind 2017 gepolst door NPO-baas Frans Klein, maar vocht toen nog voor RTL Late Night. Het pijnlijke is dat hij voor niets nee zei: achter zijn rug om praatte RTL-baas Erland Galjaard al maanden stiekem met Twan Huys over zijn opvolging op de late avond.

Een gemiste kans voor Tan én voor de kijker, die er Margriet van der Linden voor in de plaats kreeg. Van Nieuwkerk kwam er vrijdag op terug in DWDD: “Ik hoorde bij gerucht dat je ook gevraagd was door de publieke omroep.”

Tan: “Ja. Nou ja, Frans Klein heeft dat gewoon gezegd in de krant. Ja, klopt.”

Van Nieuwkerk: “Waarvoor?

Tan: “Ja, voor jouw plek. 50/50. Het verhaal was dat jij iets minder wilde werken.”

Van Nieuwkerk: “Ja, dat ben ik ook gaan doen. Waarom heb je dat niet gedaan?

Tan: “Ja, ik zat nog bij Late Night toen en wilde nog alles uit Late Night halen wat erin zat. En jij hebt zo’n eigen geluid en eigen positie gecreëerd op deze plek. Ik dacht: nee, dat moet je allemaal niet willen, joh.”

Van Nieuwkerk: “Oké, ik vraag niet door.”

 

Huys

Tan liet verder opnieuw weten niets te willen zeggen over RTL Late Night met Twan Huys. “Weet je, Matthijs, alles wat ik over Late Night zeg is nieuws en dat is lelijk. Of ik nou heel complimenteus ben of niet. Ik vind het eigenlijk een beetje flauw om dat elke keer te zeggen. Ik kijk gewoon naar mijn eigen periode en daar ben ik heel blij mee. Niet alles was even goed, maar ik ben heel blij met die periode. Ik ben klaar om vooruit te kijken.

Lange tijd was Tan goed ziek van zijn latenight-exit, maar vanaf zondag schittert hij wéér in een talkshow: VTBL op RTL 7. “In november en december begon het wel weer een beetje te kriebelen, maar ik wilde wel pilots draaien. Kijken of het nog lukte en of de voetbalwereld het überhaupt wel zag zitten als ik terugkom. En er zijn al heel veel programma’s.

Tan wilde ook al niets zeggen over de concurrerende voetbalshows. “Ik heb me voorgenomen om echt alleen in mijn eigen baan te zwemmen en me op mezelf te richten. Je kunt van alles zeggen over Studio Voetbal of Veronica Inside, maar dat zijn gewoon heel oude merken die het al heel lang goed doen.

Leegloop bij RTL

Tot slot had Tan ook nog iets te zeggen over de leegloop van sterren bij RTL. “De sfeer is goed volgens mij, maar wel een beetje bedompt. Ik had Sven Sauvé aan de telefoon, de CEO van RTL, en hij zei: ‘Ik heb slecht nieuws, want Linda gaat weg.’ Ik zei: ‘O, niet verrassend, maar wel vervelend.’ Ik gun het haar wel en dat geldt ook voor Wendy. Maar het geeft ook kansen. Natuurlijk is het een strijd tussen SBS en RTL, maar het is ook spannend.

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “Humberto tegen Matthijs: ‘Ben gevraagd voor jouw plek’”


 1. Mart

  Leuk gesprek
  Mis m toch wel in Late Night

 2. Curryworst

  Dodelijk vermoeiend die Tan. In welk vraaggesprek dan ook, altijd dat dwangmatig positieve.
  Vooruit kijken, nieuwe kansen, fris en fruitig. Dat zijn eeuwig en altijd zijn steekwoorden.
  Uiteindelijk maakt het Tan niet veel uit wat hij mag presenteren. Als hij maar weg is van huis.

 3. Ted de Braak

  Zit je in een praatprogramma, maar wil je nergens over praten.

  Wat betreft het vertrek van Linda en Wendy. Wendy doet nog maar één programma. Linda is een aderlating.
  Maar RTL heeft genoeg goede mensen in huis. Art, Paul, Humberto, Katja, Caroline, Chantal, Martijn. De zender moet zich opnieuw gaan uitvinden en vooral doen wat SBS niet doet. Allereerst stoppen met de vele talentenshows.

 4. Shaniquilia vd Put

  Die plaatjes en promo’s van VTBL zijn echt lachwekkend. Hoe die vier mannen kijken. Vooral die snackbarklant en die hasselding zijn hilarisch!

 5. Klaasje v

  Heel verstandig van Tan om zich niet uit te spreken over collega’s en eventuele concurrentie. Dat is sjieker dan dat geroddel over elkaar.
  Ik gun het hem wel dat dit programma slaagt.

 6. Ron

  @Curryworst: hij praat inderdaad op de automatische RTL-piloot. Ze lu@llen ze daar allemaal. Het met allemaal maar positief en dan vergeten ze ook eerlijk te wezen en dat is niet altijd positief. De verhouding is totaal verdwenen bij RTL sinds die positieviteitsgoeroe Erland en zijn mede sekte meisje Wendy daar een vinger in de pap hadden. Dat krijg je er niet van de ene op de andere dag uit.
  Aan de andere kant had Tan daar wel gepast want naar nu blijkt lag het falen van RTLLN met hem en nu met Twan niet veel aan hun maar aan de gasten en item keuzes.

 7. HalloJumbo

  VTBL lekker die enge ex-Kopspijkers kliek erbij halen:

  Viggo Waas, Joep van Deudekom en Peter Heerschop

  Waar is die vervelende Viggo Waas nu echt bekend van? Ja, één domme Johan Cruyff imitatie.

 8. Woi!ter.

  Harry Vermeegen, is dat niks voor Tan? Ik zag hem gisteren in V.I… Hilarisch …

 9. Henk

  Humberto is een beste en bekwame man. Maar ik krijg overal jeuk als hij de verschrikkelijke uitdrukking “fris en fruitig” gebruikt.

  PS: wat zou het goed zijn voor DWDD als het programma meerdere wisselende presentatoren zou hebben. Van sommige Van Nieuwkerk-clichés -zoals het zinloos razendsnel opsommen van namen van gasten, oor in, oor uit- word ik ook doodmoe.

 10. Sven L.

  Hij zat daar om VTBL te promoten. Logisch dat je die paar minuten die je krijgt niet gaat besteden aan Linda / Wendy / Gordon / Johnny. Ik vond dat Tan er zeer chique omheen ‘danste’.

 11. Trudy

  Narcistische vleespet kan die kop niet meer zien….

 12. Samantha

  Ach ik ben blij dat linda en Wendy weg zijn. Nu krijgen wij tenminste keer andere presentatie te zien. Zo dat die ook kansen krijgen.

 13. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Sjiek toch?
  Da’s een man met klasse.
  We denken dat VTBL wel gaat scoren, al is die naam van het programma wel op het randje. Had het dan PAAL genoemd …
  Nou ja. Nieuwe ronde Nieuwe kansen. Ook voor Tan.

 14. Bart

  @Henk Het zou zeker goed zijn als er een tweede presentator aan DWDD zou worden gevoegd. Dan kunnen ze gewoon het hele jaar door en stoppen met van die achterlijke initiatieven als M.

  Was voor het eerst een mooi interview met Humberto. Zo te zien staat hij weer een beetje met beide benen op de grond. Verstandig om niets over Twan en de andere voetbalprogramma’s te zeggen. Is ook niet nodig. Ik vrees vanwege de overkill aan voetbaltalkshows dat VTBL hem niet gaat worden al hoop ik dat wel voor hem.

 15. Tan fan

  Het is gebeurd met Veronica inside
  Vanaf morgenavond echt serieus voetbal en niet dat geroddel en geouwe hier
  op Veronica Inside

  Tan kom op zet hem op. Dat wordt hoge kijkcijfers.
  Niet die 400.000 van Veronica Inside.

 16. Elly

  Hmbrt mt n nw ktprgrmm wr gn hnd nr kkt.

 17. Wolter

  Haha die Tan fan. Amper 300.000 kijkers. Voor VI sowieso geen concurrentie want andere dag. En Veronica Inside is superieur

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.