Humberto tegen Matthijs: ‘Ben gevraagd voor jouw plek’

Humberto Tan bevestigde vrijdagavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door dat de NPO hem heeft gevraagd voor een talkshow op het DWDD-slot. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Tan werd eind 2017 gepolst door NPO-baas Frans Klein, maar vocht toen nog voor RTL Late Night. Het pijnlijke is dat hij voor niets nee zei: achter zijn rug om praatte RTL-baas Erland Galjaard al maanden stiekem met Twan Huys over zijn opvolging op de late avond.

Een gemiste kans voor Tan én voor de kijker, die er Margriet van der Linden voor in de plaats kreeg. Van Nieuwkerk kwam er vrijdag op terug in DWDD: “Ik hoorde bij gerucht dat je ook gevraagd was door de publieke omroep.”

Tan: “Ja. Nou ja, Frans Klein heeft dat gewoon gezegd in de krant. Ja, klopt.”

Van Nieuwkerk: “Waarvoor?

Tan: “Ja, voor jouw plek. 50/50. Het verhaal was dat jij iets minder wilde werken.”

Van Nieuwkerk: “Ja, dat ben ik ook gaan doen. Waarom heb je dat niet gedaan?

Tan: “Ja, ik zat nog bij Late Night toen en wilde nog alles uit Late Night halen wat erin zat. En jij hebt zo’n eigen geluid en eigen positie gecreëerd op deze plek. Ik dacht: nee, dat moet je allemaal niet willen, joh.”

Van Nieuwkerk: “Oké, ik vraag niet door.”

 

Huys

Tan liet verder opnieuw weten niets te willen zeggen over RTL Late Night met Twan Huys. “Weet je, Matthijs, alles wat ik over Late Night zeg is nieuws en dat is lelijk. Of ik nou heel complimenteus ben of niet. Ik vind het eigenlijk een beetje flauw om dat elke keer te zeggen. Ik kijk gewoon naar mijn eigen periode en daar ben ik heel blij mee. Niet alles was even goed, maar ik ben heel blij met die periode. Ik ben klaar om vooruit te kijken.

Lange tijd was Tan goed ziek van zijn latenight-exit, maar vanaf zondag schittert hij wéér in een talkshow: VTBL op RTL 7. “In november en december begon het wel weer een beetje te kriebelen, maar ik wilde wel pilots draaien. Kijken of het nog lukte en of de voetbalwereld het überhaupt wel zag zitten als ik terugkom. En er zijn al heel veel programma’s.

Tan wilde ook al niets zeggen over de concurrerende voetbalshows. “Ik heb me voorgenomen om echt alleen in mijn eigen baan te zwemmen en me op mezelf te richten. Je kunt van alles zeggen over Studio Voetbal of Veronica Inside, maar dat zijn gewoon heel oude merken die het al heel lang goed doen.

Leegloop bij RTL

Tot slot had Tan ook nog iets te zeggen over de leegloop van sterren bij RTL. “De sfeer is goed volgens mij, maar wel een beetje bedompt. Ik had Sven Sauvé aan de telefoon, de CEO van RTL, en hij zei: ‘Ik heb slecht nieuws, want Linda gaat weg.’ Ik zei: ‘O, niet verrassend, maar wel vervelend.’ Ik gun het haar wel en dat geldt ook voor Wendy. Maar het geeft ook kansen. Natuurlijk is het een strijd tussen SBS en RTL, maar het is ook spannend.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen