Eva Jinek krijgt borstvergroting van Viola Holt

Viola Holt heeft vrijdagavond live in de talkshow van Eva Jinek een portret van de talkshowhost getekend, maar zij was niet erg onder de indruk. Wel was ze Holt erkentelijk voor de grote borsten die ze haar toedichtte. Dat liet ze weten in de uitzending op NPO 1. Holt is een van de kandidaten van Project Rembrandt, een soort Heel Holland Bakt voor kunstschilders. Morgen is de première op NPO 1, na Heel Holland Bakt, en daarom besteedde Jinek aandacht aan het NTR-programma.

De Jinek-kijker kreeg de eerste beelden van Project Rembrandt voorgeschoteld. Daarop was onder meer te zien hoe Holt huilt bij haar eigen zelfportret. “Ik kwam van buiten en had gewoon traanogen, dat is mijn leeftijd. Het was niet slecht, het was bedroevend slecht wat ik maakte. Ik vond het fantastisch. Er waren 400 kandidaten voor dit programma en dan sta je op een gegeven moment bij de laatste 80.”

Holt heeft zichzelf opgegeven. “Ik ben ook zes jaar nanny geweest door een briefje in de supermarkt. Dat vind ik heel normaal. Het leven gaat door. Ik ben op mijn zeventiende begonnen bij de tv en dacht: ze zullen me vast niet laten meedoen, want ik ben te veel RTL, maar ik heb bij de AVRO, de VPRO, de NOS, de VARA en de TROS gewerkt. En ik mocht meedoen, maar ze zeiden wel: ‘We gaan je behandelen als ieder ander.’ Ik dacht: voor het eerst. Heerlijk.”

Vindt ze het leuk om weer even op tv te zijn? “Ja, het is leuk om weer even terug te zijn.

Net als enkele andere aanwezige kandidaten kreeg Holt de opdracht om live in de uitzending een portret van Jinek te schilderen. Aan het eind hield ze de tekening, waarop Jinek wordt afgebeeld met een shirt met de tekst ‘Here comes trouble’, omhoog.

Dat zegt Jeroen Pauw ook als hij minder kijkcijfers heeft: ‘Here comes trouble’. Daarom heb ik dat zo gedaan.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen