Eva Jinek reageert op plaagstootje over Twan Huys

Geplaatst op Tue 08 Jan 2019 om 12:30

Eva Jinek heeft het rijk al ruim een week alleen op de late avond van de Nederlandse televisie, want Twan Huys ligt gedurende de eerste twee weken van het nieuwe jaar in zijn luie vakantiestoel. De presentator heeft een roerig jaar achter de rug; de kijker is nog steeds niet vergeten hoe hij live op televisie zijn talkshowgast Jenny Douwes naaide. Dat werd maandagavond in Jinek kort aangestipt door Wilfred Genee, die naar de mening van de gastvrouw vroeg, maar zij hapte niet.

Het ging er in Jinek over dat Peter R. de Vries een geluidsopname van Willem Holleeder heeft afgestaan aan de rechtbank, terwijl hij Holleeder ooit beloofde die alleen openbaar te maken als hij een onnatuurlijke dood zou sterven.

Jinek tegen Genee: “Jij weet het ook. Op het moment dat je je als journalist niet aan de afspraak houdt, dan zou je kunnen zeggen dat je reputatie weg is.”

Genee daarop plagend: “Twan Huys, bedoel je?

De presentator doelde op de Jenny Douwes-affaire, maar Jinek hapte niet: “Dat zei ik niet. Helemaal niet. Maar in algemene zin als journalist als je dat doet. Het enige wat je hebt is je reputatie.”

Foto: KRO-NCRV
20 Reacties op “Eva Jinek reageert op plaagstootje over Twan Huys”


 1. 44

  Eva had vorige duidelijk wat moeite maar gisteren zat ze weer redelijk op haar plek.
  De opmerking over “Ijskonijn” ging ze ook goed mee om

 2. blahblah

  Een van de voornaamste redenen van Genee om weg te gaan bij RTL was omdat hij er totaal geen kansen kreeg, onder meer dat hij gepasseerd werd voor RTL Late Night. Wat moet het pijnlijk voor RTL zijn dat VI naar Veronica is gegaan en Genee in steeds grotere mate wordt bejubeld om zijn interviewtalent en hij de enige persoon lijkt die van Late Night nog een succes had weten te maken. Wat een mismanagement.

 3. Woi!ter.

  Hebben ze het ook nog over de advocaat van Holleeder gehad, Frank Steinen, die Holleeder met De Vries liet telefoneren op z’n kantoor, terwijl Holleeder in de gevangenis zat?

 4. Pieter

  Hulde aan Wilfred Genee. Terecht haalt hij de naaistreek aan die Twan (ik verdwijn van de buijs) Huijs de heldin van Nederland, Jenny Douwes heeft geflikt. Het heeft mede geleid tot de definitieve ondergang van Twan Huijs.

 5. Erik

  Nee Woi!ter daar hebben ze het niet over gehad. Wel over Donald Trump en dat het nog steeds een gemiste kans is dat Hilary niet in het Witte Huis woont.

 6. Wyatt

  Niemand geeft iets om Jenny Douwes de kijkers laten RTL Late Night links liggen omdat hij het programma heeft verpest en het saai heeft gemaakt.

  Niet eigen nieuws maken door te doen alsof niemand kijkt omdat hij tokkie Jenny Douwes terecht hard aanpakte.

 7. Anouk

  Baby Pax (hoe verzin je het, maar die gekheid heb je in die kringen), heeft duidelijk invloed op de scherpte, en ook de frisse uitstraling van Jinek.
  Nu is het toch een ‘moeke’ die meer met haar hoofd bij haar kind is (en de Clintons uiteraard), dan bij de gasten.
  Het lijkt wat ploeteren wat ze doet.

 8. anonymous

  Genee is altijd op zoek naar een relletje.
  Misselijke vent.

 9. aldus

  Nee blahblah. Geene was met RTL in gesprek over verschillende programma’s en had contractueel afgesproken niet voor juni 2018 met andere partijen te onderhandelen. Toen is Geene begin 2018 naar JdeM gestapt en voor 2x zo veel geld is hij overgestapt, zonder over enig ander programma te praten. Hij heeft zijn 2 partners in crime ook voorgelogen maar die waren te laf om er niet in mee te gaan, zelfs toen ze wisten hoe het echt was gegaan. De helden. Pas na die overstap is Geene met SBS/Talpa gaan praten over andere programma’s. Als er 1 is die iets weet over onbetrouwbaar zijn is het Geene wel.

 10. Paul Vercruijssen

  Denk dat Jinek het ff niet zo bedoelde
  Maar Genee is alleen aar bezig met rellerij
  Wat een kille man is dat toch
  Waarom kijkt er iemand naar die kouwe vent

 11. Harrie Flats

  Eva Jinek is een vermoeide Hollandse soepkip sinds ze een baby heeft uitgepoept, niet meer geschikt voor haar eigen programma en zit totaal geen vuur meer in. Domme fokzeug.

 12. Henk

  Twan had die Douwes nooit aan tafel moeten zetten als ze niet met iemand aan tafel wil gaat ze maar weg.

 13. Remi

  … Wilfred slaat (opnieuw) de spreekwoordelijke spijker op de kop.
  Twan Huys.

  Eva werd er een beetje “ongemakkelijk” van
  en schakelde snel door naar ‘t volgend onderwerp.

 14. Klaasje

  Smerig mannetje die Genee. Een van de meest onsympathieke op tv.

 15. Klaasje

  Oké….mn bericht wordt niet geplaatst waarin ik zeg Genee n nare man te vinden. Misschien nu wel…

 16. LLRV

  Jinek zat gisteren duidelijk weer eens NIET op haar plek. Ronduit slecht. Van der Staaij was aan het draaien dat het pijn deed en ging al gauw in de robot mode. Jinek had geen recept om er iets scherper op in te gaan. Die eh-eh-eh-mevrouw was een lachertje. Goed dat Genee er zat en haar nog eens op de Johan-rel aansprak. Jinek was natuurlijk WEL weer scherp als er ook maar iets gezegd wordt over, links, deugen, haar journalistiek, de objectiviteit van de NPO, de Clintons …
  Oh, oh wat was ze ad rem over Genee’s Twan opmerking: “Dat zei ik niet. Helemaal niet. …”

  Had ze natuurlijk WEL moet zeggen!

 17. Cor

  Jinek viel mij gisteravond erg tegen. Ze grijpt niet in, neemt geen stelling tegen van der Staaij. Had toch meer van haar verwacht.

 18. Shanucki

  Prachtige TV gisteren met die ramp van eem D66minister.
  Lijkenpikkers, abortusfreaks, homobots en stotteraars…. wat een club die D66.

 19. Hans S.

  Eva Jinek is nog lang niet de oude, ziet en gedraagt zich vermoeid.

 20. Johan

  Wat mis ik Jeroen. Jeroen voert natuurlijke gesprekken, Jinek leest vragen voor en handelt zonder enige improvisatie draaiboek af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.