Eva Jinek reageert op plaagstootje over Twan Huys

Eva Jinek heeft het rijk al ruim een week alleen op de late avond van de Nederlandse televisie, want Twan Huys ligt gedurende de eerste twee weken van het nieuwe jaar in zijn luie vakantiestoel. De presentator heeft een roerig jaar achter de rug; de kijker is nog steeds niet vergeten hoe hij live op televisie zijn talkshowgast Jenny Douwes naaide. Dat werd maandagavond in Jinek kort aangestipt door Wilfred Genee, die naar de mening van de gastvrouw vroeg, maar zij hapte niet.

Het ging er in Jinek over dat Peter R. de Vries een geluidsopname van Willem Holleeder heeft afgestaan aan de rechtbank, terwijl hij Holleeder ooit beloofde die alleen openbaar te maken als hij een onnatuurlijke dood zou sterven.

Jinek tegen Genee: “Jij weet het ook. Op het moment dat je je als journalist niet aan de afspraak houdt, dan zou je kunnen zeggen dat je reputatie weg is.”

Genee daarop plagend: “Twan Huys, bedoel je?

De presentator doelde op de Jenny Douwes-affaire, maar Jinek hapte niet: “Dat zei ik niet. Helemaal niet. Maar in algemene zin als journalist als je dat doet. Het enige wat je hebt is je reputatie.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen