Dennis Weening: ‘Niet weg bij RTL om drankprobleem’

De suggestie van de roddelpers dat hij de laan uit is gestuurd bij RTL 5 vanwege een eventueel drankprobleem is absolute onzin. Dat zegt Dennis Weening in de rijdende talkshow van NU.nl. Weening heeft nooit een reden te horen gekregen, maar vindt het aannemelijk dat Art Rooijakkers hem eruit heeft gewerkt. Hij heeft het niet gevraagd. “Ik heb ook mijn trots en als je contract niet verlengd wordt, je het niet helemaal snapt en ze het ook niet uitleggen, dan denk je laat maar.

Er is in elk geval geen drankprobleem, zegt Weening. “Er was ineens een artikel verschenen in de fucking Party of Weekend of zo’n blad en dan hadden ze allemaal quotes van mij door de jaren heen achter elkaar geplakt. Uit interviews van tien en vijftien jaar geleden. Alsof ik één of andere dronkenlap ben en dat de reden is dat ik ontslagen ben. Dat is gewoon echte onzin.”

Er is gewoon een nieuw poppetje bij RTL, stelt hij. “Het lastige bij tv is dat je maar net een directeur of iemand moet hebben die denkt: top, we kunnen Dennis meenemen.”

Voor RTL maakte hij ook programma’s als Tourette on Tour en Levenslang met dwang. “Dat zou ik zeker meer willen doen. Ik ging daarvoor op een gegeven moment een kant op bij de zender waar ik niet blij mee was. Ik deed The Pain Game, Killer Karaoke en Wipeout. Toen verscheen er een artikel van: ‘Dennis, de grote sadist.’”

Daarna kwam ook Zon, Zuipen, Ziekenhuis nog. “Dat vond ik gewoon mijn dieptepunt. Ik vond het echt niet bij me passen. Ik ben daar gewoon te oud voor. Dan ga je met jongeren op pad van 18 die zich de vernieling in zuipen. Je mag niet ingrijpen. Eerst zit ik allemaal jongeren met een probleem te helpen in hulpprogramma’s en dan moet ik er ongemakkelijk naast staan. Het is gewoon een sensatieprogramma.”

De rijdende talkshow van NU.nl kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen