Youri heeft geen spijt van overstap naar kleine Ziggo

Youri Mulder heeft geen spijt van zijn overstap van de NOS naar Ziggo Sport, waar hij een veel kleiner publiek bedient. Dat vertelt de sportanalist in gesprek met de Playboy. Mulder analyseerde bij de NOS wedstrijden van het Nederlands elftal waar miljoenen mensen naar keken en was bovendien vaste gast in Studio Voetbal. Nu zit hij in Ziggo’s Rondo, waar enkele tienduizenden mensen naar kijken. Spijt? “Integendeel! Ik heb het echt enorm naar mijn zin bij Ziggo“, zo laat hij weten.

Als je voor de camera aan het analyseren bent, denk je niet aan de cijfers van Stichting KijkOnderzoek, legt Mulder uit. “Van veel of weinig kijkcijfers heb ik nooit veel gemerkt.”

Vijftien jaar lang heeft Mulder het grote bereik van de NOS gehad. “En ik heb niet de illusie dat ik nou echt enorme verschillen maakte in de opinievorming.”

Toch vond hij het lastig om de NOS te verlaten. “Ik had ook een mooi pakket met interlands en eindtoernooien. Dat vond ik het leukst, zo’n EK of WK met een vaste groep NOS-mensen in een vast ritme werken.”

Toch vertrok hij naar Ziggo. “Daar kon ik twee keer zoveel uitzendingen doen als bij de NOS. Van de NOS kreeg ik de optie om het allebei te doen. Maar je kunt Rondo en Studio Voetbal niet combineren, dat is allebei op zondagavond. En dan ja… beslis je maar wat.”

Een geldkwestie dus. “Sorry, wat ik verdien, ga ik niet zeggen. Dat heb ik zo afgesproken met Ziggo. Maar maak je geen zorgen. De schoorsteen rookt prima.”

Het Playboy-interview met Youri Mulder kunt u lezen via Blendle.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen