Dancing with the Stars terug op tv met Chantal Janzen

Geplaatst op Wed 09 Jan 2019 om 9:35

Chantal Janzen blaast de tv-klassieker Dancing with the Stars nieuw leven in op RTL 4. De startdatum is nog niet bekend. Dat heeft de zender bekendgemaakt via RTL Boulevard. Dancing with the Stars is een programma waarin bekende Nederlanders het al dansend tegen elkaar opnemen. Het was in 2005 een van de eerste titels in het genre BN’er-programma’s. Uiteindelijk heeft RTL 4 vier seizoenen en twee specials uitgezonden. De laatste aflevering was alweer op 3 juli 2009.

De eerste drie seizoenen van Dancing with the Stars werden gepresenteerd door Sylvana Simons en Ron Brandsteder, maar hij zit tegenwoordig bij Omroep MAX en zij in de gemeenteraad van Amsterdam. Seizoen vier werd gehost door Lieke van Lexmond en Beau van Erven Dorens.

Het wereldwijd succesvolle format keerde in 2012 terug op de buis, maar dan bij de publieke omroep en onder de originele naam Strictly Come Dancing. Er werd één seizoen uitgezonden, gepresenteerd door Reinout Oerlemans en Kim-Lian van der Meij.

De vier RTL-seizoenen werden gewonnen door Jim Bakkum, Barbara de Loor, Helga van Leur en Jamai Loman, het NPO-seizoen door Mark van Eeuwen.

Blue Circle is eind december begonnen met de casting van de dansers. “Welke bekende Nederlanders volgend jaar over de dansvloer zwieren en op welke zender is nog niet bekend“, aldus RTL Boulevard.

Foto: RTL
39 Reacties op “Dancing with the Stars terug op tv met Chantal Janzen”


 1. Zjak Plafon

  Je kunt ook teveel Chantal Janzen op tv hebben, ik kan dat zoveelste rupsje nooitgenoeg wel even missen eerlijk gezegd.

 2. Sven L.

  Chantal & Humberto? Er moet wel duo-presentatie zijn.

  DDD gaat toch naar 6, dus dan blijft er voor Humberto nog een dansshow over.

 3. Lik mijn poesje

  Weer zo’n goedkoop BN smoel dat in alle goedkope programmavulling bagger te zien is.

 4. Rambo

  Waarom nou weer Chantal Janzen?

  Lieke van Lexmond kon dit toch prima weer oppakken? Staat onder contract bij RTL4 en doet niet veel op het moment. Chantal zien we al zo vaak.

  Ondanks dat ze soms te veel te zien is vind ik het wel goed nieuws dat ze bij RTL blijft ipv de geruchten dat ze overstapt naar Talpa

 5. Humberto Piet

  Wie zit er uberhaubt nog op zulke tokkie programma’s te wachten.

 6. Sander

  Ik denk dat dit niet meer werkt in Nederland. In Engeland is Strictly Come Dancing al jaren een van dé tv-hits en wordt zelfs alsmaar populairder. Ik denk dat die tijd hier een beetje is geweest. Ons land is gewoon te klein voor al die talentenjachten en BN’er shows. Mensen hebben er genoeg van.

 7. J

  @Rambo: Bevestigd inderdaad dat ze (voorlopig) blijft. En zoveel had ze nu niet meer, enkel jury HGT en Kees&Co. En benieuwd of ze het alleen gaat doen en wie SBS6 op DDD gaat zetten.

  Het is wel te hopen/verwachten dat Dancing With The Stars een flinke lik verf moet krijgen om het naar deze tijd te upgraden.

 8. Curryworst

  De “sterrenstal” van RTL is wel erg mager.
  Altijd de usual suspects die de grotere shows mogen presenteren.

 9. Enzo Voort

  Het maakt niet uit hoeveel progs. Chantal presenteert; teveel van hetzelfde doet de kijkers afhaken en daarmee de adverteerders. Hellelujah

 10. Den Draaiert Joost

  ” Bekende Nederlanders” nuffsaid

 11. Rens

  Ja hoor, alweer dansen. Alleen maar eindeloze zang- en danscompetities die totaal nergens over gaan. Met steeds hetzelfde kringetje oninteressante BN’ers dat overal opduikt. De tv gaat steeds vaker gewoon uit. Heerlijk.

 12. J

  Overigens meldt 6 Inside dat Albert dit nieuwd heeft onthult op 538.
  Best dom, het zou gister in BLVD bekend wirden, maar ze hebben het daar niet behandelt.

 13. STUKTV

  Ik hoop toch echt dat RTL op dit programma Chantal en Carlo bij elkaar zet. Dat is echt een geweldig duo voor dit programma.

 14. René

  Nederland interesseert zich hier niet voor ook al is het emorm populair in Engeland. Dat is gewoon een andere cultuur, wordt tijd dat de Nederlandse omroepen/zenders dat eindelijk eens accepteren!

 15. Ron

  Dit was ooit een leuk format en de ‘moeder’ van alle BN’er shows. Daarna zijn er allemaal varianten gekomen. Hopelijk laten ze het qua dansen bij het oude, dus niet weer van die nieuwe dansen er in. Gewoon ballroom en latin zoals het oorspronkelijk ook was. Dat is namelijk herkenbaar voor mensen die ooit op dansles gezeten hebben dus krijg je meer met die deelnemers.

 16. Tv junkie xl

  Hangt echt af van de bekende Nederlanders die meedoen wat het gaat worden

 17. Gwendolyn

  Strictly bij de BBC is nog steeds erg leuk om naar te kijken.

 18. Britt Scholte Lover

  Kan Lieke wel doen, zij heeft momenteel toch geen werk en anders misschien als kandidaat

 19. Lize

  Carlo heeft in het verleden al eens nee tegen dit programma gezegd, hopelijk zegt hij nu ja. Carlo en Chantal zijn een prima koppel

 20. Don

  Nee he alweer Chantal met haar geacteerde quasi verbaasde blik, ingestudeerde maniertjes en fake accent.

 21. joost

  Ik begrijp dat Chantal Janzen centjes wil verdienen, maar overdaad schaadt.

  Als ik de TV aanzet is zij erop. Zij is zelfs een loterij meisje, waar over het algemeen 3e rangs artiesten optreden en daar (te) veel geld voor krijgen.
  Ik vraag me trouwens af waarom al die loterijen zoveel zendtijd krijgen , met al die schreeuwende reclamemakers, die dan bij iemand aanbellen die dan een miljoen krijgt en blijkbaar veel van onze inzet eraan kunnen besteden.

  Janzen heeft een soort attitude die ik niet vertrouw en haar soms een nagemaakte vind.

 22. RTL fan

  Goeie keuze

 23. Telegraaf redactie

  Chantal Janzen is de nieuwe Peter R. de Vries, je kunt de tv niet aanzetten of dat grijzend smoel is weer in beeld.

 24. Sven L.

  Het moet sowieso wel weer old school worden; juryleden met de gouden bordjes omhoog. Dat zijn de details die werken.

  Patty Brard en Art Rooijakkers gaan sowieso meedoen denk ik.

 25. Sean

  De eerste drie seizoenen waren top. Daarna moest het zo nodig veranderen en kwam bijvoorbeeld een keer Wendy van Dijk in de jury zitten die iedereen gegarandeerd een 8 gaf. Het seizoen bij de AVRO was helemaal ruk! Nee, ze moeten goed kijken naar de originele Britse versie en dan zeker de jurering. Streng maar rechtvaardig moet het zijn. Een 8 of hoger moet uniek zijn in de eerste weken. Maar het zal wel weer zoiets als Dance Dance Dance worden waar iedereen elkaar veren in de reet steekt.

 26. Rukaap

  Ik ben ZOOOOO Chantal moe, ik moet al schijten als ze voorbij komt.

 27. Mediaprak

  Kan Chantal wél hoofdrekenen? (Brandsteders Waterloo…)

 28. A.Zijn

  Absoluut met Carlo! Dan ga ik zeker kijken!

 29. Lize

  Samen met Tijl dus. Dat gaat helemaal niks worden, zonde

 30. Frans Koene

  Dit is zo een laag niveau tv dat ik er geen woorden aan vuil maak.
  Vuilgorende Nikszukkers dansen is het enige dat ze kunnen bedenken.

  Dancing with the stars .. DE musical, tevens te koop: t shirts onderbroeken inlegkruisjes….. sokken brillenkokers en erektiezalf van dancing with de stars.
  Top.

 31. A.Zijn

  Niet met Carlo dus (gemiste kans), maar Tijl ernaast is ook prima. Beter dan Ruben. En zoals Chantal al zei: live televisie is het leukste dat er is. Dit klinkt mij beter in de oren dan DanceSing.

 32. Rambo

  @A.Zijn Tijl prima? Niet eens. Als het dan toch Chantal moet zijn had inderdaad Carlo Boszhard perfect geweest. De keuze voor Chantal begrijp ik overigens heel goed vanuit RTL. die vrouw is enorm populair maar echt verassend is dit niet. Ze deed/doet al zoveeeel bij RTL4.

  Ik had eerlijk gezegd verwacht en gehoopt dat Lieke dit programma gewoon weer ging oppakken. Dat gun ik haar enorm. Dan had je echt weer een fris gezicht gehad aangezien ze de laatste 2 jaar weinig doet voor de zender.
  Destijds was DWTS voor haar de eerste grote show en kon ze meters maken, dat deed ze niet onaardig. Circel was mooi rond als ze het nu weer ging doen zo’n 10 jaar later. Jong iemand als Rick Brandsteder ernaast en RTL had echt een keer verassend uitgepakt.

  Hoe dan ook. Blij dat Chantal wel bij RTL blijft ipv over te stappen naar Talpa! Want hoe dan ook blijft Chantal geweldig en eigenlijk onmisbaar voor heel RTL.

 33. Rambo

  Ik ben zooooo blij dat Chantal bij RTL blijft. Ik kan het wel van de daken schreeuwen.

 34. cobbendochter

  Rare tepels heeft ze kijk maar eens op xvideos chantal janzen

 35. cobbendochter

  Zullen haar man en kindjes trots zijn? Ik denk het net niet: https://www.xvideos.com/video31110/chantal_janzen

 36. cobbendochter

  In België zeggen ze dat het bazenpoeperd is.

 37. aammehoela

  Ook bij RTL 4 zijn ze tegenwoordig ook goed in het brengen van floppderdeflop-programma’s. Kijkcijfers zullen gaan tegenvallen.

 38. Hans

  @cobbendochter: Onmogelijk, want de baas van RTL is homoseksueel.

 39. bastian

  Yes, goede keuze om dit programma terug te brengen op de buis. Dit gaat zeker nog wel werken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.