Claudia de Breij doet oudejaarsconference 2019

NPO 1 laat de oudejaarsconference dit jaar verzorgen door Claudia de Breij. Dat bevestigt de cabaretière aan het AD. Het is de tweede keer dat BNNVARA de traditionele jaarafsluiter aan De Breij gunt. Ze is nog altijd de enige vrouw ooit die de oudejaarsconference heeft gedaan. Haar show in 2016 was met 2,1 miljoen kijkers in elk geval een groot kjkcijfersucces. De conference van Marc-Marie Huijbregts trok afgelopen maandag ‘slechts’ 1,5 miljoen kijkers, de minst bekeken editie sinds 2010.

De Breij nam in het jaar 2016 een heuse mediapauze, omdat ze zich volledig wilde focussen op de oudejaarsconference. Hoeveel ze betaald krijgt van BNNVARA is niet bekend.

Het is waarschijnlijk dat Youp van ’t Hek in 2020 de oudejaarsconference weer gaat doen. “Er is al voorzichtig contact geweest met BNNVARA en wellicht mag ik ’m in 2020 doen“, zei hij onlangs in de VARAgids.

Eerst maar eens kijken of ik dan nog leef, of BNNVARA er nog is en of de wereld dan nog bestaat. Als dat allemaal het geval is, wordt het mijn tiende oudejaarsconference. Dat zou zomaar een mooi moment kunnen zijn voor de allerlaatste.”

Update 13.35 uur – BNNVARA heeft het nieuws inmiddels bevestigd. “Haar oudejaarsconference wordt op 31 december live uitgezonden vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In aanloop naar oud en nieuw bespreekt Claudia vanaf september 2019 de actualiteit van het jaar in schouwburgen door heel Nederland.”

Zelf zegt De Breij: “Ik heb het idee dat we in een heel grote, trage paradigmaverschuiving zitten. We zijn als een logge tank door de tijd aan het gaan. Het is leuk om dat vanaf een band van die tank te registreren en het liefst die tank net iets van richting proberen te veranderen.

De voorverkoop van de oudejaarsconference start later dit jaar. Meer details hierover volgen.

Foto: BNNVARA, Jacqueline de Haas

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen