Frans Bauer oneens met kritiek op reizende NPO-sterren

Frans Bauer is het niet eens met mensen die kritiek uiten op de buitensporige reislust van NPO-presentatoren, die elk tv-seizoen naar een ander land vliegen op kosten van de belastingbetaler. Dat liet hij woensdagavond weten in Jinek. Bauer en zijn vrouw zijn kind aan huis bij het NPO-reisbureau: straks is weer op televisie hoe ze door China banjeren. De volkszanger nam de beelden mee naar gastvrouw Eva Jinek, maar zij plaatste ook een kritische noot bij het programma van omroep AVROTROS.

Jinek: “Tegelijk, Frans, is er ook kritiek op de NPO dat BN’ers op reis worden gestuurd om programma’s te maken. Ik ben naar mijn geboorteland Amerika geweest om daar een serie over te maken. Jullie zijn ook naar Amerika geweest en nu naar China. Begrijp je die kritiek?

Voor Bauer is het niet meer dan een leuk project waar hij ja tegen heeft gezegd. “Nou, ja, weet je, in principe is het zo: wij worden gevraagd om het programma te doen en wij vinden het leuk.”

Hij doet het voor zijn fans. “Wij proberen ook voor de kijkers die ons leuk vinden iets moois te maken. Dat is ook de reden dat we in bijna elf dagen half China doorkruizen van ’s ochtends vijf tot ’s avonds één.”

Bauer vindt wel dat critici hun mening mogen geven, maar dat ze niet alleen aan zichzelf moeten denken. “Gelukkig leven we in een land waarin iedereen een eigen mening mag hebben, maar ik hoop ook dat ze de mensen waarderen die onze programma’s mooi vinden, want uiteindelijk vertegenwoordigen wij hen.”

Gelukkig zijn er de afgelopen jaren ook heel wat mensen geweest die naar onze programma’s hebben gekeken. Dat zijn er honderdduizenden geweest. We doen het denk ik voor heel veel mensen ook wel goed. Ik hoop wel dat de criticasters kijken naar ons programma en dan denken: goh, misschien moeten we niet iets eerst veroordelen en even kijken wat Fransje en Maris hebben gedaan in China.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen