Frans Bauer oneens met kritiek op reizende NPO-sterren

Geplaatst op Thu 03 Jan 2019 om 11:00

Frans Bauer is het niet eens met mensen die kritiek uiten op de buitensporige reislust van NPO-presentatoren, die elk tv-seizoen naar een ander land vliegen op kosten van de belastingbetaler. Dat liet hij woensdagavond weten in Jinek. Bauer en zijn vrouw zijn kind aan huis bij het NPO-reisbureau: straks is weer op televisie hoe ze door China banjeren. De volkszanger nam de beelden mee naar gastvrouw Eva Jinek, maar zij plaatste ook een kritische noot bij het programma van omroep AVROTROS.

Jinek: “Tegelijk, Frans, is er ook kritiek op de NPO dat BN’ers op reis worden gestuurd om programma’s te maken. Ik ben naar mijn geboorteland Amerika geweest om daar een serie over te maken. Jullie zijn ook naar Amerika geweest en nu naar China. Begrijp je die kritiek?

Voor Bauer is het niet meer dan een leuk project waar hij ja tegen heeft gezegd. “Nou, ja, weet je, in principe is het zo: wij worden gevraagd om het programma te doen en wij vinden het leuk.”

Hij doet het voor zijn fans. “Wij proberen ook voor de kijkers die ons leuk vinden iets moois te maken. Dat is ook de reden dat we in bijna elf dagen half China doorkruizen van ’s ochtends vijf tot ’s avonds één.”

Bauer vindt wel dat critici hun mening mogen geven, maar dat ze niet alleen aan zichzelf moeten denken. “Gelukkig leven we in een land waarin iedereen een eigen mening mag hebben, maar ik hoop ook dat ze de mensen waarderen die onze programma’s mooi vinden, want uiteindelijk vertegenwoordigen wij hen.”

Gelukkig zijn er de afgelopen jaren ook heel wat mensen geweest die naar onze programma’s hebben gekeken. Dat zijn er honderdduizenden geweest. We doen het denk ik voor heel veel mensen ook wel goed. Ik hoop wel dat de criticasters kijken naar ons programma en dan denken: goh, misschien moeten we niet iets eerst veroordelen en even kijken wat Fransje en Maris hebben gedaan in China.”

Foto: KRO-NCRV
31 Reacties op “Frans Bauer oneens met kritiek op reizende NPO-sterren”


 1. Enzo Voort

  Hij giechelde er wel weer een eind aan.

 2. Jоb Retten

  Wat een dwaas is het ook. Gaat ie daar zitten met zijn maskertje op.

 3. xandertje

  Tuurlijk zegt hij dat! Hij vindt ook dat ie goed kan zingen :-)

 4. mager marc

  Culturaire doc met een volkstintje. Erger vond ik hoe de kosten van het klimaatplan worden verdeeld. Nog effe en links heeft weer een stok om mee te slaan.

 5. Woi!ter

  Nepzanger

 6. Lambert

  Zet hem in Chinatown in Amsterdam neer. Frans merkt dat verschil toch niet.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Frans Bauer doet het maar eventjes.
  Elf dagen van ‘s ochtends vijf tot ‘s avonds één.
  Da’s toevallig wel 20 uren per dag, da’s best lang.
  Grote kans dat dit een béétje overdreven is…

 8. Zomaar

  Omroepen maken graag reisprogramma’s omdat ze goedkoop te maken zijn.
  Vele uren televisie met 1 cameraploeg.

 9. Mo

  @Zomaar, precies.
  Wat je schrijft, dat weten of snappen al die kniesoren/klagers niet. Zeuren om te zeuren, de trent van deze tijd.

 10. zeurpiet

  Jinek: “Ik ben naar mijn geboorteland Amerika geweest”

  Heeft die trut dat echt zo gezegd? Of is MC’s geniale pisnicht hier weer aan de gang?
  Heb het mens nog nooit bekeken op tv, kijk al 5 jaar geen npo meer en ben een stuk gelukkiger. Maar heb inmiddels begrepen dat deze geblondeerde muts wel vaker dat soort uitspraken doet.

 11. Gram

  @zeurpiet

  Wat is er mis met dat citaat?

 12. joost

  Ach, dit jaar, en volgende, krijgt de NPO er toch wel weer tientallen miljoenen euro’s gemeenschapsgeld bij van hun “ons kent ons” vriendenclub in politiek den Haag.
  Als wederdienst zal de NPO niks lelijks zeggen over politici en hen zonder kritiek ons fout en partijdig informeren, want zo lopen die zaken immers!

  Natuurlijk gaan ze met zn allen lekker op onze kosten dure reizen maken.

  Hup Holland !

 13. Bas

  Lekker logisch
  Zelfde als aan de slager vragen of zijn vlees echt niet te vreten is.
  Jinek logica… lekkere blonde interviewtjes houden met dwazen en robots

 14. Jordao

  Aan Bauer werd gevraagd naar zijn mening over die uit de hand gelopen oudjaar vuurverbranding in Scheveningen. Hij zei het niet te weten hoe dat kwam. Elke blinde kon wel een juiste antwoord vinden, Franske wist het totaal niet. Wat een dom antwoord. Iedereen kon het toch wel zien dat de o.a. de behoorlijke aangewakkerde wind vanuit de zee de grootste oorzaak is geweest. En in China kennen ze de gerechten natuurlijk niet wat in Nederland op het menu staat. Als je in China eet , eet je echt chinees en niet die van alles wat gerechten wat je bij de plaatselijke afhaal hier kunt halen, duhh.

 15. Solange

  Er is er maar 1 die een reisprogram kan maken dat is Floor Dessing….niet die 2 muppets Bauer en CO….

 16. MediaPrins

  Het is geen reisprogramma, het is volledig verzorgde personalityshow.

 17. mager marc

  Wat die geniale pisnicht in ieder geval niet doet is typos modereren. 😁

 18. Maxer

  En wie betalen de reisprogramma’s en flutprogramma’s van Rtl, Sbs, Fox etc.?

 19. Lace Mei

  @Maxer Bepaalde mensen die ervoor kiezen bepaalde producten te kopen waar veel reclame voor gemaakt wordt. Je kan ook reclameloze producten kopen en dus op die manier niet bijdragen aan de commerciele omroepen. Het gaat dus om KEUZE. Maar dat is een te ingewikkelde gedachtengang voor sommige mensen.

 20. Lace Mei

  Bovendien heeft reclame massaproductie mogelijk gemaakt en zodoende voor gestroomlijnde efficiente productie gezorgd. En dus voor lagere prijzen en betere beschikbaarheid. Reclame is dus ook nog eens positief. Maar deze gedachtengang zal ook wel weer te ingewikkeld zijn.

 21. Remi

  … Voor een ieder die even drie kwartiertjes kan vrijmaken …
  … Zomaar even een kijk tip;

  https://www.dailymotion.com/video/x5ha2wr

  Tom Waes (de Vlaamse Floortje) in Bangladesh.
  Gaat dit zien … verbijsterend mooie televisie.

 22. Bob

  We raken nooit verlost van dit soort talentloze kwezels. Bauer is eigenlijk de hele dag bezig om zichzelf populair te houden, zal nooit niemand schofferen en dus nooit voor zijn mening uitkomen. Dom lachen gaat hem wel goed af… Allemaal op kosten van de belastingbetaler…

 23. Remco Terhorst

  Bauer had gewoon gelijk. Het is ineens een deugmening om te zeggen dat reisprogramma’s na het ‘platte’ amusement niet meer kunnen bij de NPO.

  De NPO zat jaren geleden te janken dat er 140 miljoen bezuinigd moest worden. Zeg mij eerst maar eens waarom er een betaalde streamservice moet worden opgezet van publieke NPO-Programma’s (NPO Start), wat Shula Rijxman netto verdient per jaar, en waarom de VARA zo’n godsgruwelijk groot monopolie in de NPO heeft.

 24. Michel

  Tussen de regels door hoor je eigenlijk wel dat hij het met de critici eens is. Ook ik ben er kritisch op, maar als ik gevraagd zou worden door NPO die mijn snoepreisje betaalt, zit ik ook morgen nog in het vliegtuig. Mensen kijken naar hem omdat het gewoon lekker laagdrempelige TV is, beetje humor erin, dat trekt kijkers.

 25. Anja

  Ik kan nu al niet wachten op het vervolg ( Frans bouwer blijft in China )

 26. zorro

  Als ik op reis gestuurd wordt door een omroep naar een ver land dan hoor je mij ook niet klagen maar dat het een hoop geld kost staat buiten kijf.

 27. Dij Enkletser

  Vroeger had je :

  Pipo de Clown & Mamaloe :
  reizen Recht door Zon en Regen
  Langs de wijde Wereldwegen, en
  Maakten van hun Leven een Heerlijk Ratjetoe,

  Nu heb je ;
  Maris & Frans,…
  Die raken niet uit Balans
  en ook niet van de Kaart
  Bestellen Zonder Vrees
  Overal op de Wereld Landkaart
  gewoon Hollandse Chinees

  Het is hun om het Even,
  Want ze hebben tóch wel een Prachtleven.
  Met hun Goedgevulde Magen
  keren ze terug naar hun Rijk Gemeubileerde Woonwagen.

 28. Meneer Kaktus

  Dij Enkletser
  Thu 03 Jan 2019 om 21:31

  Zeg, kerel: hou jij eens efkens ‘n eind op met je verschrrrrrikkelijke rijmelarij , die rechtatreeks afkomstig lijkt te zijn uit de Sint rijmnboekjes voor verstandelijk beperkten. Doe me ‘n lol, zeg! Pannenkoek.

 29. liefkleinhertje

  Deze domme zigeuner maakt wel vaker dit soort programma’s en dan nog het liefst met iemand uit die verlopen woonwagen van hem.
  Als deze domme zigeuner nou eens lekker bij RTL dit soort FLUT programma’s gaat maken maar daar zullen ze wel niet zo dom zijn.
  Ook op dat gezwets van die domme zigeunerin zit geen wel denkend mens te wachten.
  Dat soort mensen mogen niet bij mij over de vloer komen dus ik heb ze ook liever niet op TV.
  Voor dat er ook maar een valse stuiver aan deze domme zigeuner word overgemaakt zou ik willen weten of meneer Bauer niet nog stiekem een uitkering heeft en of hij zijn stroom illegaal aftapt want daar zie ik dit soort mensen wel voor aan.

 30. Jan

  Toe maar. reis maar de hele wereld gratis rond. Mensen met geld krijgen veel geld toegestopt. Het lijkt de postcodeloterij wel.

 31. Paulus

  Nou ik wil ook wel, maar zit niet in de NPO kaartenbak.

  Zodra ik mee mag doen, heb ik er ook geen kritiek op hoor.
  Kan zo mee doen, want kan ik niet zingen, maar wel dom lachen, dat weer wel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.