Caroline en Carlo zien kansen ontstaan na leegloop

Geplaatst op Fri 18 Jan 2019 om 9:10

Caroline Tensen en Carlo Boszhard zien door de leegloop van sterren bij RTL kansen ontstaan. Zij ziet de presentatie van Wie Ben Ik wel zitten, hij een talkshow met Irene Moors. Dat hebben ze donderdag laten weten aan RTL Boulevard. De sterrenstal van RTL is door Talpa uitgedund tot een sterrenstalletje en dat betekent dat er veel gaten moeten worden opgevuld. Het stemt Caroline Tensen, die recentelijk met haar show Eén tegen 100 naar RTL overstapte, erg hoopvol.

Tensen liet ten eerste weten goed te begrijpen dat haar Postcode Loterij-collega Linda de Mol is overgestapt naar Talpa. “Ik weet hoe ongelooflijk close John en Linda zijn, dus uiteindelijk is het ook iets heel logisch, maar als het dan uiteindelijk toch gebeurt… Het sloeg wel in als een bom.

Ze ziet veel kansen ontstaan. “Ik ben net bij RTL en we wisten nog niet precies wat ik allemaal ging doen, maar ja: de kans dat ik nu meer ga doen is wel echt veel groter.”

Caroline Tensen zal straks wel Wie Ben Ik gaan overnemen van Wendy van Dijk“, verwacht Peter van der Vorst. En Luuk Ikink: “Na afloop gaf ze aan daar wel voor open te staan.

Carlo en Irene

Boszhard kwam ook aan het woord en hij breekt een lans voor de terugkeer van de door SBS afgedankte Irene Moors bij RTL 4. “Ik zou graag als ik in een gat mag springen met Irene op een avond zitten aan een tafel in een soort zomerachtige sfeer. Dat wil ik heel graag.

Hoe kijkt hij naar de leegloop bij RTL? “Dat Linda weggaat is wel een klap voor RTL, zeker. Dat is een groot verlies, maar de bruidsschat is natuurlijk nog niet verkocht. Dat is The Voice. Deelt John nu een klap uit met Linda? Ja. Als The Voice overgaat naar SBS, heeft hij een dubbelklapper.

Lieke en Wim

Tv-recensent Angela de Jong van het AD ziet vooral kansen ontstaan voor Lieke van Lexmond. “Ik vermoed dat zij er niet heel rouwig om is dat zoveel RTL-collega’s hun biezen pakken. Misschien krijgt ze nu de kans om weer eens een echt programma te presenteren en werkelijk te laten zien wat ze allemaal in haar mars heeft.

Uit de raarste hoeken dienen zich nu mensen aan om gaten te gaan vullen bij RTL. Zo zegt de bekende neerlandicus Wim Daniëls op Twitter: “Dit is een open sollicitatie. Nu er ruimte komt op RTL is er misschien plaats voor mij om er een boekenprogramma te presenteren à la het programma Boekie Night dat ik al 5 jaar heb in het Natlab in Eindhoven, met Meriam Wehrens van boekhandel Van Piere als onmisbare schakel.

Foto: RTL
40 Reacties op “Caroline en Carlo zien kansen ontstaan na leegloop”


 1. Henk

  Lieke van Lexmond heeft niet de gun-factor.

 2. NatteNel

  Ga toch met pensioen

 3. Curryworst

  Wat een armoe.
  Het komt er dus op neer dat oudgedienden de lege plekken zullen gaan opvullen. Opeens is iedereen in paniek bij RTL.
  Men wist toch allang dat de overnamegolf van John de Mol er aan zat te komen?
  Dan kun je daar toch op anticiperen door een nieuwe lichting te laten warm draaien.
  Volgens mij dient RTL Boulie daarvoor als een springplank. Maar met types als Marieke Elsinga, Fatima Moreiro en Olcay Gulsen ga je de oorlog ook niet winnen.

 4. Henk

  Vernieuwing is key en dat zijn Carlo en Irene niet

 5. Fox Mulder

  Verjongen!

 6. anouk

  Hou op met je vergaande glorie Irene Moors!!!! Laat die vrouw alsjeblieft huisvrouw blijven

 7. Erland

  De TV kijker is gemiddeld 40 jaar dus heel goed om Carlo & Irene te herenigen. Gaan jullie maar even de kijkcijfer top 15 van vandaag bestuderen en durf dan nog maar eens te zeggen: verjongen!

 8. Tina

  Carlo & Irene zijn een gouden duo. Ok Irene heeft wat imago schade, maar dat had Patty ook. Beau ook na al zijn flops bij SBS en dat waren er meer dan die van Irene. Gewoon opnieuw beginnen bij RTL zoals de kijker het gewend is. Samen achter een tafel op de plak van Late Night in de zomer. De Jan Versteeghs, Kaj Gorgels, Olcay Gulsens gaan echt nog geen groot publiek trekken.

 9. Diana

  Geen Irene Moors a.u.b. dat kan echt niet meer.

 10. west

  Erland heeft gelijk, maar veel reageerders zijn nou niet de snuggerste lieden !!

 11. Talpa flop

  RTL gaat een boost krijgen door alle rotte appelen die er zijn uitgehaald.

 12. Klaasje v

  Best vreemd dat Caroline is overgenomen door RTL zonder te weten wat ze daar zou moeten gaan doen.
  Verjongen op tv is helemaal niet nodig, integendeel juist, jongeren kijken toch al bijna niet. Dan tv kijken maar aantrekkelijk maken voor de wat oudere kijkers en dat zijn er genoeg vanaf 40.
  Zoals Chantal gister zei bij Boulevard: niet zo zeuren en er wat van maken! Uithuilen en opnieuw beginnen.
  Ze hebben genoeg daarvoor in huis. Chantal, Paul, Caroline o.a.

 13. Deadly Viper

  Ik mis Irene!

 14. Ricardo

  offtopic

  https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/rechter-maakt-gehakt-van-talpa-directeur-mag-niet-worden-ontslagen/ar-BBSoUq5?ocid=spartanntp

 15. Zuid

  Caroline Tensen gaat naar RTL terwijl ze nog niet precies wisten wat ze allemaal ging doen. Wat een zwak beleid bij RTL. Ze doen maar wat. Geen wonder dat RTL helemaal instort.

 16. Daan

  Wat vinden jullie van “Chantal komt werken”
  https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/artikel/4578686/chantal-janzen-blijft-niet-meer-slapen-maar-komt-nu-werken

 17. anymouse

  @Zuid, misschien wisten ze al toen ze Caroline binnenhaalden, dat er mogelijk velen van RTL zouden overstappen naar SBS6. (Talpa). Of te wel bij RTL zagen ze bui al hangen.

  Om SBS (Talpa) voor te zijn, Caroline alvast binnen gehaald. Lijkt mij toch wel een handige zet van RTL. (mocht mijn gedachtengang juist zijn).

 18. Jan

  Misschien zou Fabienne de Vries The Voice kunnen gaan presenteren? Zij geniet nog steeds een grote bekendheid bij de generatie die in de jaren 90 dagelijks naar TMF keek. The Voice is een familieprogramma en de mensen die in de jaren 90 naar TMF kijken hebben nu vaak kinderen. Daarbij hoef je voor Fabienne waarschijnlijk niet de hoofdprijs te betalen qua salaris.

 19. Deadly Viper

  Liever Chantal.

 20. Guttegut

  Ik wil 7 dagen per week Chantal op TV

 21. west

  Nieuwe programmas leveren alleen maar werk op , en dat is goed voor de werkgelegenheid In feite moeten we wel blij zijn met de com tv zenders , ook al zijn sommige programma`s niet de mijne , maar als TALPA en RTL mogrgen zouden verdwijnen dan is dat voor de hele branche een ramp Vele audio video produktie bedrijven facilitare bedrijven en decor bedrijven , licht en broafdcastapparatuur lleveranciers en al die andere bedrijven die afhankelijk zijn van Talpa en RTL
  zouden in zwaar weer komen en zelfs failliet kunnen gaan
  Of je het nu leuk vind of niet, en je zit te ergeren aan bepaalde programma`s.
  RTL en SBS hebben ons radio en tv landschap voor de bedrijvigheid op het mediapark en de regio Hilversum een enorme boost gegeven!

 22. Marc

  Ik verlang zo terug naar Carlo & Irene top de zondagavond van 18:10 – 19:25.
  In een nieuwe frisse studio, maar wel de gezelligheid en gasten aan tafel etc.
  Carlo z’n baard eraf en lekker kort haar! want nu lijkt hij net een bosbewoner.
  Rudolf weer in de keuken! kom maar op RTL!

 23. Bart

  Ik voorspel een terugkeer van Weekend Miljonairs bij rtl. Bewezen format, niet van Talpa, met Robert ten Brink als host.

 24. Peter

  Haha Robert ten Brink. Die hoogbejaarde moet ondersteund worden met bamboestokjes anders valt tie om.

 25. HalloJumbo

  Tensen wil ik melken.

 26. Tan

  De C-categorie (voor Carlo en Irene Z-categorie) blijft over op RTL4.

 27. Stombo

  Gelukkig hebben ze in medialand nog de beschikking over al die Postcode Loterij BN’rs. Eerst loten aansmeren en daarna serieus doen in een beeldvullende show met-juist- weer dezelfde gezichten die worden gepresenteerd als iets absoluut speciaals & vernieuwend! Wat een armoedige toestand. NETFLIX daar komen we!!

 28. Paolo

  @ Marc , als je terug verlangt naar Carlo en Irene en natuurlijk ook naar Caroline heb je toch echt onder een steen geleefd en gezien dat de wereld en ook de smaak van mensen is veranderd. Mensen willen verast worden en een programma is dan ook vaak trending topic de dag erna. Steeds weer hetzelfde blik presentatoren open trekken is louter armoede.
  In een restaurant verkiest men meestal ook een goed, gezond(er) en mooi gerecht en laat je het fastfood liever staan. En zo is het hier ook, Kies voor kwaliteit en laat pulp staan.

 29. Rambo

  RTL4 heeft absoluut nog allemaal mogelijkheden. Het vertrek van Linda doet RTL erg pijn maar biedt ook kansen voor vernieuwing. Wendy, Gordon en Johnny hebben ook de nodige ruimte achter gelaten in de programmering dus ik zou zeggen vaar een nieuwe koers.

  Ze hebben nog voldoende mensen in huis die een hele hoop kunnen! onderstaande zijn in mijn ogen de echte A sterren bij RTL

  Robbert ten Brink
  Beau van Erven Dorens
  Chantal Janzen
  Paul de Leeuw
  Art Rooijackers
  Katja Schuurman
  Caroline Tensen
  Martijn Krabbe
  Carlo Boszhard
  Lieke van Lexmond
  Nicolette Kluijver
  Ruben Nicolai
  Herman den Blijker
  Peter van der Vorst
  John Williams
  Froukje de Both
  Bridget Maasland
  Tijl Beckand
  Vivienne van den Assem

  Nieuwe talenten:

  Marieke Elsinga
  Kaj Gorgels
  Olcay Gulsen

  Deze mensen kunnen wat mij betreft exit:

  Miljuschka Witzenhausen
  Evenlyn Struick
  Yolanthe Sneijder Cabau
  Natasja Froger
  Jamai Loman
  Luuk Ikink

  Naar RTL (terug)halen:

  Irene Moors

 30. Driepinter

  HalloJumbo
  Fri 18 Jan 2019 om 11:01

  Dat mens is 54! Waar zit je met je verstand?

 31. zorro

  Caroline ja Carlo een vette nee.

 32. Mart

  Irene Moors terug is opzich wel een goede optie. Maar dan wel MET Carlo.
  Verder zou ik kijken naar nieuw talent en daar in inversteren.
  Klaarstomen op RTL 5/7, wanneer dit bevalt naar RTL 4

 33. Jos

  Nee, houd toch eens op met al die bekende namen. Nieuwe mensen graag: oud, jong, man, vrouw…… zoek. Kijk eens in het theater of waar dan ook en investeer. Nederland heeft behoefte aan nieuwe koppen. Ik iig wel!

 34. ano@niem.nl

  De RTL addicts doen nog hun best met een lijstje te maken met B-sterren zie ik.
  Alles wat ik hier in de lijstjes zie is B-garnituur.

 35. Bart

  @Deadly Viper Nou je Irene komt wel terug hoor. Wees maar niet bang. Al is het maar voor het 30 jarig jubileum aankomend najaar. Ik verwacht in het kader daarvan een Telekids Megadag. TV kantine gaat ze sowieso doen en ik verwacht wel een talkshow met Carlo. Ik hoop wel op zondag tussen 16.00 en 18.00 en niet in de avond want dat gaat hem niet worden.

  Over de The Voice, Dat gaat Chantal zeker weten niet worden.

 36. TALPA werknemer

  De inmiddels bejaarden sterren Caroline “nekvelrimpel”
  en vergane glorie Carlo….
  zien kansen.. ze waren bijna afgeschreven en bankzittes geworden.

  Als iedere topper weg is, kunnen de B sterren weer wat zijdeglans geven aan een zinkend schip.

 37. drs. Aloé Hel (docent Duits)

  Ik wil graag een prime-time show over Duitse naamvalsverbuigingen presenteren. We gaan dan ook op locatie filmen om mensen op straat naamvaloefeningen in te laten vullen en in iedere aflevering strijden drie mensen om de titel naamvalmeester.

 38. Talpa kauft alles und wirft die auf fernsehen

  Goed idee! Mail maar even voor een afspraak.

 39. Linde

  Irene terug is een prima optie, maar dan moet Carlo wel iets doen aan zijn uiterlijk, want hij ziet er nu uit als een zwerver/bosjesman. Plus dat bekakte praten ineens is ook niks voor iemand die uit Noord komt..

  En hij zei laatst dat hij heel kieskeurig is met programma’s aannemen. Dat lijkt mij wat arrogant, hup, ga je zender helpen en doe niet zo uit de hoogte..

 40. Henk

  Dit zou iedereen wel willen die een Irene kent en graag in gaten springt:

  “Ik zou graag als ik in een gat mag springen met Irene op een avond zitten aan een tafel in een soort zomerachtige sfeer. Dat wil ik heel graag.”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.