BLVD opent uitzending met rectificatie megablunder

RTL Boulevard heeft de uitzending van donderdagavond geopend met een uitgebreide rectificatie. De showrubriek betreurt het dat ze de uitzending van woensdag heeft geopend met nepnieuws. Dat heeft presentator Luuk Ikink laten weten in de show op RTL 4. Boulevard opende de woensdagshow met een item over de mishandeling van de 14-jarige Tommy uit Spijkenisse, waarvan de beelden viral gingen. De showrubriek sprak met een van de ‘daders’, maar dat bleek een trol te zijn.

Ikink vindt het super vervelend. “We hebben het hier gisteren in de uitzending gehad over de vechtpartij in Spijkenisse. We hebben in de uitzending ook een jongen aan het woord gehad en geciteerd, waarvan wij dachten dat dat een van de daders was.”

Al snel kwam de redactie erachter dat ze een fout hadden begaan. “Ongeveer een uur na de uitzending bleek dat dat niet een van de daders was, maar een soort trol die zich voor heeft gedaan als een van de daders. Wij dachten: we hebben alles goed gecheckt. Dat bleek helaas niet zo goed te zijn.”

Het is ‘een enorme fout’, aldus Ikink. “En dat is een fout waar je ook enorm van schrikt. Dan ga je ook alles van internet halen, want je wil niet dat dat zich verder verspreidt. Je probeert het ook uit een herhaling te knippen en zo zijn we aan de gang gegaan.”

We hebben online meteen laten weten dat dit verhaal niet klopt en we vonden het goed om dat hier in de uitzending ook nogmaals te zeggen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen