EenVandaag: ‘John de Mol liegt over Twitter’

John de Mol liegt als hij beweert dat er slechts 5.000 mensen op Twitter zitten. Er zitten namelijk miljoenen Nederlandse gebruikers op. Dat heeft EenVandaag laten uitzoeken na de bewering van De Mol hierover in De Wereld Draait Door. De Mol bagatelliseerde de opinie van twitterend Nederland door te beweren dat er slechts 5.000 mensen zouden twitteren. Daar trok Lammert de Bruin, verslaggever van EenVandaag, zijn wenkbrauwen bij op. Hij besloot het uit te zoeken in Feit of Fictie.

Danny Oosterveer is data-gedreven marketeer en blogt op de website Marketingfacts elk jaar over het aantal gebruikers op de verschillende social media-platforms. De Bruin heeft hem om een reactie gevraagd.

De marketeer luistert met verbazing naar de bewering van John de Mol. “Ik weet niet waar hij dat cijfer vandaan haalt. Maandelijks wordt Twitter door 2,8 miljoen Nederlandse gebruikers gebruikt om berichten te lezen of schrijven. Er zijn dagelijks een miljoen Nederlandse gebruikers actief.

Wellicht bedoelt De Mol dat Twitter niet representatief is voor het Nederlandse volk, maar ook daar heeft hij het mis, aldus Oosterveer. “Het is heus niet zo dat heel Nederland op Twitter zit. Maar de Nederlandse twitteraar is wel een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Hij is hoogstens ietsje jonger en iets hoger opgeleid.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen