Angela de Jong: ‘Albert Verlinde praat onzin’

Angela de Jong vindt het erg zwak van Albert Verlinde dat hij haar beticht van lezersbedrog. Temeer omdat hij zelf met het slot op de mond praat in 6 Inside. Dat heeft ze gezegd door Radio Veronica. Verlinde stelt dat De Jong sinds de commerciële samenwerking van het AD en RTL alleen nog maar positief schrijft over RTL. “Ik heb heel hard gelachen. Het is de derde aanval in vier dagen tijd. Als ze niet kunnen winnen met mij te betichten van leugens of Gordon, dan gooien ze het op die toer.

Het is regelrechte onzin wat Verlinde zegt, aldus De Jong. “Ik zou zeggen: lees de columns over RTL van de afgelopen tijd terug. Het meest mooie vond ik nog dat ik volgens Albert lyrisch was over Twan Huys. Nou, laat me maar zien waar ik dat was.”

Verlinde is ook een beetje gepikeerd omdat De Jong niet aan de slag wilde gaan bij 6 Inside. “Er waren een heel aantal redenen, waaronder mijn geloofwaardigheid. Je ziet ze nu ook worstelen daar. Ze mogen zogenaamd alles zeggen van John de Mol, maar je ziet dat er op sommige momenten met een enorm slot op de mond wordt gepraat of ze hebben het er gewoon helemaal niet over als het de eigen zender betreft en ze proberen hun concurrenten vakkundig uit te schakelen met allemaal valse voorwendselen.”

Naast Verlinde heeft ook SBS-collega Gordon de aanval geopend op De Jong. Ze zouden dinsdag tegenover elkaar zitten in DWDD, maar Gordon krabbelde last minute terug. “Ik had me er wel op voorbereid en dan is het wel een domper als het niet doorgaat, toch? Ik denk dat er misschien iemand boven hem is geweest die heeft gezegd dat het niet zo’n slim idee is om het te gaan doen als je alleen maar wartaal uitslaat.

Waar bestond die voorbereiding uit? “Ik heb even dat interview geluisterd en wat dingen over zijn trouwshow opgezocht om hem daarmee om zijn oren te kunnen slaan. En die 30 columns over Humberto Tan, daar ben ik ook nog steeds naar op zoek. Ik heb er 7 geteld.”

Tot slot liet De Jong zich nog uit over de transfer van Linda de Mol. “Nou, ik denk wel dat John zijn belangrijkste troef heeft uitgedeeld nu. Linda is een grotere klap voor RTL dan alle andere transfers bij elkaar, minus VI, maar jullie zaten niet bij RTL 4. Als zij niet de gedroomde kijkers brengt, verzwakt hij in elk geval zijn tegenstander.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen