Anastacia en Erland Galjaard aan tafel bij Eva Jinek

Geplaatst op Thu 24 Jan 2019 om 17:00

De Amerikaanse zangeres Anastacia en televisiebobo Erland Galjaard zijn vanavond de hoofdgasten in de talkshow van Eva Jinek. Zij vertelt over haar Nederlandse musicalavontuur, hij over zijn Talpa-toekomst. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Galjaard heeft vandaag voor hét medianieuws van de dag gezorgd. Hoewel al sinds zijn vertrek bij RTL duidelijk was dat hij voor het Talpa van John de Mol zou gaan werken, is zijn nieuwe baantje vandaag officieel bekendgemaakt.

Jinek wil er alles over weten. “Al maanden werd er druk gespeculeerd, vandaag is de kogel dan echt door de kerk. Erland Galjaard gaat per 1 februari aan de slag als strategisch adviseur bij Talpa Network. Wat dat precies inhoudt en wat deze overstap voor Erland betekent, vertelt hij vanavond bij ons in de uitzending.

En dan is er nog Anastacia, die de hoofdrol gaat spelen in de Nederlandse musical We Will Rock You. “Het gebeurt niet vaak dat een Amerikaanse ster zich laat strikken voor een Nederlandse musical. En toch komt daar nu verandering in.”

De ster, bekend van het liedje I’m Outta Love, verhuist er zelfs voor naar Amsterdam. “Vanavond komt ze bij Jinek vertellen over haar nieuwe hoofdrol.”

Jinek begint om 23.00 uur op NPO 1. Concurrent RTL Late Night met Twan Huys heeft net zoals in voorgaande uitzendingen geen interessante gasten.

Foto: RTL
33 Reacties op “Anastacia en Erland Galjaard aan tafel bij Eva Jinek”


 1. Hoessein

  Komt die lul vanavond bij Jinek? Dan ga ik ff kijken….

 2. Klaasje v

  Zo bijzonder zijn de gasten laatste tijd bij Jinek ook niet hoor.

 3. Nee

  Bah, niemand wil kotskop Galjaard zien. Ik sla over. Nee

 4. Tijl

  Hahahaha de man die Twan Huys naar RTL4 heeft gehaald schuift bij de concurrent aan…

 5. Lies

  Wel opvallend dat hij niet bij Twan Huys aanschuift?

 6. Erik

  Bij Jinek zitten schuift meer.

 7. Erik

  Bij Jinek zitten schuift meer.

 8. Bears’den

  Die Eva, echt, grr..
  Waar blijft Jeroen!
  Nog 2 maanden wachten!

 9. Rubicon

  Goeie gasten….maar js geen Stormy Daniels

 10. Mart

  Het praten over Talpa trekt meer aandacht en haalt hogere kijkcijfers dan de producten van Talpa.

 11. Remi

  … Wanhopige Anastacia, met een “oortje” in haar oor.
  … Zoveelste derderangs ( vergeten) artiest die bij Twan aanschuift.

  Kleine voorspelling ?
  … Anastacia vindt álles geweldig.

 12. Robert

  Remi, ze gaat het weer over ‘i defeated cancer’ hebben.

 13. Joop55

  En dan vervolgens oo weer met vrouwlief Wendy in bed duiken, Next.

 14. liefkleinhertje

  Die Anastacia is ook al 50 dus oud en uitgerangeerd dan gaat ze hier maar in een musical staan.

  Hela Robert draai je gaskraan effe open .

 15. Alexander-F-Arnhem

  Goede keuze van Talpa, Erland.

 16. Robert Boekema

  Ik ga zeker kijken.

 17. liefkleinhertje

  Je zal zien dat Erland Galjaard verschillende programma’s naar de Talpa gaat halen. Logisch. Nu zal Wendy van dijk ook verschillende programma’s bij Talpa krijgen. Let maar op. Bij de NPO zullen ze zich achter de oren moeten krabben met zulke slechte kijkcijfers. Net goed!!!

 18. Ikke

  Waarom zat Erland toen hij baas was van RTL4 elke week een halve dag met John de Mol? Dat is de eerste vraag die Eva Jinek vanavond moet stellen. Erland schoof Talpa alle nieuwe programma’s toe zelfs toen John SBS kocht, de grootste concurrent van RTL4! Gevolg: andere producenten kregen steeds minder creatieve kansen waardoor kijkers steeds meer van hetzelfde krijgen te zien. Creatieve armoede veroorzaakt door deals die Erland Galjaard 1 op 1 maakte met John de Mol. Als dank krijgt hij nu duurtbetaald adviesbaantje toegeschoven.

 19. Johnny👀

  Jinek heeft haar beste tijd wel gehad,zit nu op hetzelfde niveau als T(w)an.

 20. KINDERPARDON DRAMMER

  Jinek gaat ook nog wel een keer naar Talpa.
  Ik weet uit bronnen dat daar over is gesproken.

  Ook Mathijs “de zakkenvuller” van nieuwkerk… is ook gevraagd… niet alleen in de uitzending met John de Drol.

  Van Erland… tsja die is misleid door Wendy van D…. die zich omhoog heeft geneu kt.

 21. Sjors van Kempen

  Wanneer begint die zielige show van Heuckeroth op Net8?

 22. Raad van Bestuur NPO

  Een meisje zei tegen mij vandaag….

  Die Erland Galjaard heeft een relatie met John de Mol en Erland is het …beestje Freek.(vaak voorover moet buigen) voor de oempa loempa…. van de Mol.
  Het valt op dat Erland ook vaak bruine tanden heeft en het is niet van de chocoladepasta…… en toch ook die gelukkig blik heeft in zijn ogen als hij weer bij John is geweest….

  Ik hoop toch echt dat niet waar is of enige kern van waarheid heeft…..

 23. DE GENERAAL

  Gaat die galbak die ellendige kwalbert ontslaan of is er eerst een ultimatum afgesproken? En wie zei er iets over vermeende kartelvorming en artistieke armoede nu blijkt dat Talpa allerlei opdrachten in de wacht sleepte (lees: één-tweetje tussen erland en john)
  Daar kan nog het één en ander uitrollen als we meer details krijgen.
  Ik denk dat Nederland pislink wordt als e erachter komen dat die baggerprogramma’s voorkomen hadden kunnen worden. Mits die twee niet onder één hoedje hadden gespeeld.

 24. Ruud Koornstra

  Leuk programma van Jinek.

  Interessante onderwerpen….. goede aflevering.

 25. Rambo

  Heel leuk gesprek tussen Eva Jinek en Erland Galjaard, hij zegt wat hij denkt en vindt en draait nergens om heen! Goede visie op de hele tv wereld. Blijft toch een vakman. Groot gemis voor RTL4

 26. A.Zijn

  Hele uitzending bekeken. Uitstekende tafel bij Jinek.
  Verrassend aan het gesprek met Erland:
  – Albert en Winston moesten van Boulevard af omdat ze niet voor 100% voor het programma gingen (rare uitspraak nu hij zelf voor 3 dagen in de week aan de slag gaat bij Talpa)
  – Ik krijg de indruk dat Erland gaat proberen nog meer rtl presentatoren over te halen om naar Talpa te komen. Dat zou dus daadwerkelijk het 2de RTL4 gaan worden. Herman den Blijker bijvoorbeeld moet dat echt niet doen. Echt een RTL-gezicht geworden door de jaren heen.

 27. A.Zijn

  @Rambo Beste in zijn vak, die ook daadwerkelijk iets gedaan heeft met de mening/behoefte van de kijker en kan fantastisch schema’s bouwen. Jammer alleen dat ook hij lijkt mee te werken aan het kapot maken van RTL Nederland. Dat valt me dan wat tegen. Volgens mij heeft hij het vermogen om iets nieuws op te bouwen met een nieuw presentatie team en nieuwe programma’s.

 28. Rambo

  @A.Zijn

  Volledig eens! De bijdrage die hij kan leveren aan het bouwen van een zender is veelbelovend, dit heeft hij bij RTL ook zo gedaan. RTL4 stond voor zijn komst helemaal niet zo sterk en in de loop der jaren heeft hij daarvoor gezorgd. De glorietijd was denk ik toch wel 2011 t/m 2014. Werkelijk alles scoorde toen de pannen van het dak met uitschieters tot 2 soms wel 3 miljoen kijkers. Hij zorgde voor de juiste mensen op de juiste programma’s en kon heel goed thema avonden creëren.

  RTL afvallen valt mij inderdaad van hem ook tegen. Wat je zegt klopt. Hij heeft het in z’n macht SBS weer succesvol te maken. Maar door er een RTL 2.0 van te maken weet ik niet of het gaat lukken. Zonde..
  Hij had gewoon bij RTL Nederland moeten blijven. In plaats van nu zo enthousiast te zitten doen over ‘muziek maken’. Moest lachen toen hij dat zei… een functie als programma directeur bij RTL opzeggen voor plaatjes draaien met Roland Molendijk. Hoezo Midlifecrisis…

 29. Flutski

  Кare kerel die Galbak. Zat ook steeds op Jinek te gеile-peilen.

 30. Sven L.

  @Rambo, A.Zijn;

  Om RTL Nederland te vloeren moet je toch écht meer in huis hebben. Die partij bestaat te lang en heeft teveel eigen expertise in huis om zomaar ‘om te vallen’.

  Galjaard werd bejubeld in zijn RTL jaren. De keizer van Hilversum. Alles wat hij programmeerde haalde topcijfers.

  Vergeet niet dat die formats die toen scoorden in die tijd pasten. Ik Hou Van Holland kun je anno 2019 niet meer lanceren bijv. Dat is too much folklore. Het succes van SBS6 valt of staat met nieuwe programma’s, niet uitgekauwde RTL meuk van 10 jaar geleden.

  Ik hoop van harte dat hij de vrije hand krijgt om zijn visie concreet te maken bij SBS6, maar ik vrees dat De Mol té veel op zijn vingers gaat kijken en elke maandag vraagt waarom het marktaandeel nog niet gestegen is.

  Haastige spoed is zelden goed.

 31. Anja

  Ik vond hem best wel goed alles uitleggen en dacht te zien dat hij allang een plan heeft.

 32. Bart

  @A.zijn Galjaart kan heel goed schema’s maken maar dat kunnen meer mensen. Die mensen zaten de afgelopen jaren niet bij SBS. Dat is een voordeel. Maar Galjaard die heeft geluisterd naar de mening en de behoefte van de kijker? Sorry maar dat vind ik nergens in terug. Hij heeft heel goed geluisterd naar de adverteerders en sponsoren en gekeken naar hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een groots opgezette programmering voorschotelen. Galjaart is geen tv man en heeft geen hart voor televisie maar is een glade reclame jongen. Hij heeft het heel goed gedaan en dat gaat hij ongetwijfeld weer doen maar het heeft niets met creativiteit te maken. Dat laatste is bij Talpa (en RTL) sowieso ver te zoeken. Erland had net zo goed de afgelopen 20 jaar bij een chips of frisdrankfabriek kunnen werken. Had ie het ook goed gedaan en winst gemaakt. Een grote eenheidsworst heeft hij van RTL gemaakt. Hij gaat nu adviseren met de zelfde bouwstenen dat ook bij SBS te doen. Dom om hem binnen te halen voor zo lang (5 jaar) maar we gaan het zien.

 33. Liesje

  @Rambo, laat je niet misleiden door zijn mooie praatjes. Uiteindelijk heeft hij zich niet kunnen handhaven bij RTL. Ook nu weer populistische praat maar voorlopig zijn er alleen nog maar teleurstellingen bij SBS. Het is een arrogant mannetje met een veel te hoge dunk van zichzelf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.