Albert Verlinde weigert kijkcijfervoorspelling 6 Inside

Albert Verlinde weigert om zich uit te spreken over de kijkcijferverwachtingen van zijn nieuwe programma 6 Inside, dat vanavond zijn première beleeft op SBS 6. Dat laat hij weten op NPO Radio 1. Het is een beetje laf, maar ook wel begrijpelijk: een kijkcijfervoorspelling wordt een tv-ster nog maanden nagedragen. Verlinde waagt zich er dan ook niet aan. Wel wil hij zeggen dat hij vanavond best redelijke cijfers verwacht. “De eerste aflevering zal wel redelijk bekeken worden uit nieuwsgierigheid.” 

Het is logisch dat een nieuw programma veel nieuwsgierigheidskijkers trekt, aldus Verlinde. “Dan moeten we er staan, maar het is niet dat we vanaf dag één enorme kijkcijfers zullen hebben. Ik heb een contract van twee jaar. Er is niet gezegd: ‘Als het met de pasen of kerst niks is, dan is het weg.’

Maar het is toch wel de bedoeling om beter te scoren dan de vroege editie van Shownieuws tot nu toe deed? “Ik ga er echt niks over zeggen. We beginnen om zes uur. Dat is ook nieuwstijd. Dan zit je of naar RTL Nieuws of het NOS Journaal te kijken. Dat is iets wat we moeten overwinnen.”

De concurrentie is fors, aldus Verlinde. “Editie NL is een programma dat het goed doet en EenVandaag ook. Boulevard doet het ook goed. Het is een vol tijdstip, maar wij denken dat er ruimte is. Het is langzaam bouwen. Toen we met RTL Boulevard begonnen waren de verwachtingen ook niet zo hooggespannen. We gingen van 300 à 400 naar zo’n 600 duizend kijkers. Het ging uiteindelijk naar 1,2 miljoen.”

Een miljoen kijkers zit er in elk geval echt niet meer in, zegt hij. “Die tijden zijn nu voorbij. Dat gaat niet meer zo snel gebeuren, want mensen kijken anders televisie. We gaan wel ons best doen om een stukje van de taart te pakken tussen zes en zeven.”

Heeft John de Mol een ondergrens aangegeven? “Nee en dat vind ik heel bijzonder, want we weten allemaal dat SBS en Talpa eigenaar zijn van één meneer: John de Mol. Hij heeft geen enkel moment – en dat durf ik je echt te zeggen – gezegd wat de kijkcijfers zijn waar hij op hoopt.”

Verlinde hoopt de kijker in elk geval te verleiden met een poule aan nieuwe deskundigen. En dus geen Peter R. de Vries. “Ik denk dat het heel leuk is dat we nieuwe insiders hebben. Dat de mensen niet denken: daar heb je weer Peter R. de Vries. Dat kan ik beloven. Die gaat niet aanschuiven bij ons.”

6 Inside is vanavond om 18.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen