Albert Verlinde: ‘Erland en Wendy zaten in een sekte’

Geplaatst op wo 09 jan 2019 om 12:15

Albert Verlinde denkt dat de breuk tussen Erland Galjaard en Wendy van Dijk ook te maken heeft met het feit dat ze sinds begon vorig jaar ineens niet meer het bejubelde keizerspaar van RTL zijn. Dat zei de showkoning dinsdagavond in 6 Inside. Galjaard en Van Dijk heersten jarenlang over RTL. “Ik denk dat de werkdruk niet de oorzaak was, maar het gebrek aan werkdruk. Ze waren jarenlang een powerkoppel: hij de programmadirecteur van RTL en zij de vlag van RTL.”

De presentatrice en haar baas wáren RTL. “Het was samen programma’s bedenken, het blad opzetten, dingen doen. Er was een constante dynamiek in het huishouden en daar hoorde ook een vriendenkring bij. Een sekte, kun je wel zeggen.”

Toen Galjaard begin vorig jaar opstapte, stortte ook Van Dijks status in. “Op het moment dat Erland wegging bij RTL, kreeg je de rare situatie dat hij in de pers niet bepaald bejubeld werd – en dat is onterecht, want hij heeft goede dingen gedaan voor RTL – en dat was voor Wendy ook niet leuk. Zij is ineens neergezet als de vrouw die alleen baantjes heeft door die meneer.

Terwijl Galjaard gezellig plaatjes ging draaien met Ronald Molendijk, verloor Van Dijk al haar tv-klussen. “Wendy had niet meer zes programma, maar slechts één.”

Wat overbleef voor Van Dijk waren haar blad (‘maar de verkoop daarvan is niet echt gelukt’) en het sportapparaatje Disq. “Daar werd tussen de twee flink over heen en weer gescholden. De Disq en het blad waren van Wendy, maar Erland trok dat heel erg naar zich toe ook. Ik heb nu ook begrepen dat het al losgeweekt is.

Al met al is het niet meer zoals het was in hun huis in Nigtevecht. “Hij is er nog wel af en toe, maar hij woont nu ook in een huis aan het Vondelpark, waar vroeger Annie M.G. Schmidt gewoond heeft. Daar is hij nu en hij is zijn plek aan het zoeken. Ze zijn nog wel samen op vakantie geweest.

Overigens deelde Verlinde ook nog complimenten uit aan Evert Santegoeds over zijn primeur. “Het was een fantastische primeur van Evert Santegoeds. Laat dat even gezegd zijn.

Zelf heeft Verlinde Galjaard niet gesproken. “Ik hoop dat Erland me gewoon een keer te woord staat, want hij heeft onderhand iedereen om me heen gebeld om het er niet over te hebben. Als hij het er wel over wilde hebben, zou het moeten gaan op de manier die hij wil, maar zo zijn we niet getrouwd.

’s Avonds in Shownieuws had Santegoeds weinig aan te vullen op zijn Privé-primeur. Collega Koos van Plateringen vroeg nog: “Ik heb Albert Verlinde bij 6 Inside horen zeggen vanavond dat Wendy een andere man leuk zou vinden.”

Santegoeds was daar kort over: “Daar hebben we het over gehad en dat ontkennen ze.”

Vanwege zijn contact met Galjaard wilde Santegoeds niet ingaan op verdere geruchten rondom het paar.

Foto: SBS
37 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Erland en Wendy zaten in een sekte’”


 1. Kimberly

  Sekte dat is best heftig om te zeggen.

 2. Jantje

  6i met Albert veel beter ingevoerd dan Boulevard. Daar kwamen ze niet verder dan het voorlezen van de Telegraaf en “erg vervelend”

 3. Sven L.

  Ik ben benieuwd wanneer Santegoeds zich gaat aansluiten bij RTL Boulevard. Deze twee mannen gaan nog bonje krijgen om primeurtjes.

 4. Kees Tol

  Laat mij ook eens aan die desk zitten bij Albert

 5. donia

  Sekte betekent gekte

 6. Hans

  Ben benieuwd of Albert en Jan de ballen hebben om de al jarenlange geruchten over Sandra Schuurhof en Erland aan te stippen. Na hun terechte kritiek op RTL Boulevard na de Humberto Tan-affaire, moeten ze nu dan zelf ook ballen tonen.

  Dat moet dan wel heel gezellig worden de SBS6-wandelgangen…

 7. Remi

  … en opnieuw zijn de kinderen de dupe.

 8. Coen

  Albert schreeuwde vorige week nog dat hij niet aan roddel en achterklap deed. Nee, alleen maar deskundigen die er echt iets van weten.

  Alles gaat overboord voor de kijkcijfers. Slecht dit.

 9. Harm

  Geen sekte maar omringd door een soort groupies,ja knikkersz en dat kan nooit goed gaan!

 10. Ronald Verkerk

  Isa Hoes en Antonie Kamerling zaten ook bij een sekte.

 11. LLRV

  Ze was niet de vlag van RTL maar iets anders. Hoe zeg ik dat nou netjes …

 12. Rukaap

  De televisie wereld is 1 hele grote sekte

 13. Rubicon

  Erland zat om 18.40 in RTL Boulevard terwijl Albert om 18.32 bij SBS mar zat te zeggen wat ie allemaal uit betrouwbare bron had gehoord…..beetje sneu

 14. John de Mol

  @Rukaap

  Best een leuke sekte hoor. Ik ben namelijk een rijke goeroe zonder volgelingen die alleen maar TV slaafjes koopt.

 15. Sjonnie jr.

  @John de Mol
  En zonder visie.

 16. Ronald Verkerk

  @LLRV

  Het matras?

 17. mark my words

  Robbert Boekema, CEO Disq

 18. Herrie

  Ben het met Albert eens.

 19. adri

  het is zo’n dode sfeer daar aan tafel, wat een domme setting.

 20. Mike

  Wat zal Wendy schuimbekken.

 21. Shanelle

  Is Sabia ook nog betrokken bij dit item?

 22. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Komt wel héél dichtbij allemaal op deze manier.

 23. tonio

  Alberts koffie-koffietijd van 6 tot 7 uur

 24. Peanut

  Kop is misleidend. Zo expliciet is het niet gezegd. En MC plaatst verdacht veel 6Inside ‘nieuwtjes’.

 25. Jelle

  @LLRV. Als ze al een vlag was, dan was dat er een op een modderschuit.

 26. Lies

  Sekte is kliekje. Zodat je zelf begint te denken dat jij en je partner een ‘powerkoppel zijn’. Tot dat een van de twee zijn baan verliest. Heeft Albert zelf ook mee gemaakt.

 27. Anita

  @Lies – volg een cursus Nederlands!

 28. LLRV

  @Ronald Verkerk
  @Jelle

  Ik dacht toch meer aan Theo Maassen …

 29. Frans Koene

  Een betrouwbare bron vertelde me vanmiddag ook dat Erland en Sandra het spel der voortplanting veelvuldig aan heet spelen waren..
  Wendy is tweede vrouw geworden zo lijkt het.

 30. Boeiend allemaal

  Terwijl de wereld in brand staat schijnt dit wereldnieuws te zijn.

 31. dr phil

  hij is van de eerste leugen ook niet gebarsten . albertje het p.o.o.t.j.e van de mollen hij is aan twee zijde bespeelbaar

 32. DE GENERAAL

  Albertverlinde heeft een oud hoofd gekregen.
  Vanavond even gekeken, kreeg er een ongemakkelijk gevoel bij. En dan die meeloper Jan V.. die het zo graag wil maar niet echt kan. Jongens, wat erg.
  Ik begrijp jullie commentaar. Succes ermee.

 33. Frans Koene

  Nee Albert heeft geen oud hoofd, dat is een carnavals masker.

 34. DE GENERAAL

  En Albertverlinde is ook een Aandachtsh oer.
  Laat die mensen met rust. Ze hebben je niks gedaan dat jouw geroddel rechtvaardigt. Ongelofelijke l u l.

 35. Frans Koene

  In de spotlight staan, zorgt natuurlijk makkelijk voor kritiek of commentaar.
  Als ze dat niks vinden hadden ze trambestuurder moeten worden, zoals ik.

  Ik hoef ook niet te weten dat Erland wel eens achter een benzinestation gezien schijnt te zijn op een plek waar een bepaald soort mannen komt.

  Ik denk altijd maar zo… wel handen wassen, tanden poetsen en een schone onderbokse aan.

 36. Nadia

  Roddelen is enkelt voor mensen leuk die zo hun eigen ego ermee willen voeden. Zij, die roddelen walgelijk vinden, weten dat niemand perfect is en houden wijselijk hun mond en gaat liever met zichzelf aan de slag om zichzelf te ( blijven) verbeteren. Zij halen niet in hun hoofd om hun ego te voeden met andermans ellende puur uit vermaak en om lekker te oordelen over anderen. Jezelf goed bekijken en dat eerlijk beoordelen dat is vele malen moeilijker. Laat staan jezelf verbeteren. Dus kiest hun ego uit gemakzucht om maar anderen te beoordelen en over hun ellende te praten. Vele malen makkelijker en dat is en heet roddelen! Niet bepaald intelligente mensen dus.

 37. Siem

  Anita
  Sterk antwoord, en vlekkeloos geschreven, maar dat was het dan ook wel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.