Albert Verlinde: ‘Erland en Wendy zaten in een sekte’

Albert Verlinde denkt dat de breuk tussen Erland Galjaard en Wendy van Dijk ook te maken heeft met het feit dat ze sinds begon vorig jaar ineens niet meer het bejubelde keizerspaar van RTL zijn. Dat zei de showkoning dinsdagavond in 6 Inside. Galjaard en Van Dijk heersten jarenlang over RTL. “Ik denk dat de werkdruk niet de oorzaak was, maar het gebrek aan werkdruk. Ze waren jarenlang een powerkoppel: hij de programmadirecteur van RTL en zij de vlag van RTL.”

De presentatrice en haar baas wáren RTL. “Het was samen programma’s bedenken, het blad opzetten, dingen doen. Er was een constante dynamiek in het huishouden en daar hoorde ook een vriendenkring bij. Een sekte, kun je wel zeggen.”

Toen Galjaard begin vorig jaar opstapte, stortte ook Van Dijks status in. “Op het moment dat Erland wegging bij RTL, kreeg je de rare situatie dat hij in de pers niet bepaald bejubeld werd – en dat is onterecht, want hij heeft goede dingen gedaan voor RTL – en dat was voor Wendy ook niet leuk. Zij is ineens neergezet als de vrouw die alleen baantjes heeft door die meneer.

Terwijl Galjaard gezellig plaatjes ging draaien met Ronald Molendijk, verloor Van Dijk al haar tv-klussen. “Wendy had niet meer zes programma, maar slechts één.”

Wat overbleef voor Van Dijk waren haar blad (‘maar de verkoop daarvan is niet echt gelukt’) en het sportapparaatje Disq. “Daar werd tussen de twee flink over heen en weer gescholden. De Disq en het blad waren van Wendy, maar Erland trok dat heel erg naar zich toe ook. Ik heb nu ook begrepen dat het al losgeweekt is.

Al met al is het niet meer zoals het was in hun huis in Nigtevecht. “Hij is er nog wel af en toe, maar hij woont nu ook in een huis aan het Vondelpark, waar vroeger Annie M.G. Schmidt gewoond heeft. Daar is hij nu en hij is zijn plek aan het zoeken. Ze zijn nog wel samen op vakantie geweest.

Overigens deelde Verlinde ook nog complimenten uit aan Evert Santegoeds over zijn primeur. “Het was een fantastische primeur van Evert Santegoeds. Laat dat even gezegd zijn.

Zelf heeft Verlinde Galjaard niet gesproken. “Ik hoop dat Erland me gewoon een keer te woord staat, want hij heeft onderhand iedereen om me heen gebeld om het er niet over te hebben. Als hij het er wel over wilde hebben, zou het moeten gaan op de manier die hij wil, maar zo zijn we niet getrouwd.

’s Avonds in Shownieuws had Santegoeds weinig aan te vullen op zijn Privé-primeur. Collega Koos van Plateringen vroeg nog: “Ik heb Albert Verlinde bij 6 Inside horen zeggen vanavond dat Wendy een andere man leuk zou vinden.”

Santegoeds was daar kort over: “Daar hebben we het over gehad en dat ontkennen ze.”

Vanwege zijn contact met Galjaard wilde Santegoeds niet ingaan op verdere geruchten rondom het paar.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen