Albert gaat Erland bij Talpa voor het eerst weer zien

Albert Verlinde en Erland Galjaard gaan elkaar bij Talpa TV voor het eerst weer zien, als de tv-baas daar begint aan zijn nieuwe functie. Dat heeft de showkenner vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Het is al een tijdje duidelijk dat Galjaard aan de slag gaat voor Talpa TV en Verlinde is daar kort geleden ook in dienst getreden voor de presentatie van 6 Inside. “Het is een man die verstand heeft van televisie en programmeren. Hij is weg bij RTL en dan zijn er verder niet zo veel opties over in Hilversum.

Volgens Verlinde is het al duidelijk dat Galjaard bij John de Mol aan de slag gaat. “Het is dus niet ondenkbaar dat hij bij Talpa terechtkomt. Of ik het al weet? Ja, dat weet ik ook wel. Maar in wat voor functie heb ik niet gezegd, hè, maar het gaat wel gebeuren.

Is hij inmiddels weer on speaking terms met Galjaard? “Ik heb hem eigenlijk nooit meer gezien. Hij heeft af en toe nog wel een aardig berichtje gestuurd, maar ik heb hem nooit meer gesproken. De wereld is klein, dus iets zegt mij dat we elkaar de komende maanden wel weer tegen gaan komen.

Verlinde heeft geen goede herinneringen aan de oud-programmabaas van RTL. “Niet alleen over mij, maar ook over het programma zelf. Dat vond ik zo beneden de maat. Ik denk dat er geen enkele programmadirecteur is waar ook ter wereld die over een van de meest gezichtsbepalende programma’s zulke uitspraken in het openbaar doet.”

Dat moet je achter gesloten deuren doen, aldus Verlinde. “Maar je neemt nooit afstand van een programma in de publiciteit. Ik reageerde dat hij van harte wordt uitgenodigd om de reclamegelden van de afgelopen vijftien jaar terug te storten als hij zo’n spijt heeft.”

Het was een doodsteek voor het oude Boulevard, want als je directie in het openbaar afstand van je neemt, ben je eigenlijk aangeschoten wild en kun je je werk niet meer doen.”

Bij het tekenen van zijn contract bij Talpa TV’s SBS 6 heeft Verlinde bedongen dat de zender geen afstand mag nemen van zijn nieuwe programma 6 Inside.

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen