Acteur Jon van Eerd had een kijkcijferkastje

De bekende musicalacteur Jon van Eerd heeft jarenlang een kijkcijferkastje gehad. Hij was één van de panelleden van de Stichting KijkOnderzoek, dat op dagelijkse basis de kijkcijfers meet. Dat heeft Albert Verlinde gezegd in zijn programma 6 Inside. De 1.250 huishoudens die in Nederland een kijkcijferkastje hebben representeren zo’n 15,8 miljoen Nederlanders. Verlinde heeft Van Eerd in het verleden daarom verzocht om zijn kastje aan te laten staan op RTL Boulevard.

Het gaat in de tv-wereld niet om recensies, maar om keiharde kijkcijfers, realiseert Verlinde zich. “Er is maar één waarheid. Die zit op dit moment op de bank. Leuk als u kijkt en als u zo’n kastje van Kijk- en Luisteronderzoek heeft, hou hem vooral aan!

Heeft hij ooit iemand ontmoet met een kijkcijferkastje? “Ja, ik weet toevallig dat Jon van Eerd ooit zo’n kastje had en die stond bij mij onder contract. Ik zei tegen Jon, want RTL Boulevard begon toen net: ‘Wat er ook gebeurt, ook al zit je in Limburg je voorstelling te doen, maar dat kastje staat aan!’ En het heeft gewerkt.”

Momenteel kent Verlinde niemand meer met een kijkcijferkastje, blijkt uit de kijkcijfers van 6 Inside. Dat programma trekt gemiddeld 170.000 kijkers, wat betekent dat er gemiddeld 13 à 14 huishoudens met een kijkcijferkastje op afstemmen.

Foto: EO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen