Youp van ’t Hek: ‘Genoeg gezegd over Erland Galjaard’

Youp van ’t Hek heeft geen zin meer om uitgebreid op Erland Galjaard in te gaan. Dat laat de cabaretier blijken in Mokum Magazine. Van ’t Hek behoorde tot de grootste criticasters van Galjaard tijdens zijn tijd als programmabaas van RTL 4. Nog steeds staat hij achter zijn kritiek, maar, zo zegt Van ’t Hek nu: “Over die Galjaard heb ik genoeg gezegd, onder andere dat het een gladjakker is. Laat ik het anders formuleren: het zijn programma’s die niet voor mij gemaakt worden.

De cabaretier kijkt niet naar de formules van RTL. “In principe gaan ze hun gang meer. Ik grijp alleen in bij bejaardenmisbruik, zoals toen bij de aan lager wal geraakte Peter Jan Rens.”

Heeft hij nog wat te zeggen over Humberto Tan? “Humberto lijkt me een lieverd, die op het eind niet zoveel kijkers meer trok en dus moest opzouten. Heb toen wel keihard gelachen om zijn megalomane afscheid. Aandoenlijk en vooral pijnlijk.

Maar laten we eerlijk zijn: wie kijkt er nog televisie?

Foto: BNNVARA, Bob Bronshoff

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen