Carlo Boszhard keihard: ‘Femke Halsema doorgeslagen’

Geplaatst op zo 30 dec 2018 om 13:00

Carlo Boszhard is niet bepaald fan van het activistische GroenLinks-beleid van de nieuwe Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Dat laat de RTL 4-ster blijken in Mokum Magazine. Boszhard is al een hele tijd geleden gevlucht naar Landsmeer, maar volgt alle ontwikkelingen in de hoofdstad nog wel op de voet. “Femke Halsema begon zo goed als burgemeester, maar vanaf de I Amsterdam-affaire is ze toch wel een beetje doorgeslagen“, zegt de presentator onomwonden.

Halsema is ook omstreden omdat ze heeft gezegd dat ze het boerkaverbod ‘zó niet bij Amsterdam vindt passen’ en het parkeertarief in Amsterdam ophoogt tot 7,50 euro per uur.

Boszhard heeft het wel gehad met Amsterdam. “Op zich zou het best leuk kunnen zijn om in Amsterdam te wonen, maar zeker de laatste jaren vind ik dat ze er alles aan doen om de ‘echte Amsterdammers’ weg te jagen“, zegt hij. “Ik vind het leuk om er te zijn en om er te winkelen, maar daarna ga ik weer met gierende banden naar huis.

Net als Gordon is Boszhard geboren en getogen in Noord. “Toen woonden daar nog echte Amsterdammers, die inmiddels alweer lang en breed naar Purmerend zijn vertrokken.

Foto: RTL
69 Reacties op “Carlo Boszhard keihard: ‘Femke Halsema doorgeslagen’”


 1. A.M.

  Goedzo Carlo, je bent echt niet de enige die er zo over denkt en het hardop durft te zeggen!

 2. Bas

  Halsema maakt niet het beleid mijnheer Boszhard. Dat doet het college. Zo werkt dat in een democratie. De partijen zijn gekozen door de Amsterdamse bevolking. Dus beleid mbt de letters I Amsterdam en parkeertarieven ligt niet aan de burgermeester, maar aan de regerende partijen in de hoofdstad!

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat een pauper.
  Flink klagen over de parkeertarieven maar wél met de auto naar de stad komen.
  Pannekoek, door mensen als deze moeten de parkeertarieven júíst omhoog, zodat ze lekker met de tram of de metro naar de stad komen om te winkelen (winkelen, dûh, je koopt toch alles online, wie gaat er nu nog winkelen)
  Staat beetje ver van de wereld deze. Laat ons raden, Carlo leest nog steeds een papieren krant met lettertjes, en er rijdt nog steeds een SRV wagen door het dorp Landsmeer die hem ’s ochtends melk komt bezorgen..
  Poink. Met stomheid geslagen.

 4. De Jong

  Carlo heeft 100% gelijk. Oma zei vroeger altyd: hoe linkser hoe gekker! En wie is hier de klos van? Juist, de gewone man!!

 5. Curryworst

  Maar volgens echte Amsterdammers ben je geen echte Amsterdammer als je uit Noord komt.
  Dan lachen ze je alleen maar uit.

 6. Dik Trom

  De letters I Amsterdam had gewoon op het centraal station moeten staan. Stomme actie omdat weg te halen. Wat als er geen toeristen meer komen?

 7. Remi

  … Femke Halsema …
  … Onze politiek “correcte” verschrikking.

  De kindjes van Femke en haar partner … waar zitten ze op school ?
  Ik weet waar ze schoolgaand zijn … een 100% ‘Witte’ school.

  Dus, als het er écht op aan komt is ze niet zo “multi culti” ;)
  … Nee, het moet vooral niet te dichtbij komen voor onze Femke.

  Gelukkig hebben we Johan nog … Johan spreekt uit ervaring ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=OFqKnlLHm5k

 8. Curryworst

  En wat voor echte Amsterdammersroepen dat dan precies?
  Iedere Amsterdammer weet dat in de ‘dorpen’ in Noord voornamelijk mensen hebben gewoond die weer eerder uit de Jordaan waren vertrokken.

 9. Laby

  Als letters de enige bron van irritatie is en er nog steeds geen kaas gegeten wordt van hoe de politiek in elkaar steekt, dan maken de kritikasters zichzelf alleen maar belachelijk.

 10. Wie zit op de mening van Carlo te wachten

  Wie zit op de stupide mening van ene Carlo te wachten.

  Deze overgewaardeerde mannetjesmaker is totaal niet interessant om ook maar iets van hem te publiceren.
  Dit persoon, nooit verder gekomen als stompzinnige teksten uit te braken in de tv kantine etc, moet zijn mening vooral binnenskamers houden. Van politiek en diepere gedachten moet je niet bij dit personage zijn.

 11. Ramon

  Wat een domheid om beleid dat je niet aanstaat af te wentelen op de burgemeester.
  Kan iemand Carlo even uitleggen dat het college het beleid bepaalt en niet de burgemeester?
  Ik zal Femke Halsema twee weken geleden bij Pauw zitten en eerlijk gezegd vond ik dat ze louter zinnige dingen zei.
  Bovendien vind ik haar welbespraakt en lijkt het me een prima uithangbord voor de stad Amsterdam.
  En even voor de duidelijkheid; ik ben niet links.

 12. scott_0

  Met GroenLinks als grootste partij in Amsterdam moet je niet janken als je ook zo’n burgemeester krijgt. Dus je hebt er zelf voor gekozen hahaha.

 13. Anna

  Vond Femke Halsema laatst bij Pauw ook op het randje. Ze heeft haast constant een soort zelfgenoegzame glimlach op haar gezicht. Helemaal wanneer haar werd gevraagd naar gevoelige informatie die ze niet kon delen. Alsof ze daar zo van geniet dat ze het zelfs niet kan verbergen.

 14. Daan

  Ik vind het prima als mensen kritiek uiten, maar Carlo weet duidelijk niet waar die het over heeft. Halsema zit helemaal niet achter het feit dat de IAMSTERDAM letters zijn weggehaald. Als je een mening over iemand hebt, houd je dan in ieder geval bij de feiten.

 15. Daan

  Ook Mediacourant heeft het niet juist, ze zeggen dat Halsema het parkeertarief ophoogt, maar dat is niet haar besluit.

 16. Bassie

  Ze is nog maar net burgemeester, ging maar eens twijfelen aan de vorige van der Laan die nogal werd opgehemeld, die heeft meer steekjes laten vallen dan men wil horen.

 17. Acrobaatje

  @A.M.

  Hou toch eens op met het als helden vereren van iedereen die iets hardop ‘durft’ te zeggen. Vrijwel iedereen durft godvеrdomme hardop te zeggen wat hij denkt. Het probleem is dat de simpelen van geest niet snappen dat niet iedereen denkt zoals zijzelf en menen dat wie het niet met hen eens is, iets niet hardop durft te zeggen.

 18. M

  Carlo is de zoveelste provinciaal die NIET in Amsterdam woont maar wel de grootste smoel heeft dat men in Amsterdam niet blij is met het college dat eindelijk iets aan de luchtverontreiniging doet die veroorzaakt wordt door het verkeer door oa het autoverkeer in het centrum…..

 19. Kinkerstraat Joe

  @Dik T. De helft minder toeristen zou een verademing zijn.

 20. Ron

  Een burgemeester staat boven de partijen zo ook Halsema. Maar ja Boszhard is een VVD adept dus is het altijd lekker populistisch roeptoeteren en af te geven zonder enig idee te hebben hoe de wereld echt in elkaar zit…

 21. Adriaan

  Amsterdam is allang geen wereldstad meer, bevind zich op een hellend vlak en lijkt meer en meer op een corrupt aftands dorp en er wonen bijna geen `echte` Amsterdammers meer!
  In de grachtengordel woont de import bakfiets geitenwollen sok en in de rand/tuinsteden woont de schotel allochtoon.

  @Bassie,
  Klopt wat je zegt over Van Der Laan.
  Maar deze is toch echt veel gevaarlijker en enger.

 22. Stip

  Amsterdam Noord is geen Amsterdam en zal het ook nooit worden. Echte Amsterdammers komen daar niet eens.

 23. giro

  Halsema ? Een grote ellende. Heeft helemaal geen eigen mening, maar doet precies wat grotere machten van haar vragen. Net als alle voorgaande ”burgemeesters”. Heb je niets aan. Gewoon een gewillig zetpoppetje, Halsema.

 24. giro

  Gaat het lekker met het blokkeren van ip’s, MC ?

 25. Sjaak

  @Kinkerstraat Joe

  Rot op, zeikstraal. Ik woon in Amsterdam centrum. Nooit last van toeristen. Het is maar waaraan je je wil storen. Je bent gewoon een huilebalk.

 26. jomari

  @ Anna,

  Femke glimlacht inderdaad veel, zomaar uit het niets terwijl er niets te glimlachen valt. Net als destijds Wouter Bos die zijn ogen er ook nog eens bij dicht kneep en zijn mondhoeken z’n oren bereikten. Beide dezelfde spindokter…….,,jongens vooral lief
  blijven kijken als er vervelende maatregelingen moeten worden genomen dan lijkt
  het onvermijdelijker door dat onschuldige glimlachje” ja, ja,.

 27. jos

  De echte amsterdammert bestaat helemaal niet meer. T’is al import.

 28. Don

  Hulde Carlo! Wordt ook tijd dat Amsterdam weer een echte burgemeester gaat krijgen ipv die enge H@lsem@!

 29. Zomaar

  Uit Amsterdam vertrokken, Landsmeer ligt vast aan Amsterdam.

 30. Bob

  Ik ben ooit geboren in de Kinkerstraat, maar ben 32 jaar geleden gillend weggevlucht uit mijn geboortestad. In die tijd was er een enorme criminaliteit die niet aangepakt werd. Na een beroving bestelde men eerst een psycholoog voor de dader, daarna pas een ambulance voor het slachtoffer. Er is niet zoveel veranderd, als uitgeprocedeerde asielzoeker word je daar beloond met een verblijfsvergunning en goede huisvesting en wordt alleen maar erger onder een ontspoorde Halsema.

 31. dradroe

  Het allermooiste van Amsterdam is het bord ‘Rotterdam, nog 80 kilometer’!

 32. Flexi

  Waarom weer een j oodse burgemeester in Amsterdam? De j oden vormen slecht een klein percentage vd bevolking in A’dam. Het zou eerlijk zijn als een isl amitische burgemeester gekozen wordt. De moslimgemeenschap is immers de grootste gemeenschap van Amsterdam. Of gelden die regels niet bij mos lims?

 33. scott_0

  Flexi de Z@nd@@p

 34. Jeann

  “Op zich zou het best leuk kunnen zijn om in Amsterdam te wonen, maar zeker de laatste jaren vind ik dat ze er alles aan doen om de ‘echte Amsterdammers’ weg te jagen“ ─

  Ehhh… ik mag er toch wel vanuit gaan dat het woordje ‘jaren’ hier een typefoutje is en dat dat niet écht door Carlo gezegd is, want hoe lang(, Carlo,) is Halsema pas burgemeester? Al jaren? Echt joh???????????

 35. DE GENERAAL

  LAndgenoten, hoe kan een zacht ei als carlo boszhart nou een keiharde menink hebben.
  En hoezo is het ineens belangrijk dat hij dat verkondigt, poe poe, zal wel een hele opluchting zijn dat hij daar burgemeester Femke van durft te beschuldigen.
  Nu zal ze wel gaan denken van hadden we het maar anders gedaan. want carlo is het er niet mee eens.

 36. Whitedog

  Noord is al decennia geleden een import wijk geworden, dat ligt echt niet aan Halsema.

  En échte Amsterdammers zijn knokkers, die laten zich niet wegjagen.

 37. Pieter

  Jullie wilden GroenLinks, nu hebben jullie Groenlinks. Help je stad maar naar de klote en laat je rekening maar door ze plunderen om niks! Met deze malloten dus geen ‘Amsterdamse blablabla’ maar keihard ‘niet lullen maar poetsen…’

 38. Pieter

  Jullie wilden GroenLinks, nu hebben jullie Groenlinks. Help je stad maar naar de klote en laat je rekening maar door ze plunderen om niks! Met dit beleid dus geen ‘Amsterdamse blablabla’ maar keihard ‘niet lullen maar poetsen…’

 39. M

  @Bob

  Je moet je wat beter laten informeren. Hier in Amsterdam zijn de huizenprijzen gestegen door de groei van AirBNB die huizen tot enorm ucratieve beleggingsobjecten maakte.

  Je weet wel, AirBNB die door de VVD geen strobreed in de weg werd gelegd. Sterker nog, het werd gestimuleerd door die vreselijke Erik vd. Burg. Met alle ellendige gevolgen. Inmiddels hebben zowel de VVD als vd. Burg toegegeven dat een enorme fout was. Maar het kwaad is al geschied.

 40. Kinkerstraat Joe

  Het is voorspelbaar. Je zal maar de Sjaak zijn.

 41. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Amsterdam is ten onder gegaan aan de multicultiblubber.
  Het is door bepaalde achterlijke culturen een idiote stad geworden.
  Femke is onderdeel van een extreem Marxistische sekte: Groen Marxistisch Links.
  Erger kan niet en de koning kan er niks aan doen want die kan die mongolerie niet bestrijden.

 42. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Amsterdam is ten onder gegaan aan de multicult-iblubber.
  Het is door bepaalde achterrlijke culturen een idioterie stad geworden.
  Femke is onderdeel van een extreem Marxistische sekte: Groen Marxistisch Links.
  Erger kan niet en de koning kan er niks aan doen want die kan die mon-goleries niet bestrijden.

 43. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Amsterdam is ten onder gegaan aan de multicult-iblubber.
  Het is door bepaalde achterrlijke culturen een idioterie stad geworden.
  Femke is onderdeel van een extreem Marxistische sekte: Groen Marxistisch Links.

 44. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Amsterdam is ten onder gegaan aan de multicult-iblubber.

  Femke is onderdeel van een extreem Marxistische sekte: Groen Marxistisch Links.

 45. pip

  Zij is totaal de weg kwijt.

 46. Enzo Voort

  Groenlinksers hebben alleen iets met takjes, torretjes en kevertjes; niets met mensen. Onbegrijpelijk dat dat burgemeesters kunnen worden.

 47. Rukaap

  Het is 1 hele grote grafstad geworden…importmeuk!

 48. mipi

  Zo, mijn oudejaarsdiner is klaar. Heerlijke Vietnamese hondebiefstuk met een remouladesausje en aardappels. Wordt genieten morgen.

 49. Meneer Kaktus

  @mipi

  Wil je me het recept DM’en?

 50. Kots

  Moet je eens proberen. Tanden op elkaar, dan gaan praten over Wilders.

  Ik vind het respectloos, meneer Wilders. Schaamt u zich.

  Dat is toch al een typetje op zich?

 51. GekkeHenkie

  Zeg RTL en jullie zijn niet doorgeslagen met jullie commerciële reclame? De enige waar je nog een serie kan bekijken zonder reclame er tussen is op de publieke omroep.

 52. Joep

  Halsema is geen goede keuze. Geen eigen mening.

 53. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Groen Links is een linkse club met frukruk kantjes.
  Rob “ik weet alles beter” Jetten is de grootste mislukking van D666

 54. Geronimo

  Wat zijn eigenlijk de verdiensten van mevrouw De Kaakklem buiten het afsteken van cultuur-marxistische zedenpreken tegen andersdenkenden?

 55. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Femke Halsema is knettergek

 56. KAREL

  @Nationalistische Conservatief-liberaal
  Sun 30 Dec 2018 om 23:47
  Kom je uit Eritrea of zo?

 57. Meneer Kaktus

  GekkeHenkie
  Sun 30 Dec 2018 om 21:05

  ‘Commerciële reclame’.
  Bedankt voor de duiding, Einstein.
  Volgende keer graag iets over zoete suiker.

 58. Raoul

  Het is allemaal de schuld van George Soros en zijn bankiers!

 59. Wouter39

  F#ck George Soros!

 60. Meneer Kaktus

  Even de mossel van Virgien van het zout ontdoen. #brb

 61. M

  Schandalig dat mijn bijdrage die ik om 17:21 schreef niet wordt geplaatst terwijl er geen onvertogen woord in staat met de volgende tekst:

  “De door u geplaatste reactie wordt automatisch vastgehouden voor moderatie. In veel gevallen komt dat omdat een woord is gebruikt dat veelvuldig wordt gebruikt door mensen die de reactiemogelijkheid misbruiken. Uw reactie wordt zo snel mogelijk gemodereerd. ”

 62. M

  MC: Waarom worden mijn postings niet geplaatst??

 63. anoniem

  Dit lijkt op een wat doorgeschoten rechtse reactie naar een vrij gematigde politica, die helaas niet altijd zo ‘links’ is als ik wil.. :-)

 64. Tim

  De ECHTE Amsterdammers zijn uitsluitend de Israëlieten, dus Boszhard?

 65. niels_41

  @Tim, als het door u aangehaalde criterium klopt, dan is Femke Halsema zeker een echte Amsterdammer!

 66. Solange

  Femke is hypocriet en fake….kinderen op een witte school ……….. neplachen om ellende ivm John vd Heuvel …Hadden we maar een burgermeester als die van Rotterdam….dit wijf is walgelijk met dr boerkas verbieden ..is zo niet Amsterdamm….Femke Halsema is …zo niet Amsterdam

 67. Arie

  Heerlijk voor de Amsterdammers dat ze zo’n in grote getale voor Groen Links gestemd hebben en als slagroom op de taart ook nog de slissende en slecht articulerende groen links burgemeester Halsema hebben gekregen. Heerlijk vind ik dat. Succes ermee.

  Binnenkort Amsterdammers:
  extra toeristenbelasting, parkeren nóg duurder, hogere heffing onroerende zaak belasting, je komt alleen nog met je auto Amsterdam binnen na het betalen van een extra heffing, krakers krijgen toestemming om ook in het rijksmuseum te verblijven,veel hotels moeten sluiten, vergaderen mag alleen met toestemming burgemeester, veel bars en restaurants moeten sluiten, er worden nog meer plaatselijke te betalen belastingen verzonnen, de verkiezings foto’s van andere partijen mogen niet meer voor de ramen hangen, de politie mag niet te hard optreden en moet tolerant zijn t.o. criminelen. etc.

  Hup Amsterdam, waar ik nooit en never nu zou willen wonen.
  Dus, ergens heeft die Carlo wel gelijk.

 68. dr. Hit Ler

  Wees lief voor elkaar en hou op met zeiken! Zo slecht hebben we het niet hier was je reet met water is verfrissend blijf je cool!

 69. Henk

  De Mediacourant blijkt uit een natte scheet van een domme man nog een bericht te te draaien. Volstrekt oninteressant wat B. heeft te melden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.