Telegraaf en Story vinden de Volkskrant laf

Het is laf dat de Volkskrant niet met naam en toenaam noemt wie precies de stukjes heeft geschreven in het artikel dat vandaag in de krant staat over dé mediapersoonlijkheid van het jaar. Dat zeggen Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens en Story-baas Guido den Aantrekker op Twitter. De Volkskrant heeft de 40 meest besproken mediapersoonlijkheden van het jaar op een rij gezet en de beschrijvende stukjes liegen er niet om. Die zijn soms behoorlijk pittig.

Over Johan Derksen wordt bijvoorbeeld geschreven: “Johan Derksen gedraagt zich als een onbeschofte lul. Dat komt door zijn verdienmodel. Voor een half miljoen euro per jaar verlangt Veronica, net zoals eerder RTL, ophefmakende uitspraken”, staat er in de krant, die hem later ook omschrijft als ‘besnorde bejaarde’.

Onderaan het artikel staan de namen van zes journalisten die hieraan mee hebben gewerkt. Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens: “‘Dit stuk is van een van deze mensen. Kies zelf maar’. Bijzonder dat de Volkskrant zijn hoofdcommentaren van de naam van de auteur voorziet, maar boven dit stuk – van hoog belletjetrek-niveau – zoveel namen zet dat je er eigenlijk niks wijzer van wordt.

Hij vervolgt: “Vind het overigens helemaal top als journalisten eens zeggen wat ze vinden. Ik bedoel, iemand met deze mening over Johan Derksen schrijft voor de Volkskrant over media en dat wil je als lezer graag weten. Maar kom er dan écht voor uit.

Zijn Telegraaf-collega Pim Sedee: “Ik heb het idee dat de mensen die het hardst Johan Derksen verafschuwen, nooit naar zijn programma’s kijken. Alleen maar meer ophef maken over de ophef die is ontstaan.

Story-baas Guido den Aantrekker las bij het stukje over Samantha de Jong omschrijvingen als ‘de smerige Story’ terug. “Laf redacteurtje zonder naam mag van de chef zijn gram halen in volledig humorloos artikel in de Volkskrant . Maar veel dank voor de vermelding van ‘de smerige’ Story 😂. De wijze Willem Duys zei al: ‘Het boeit me niet wat ze over me schrijven – als het maar veel is.’ #storyrules.

Lees ook: Volkskrant: ‘Twan Huys mediapersoonlijkheid van 2018’ (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen