Telegraaf en Story vinden de Volkskrant laf

Geplaatst op Thu 27 Dec 2018 om 14:00

Het is laf dat de Volkskrant niet met naam en toenaam noemt wie precies de stukjes heeft geschreven in het artikel dat vandaag in de krant staat over dé mediapersoonlijkheid van het jaar. Dat zeggen Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens en Story-baas Guido den Aantrekker op Twitter. De Volkskrant heeft de 40 meest besproken mediapersoonlijkheden van het jaar op een rij gezet en de beschrijvende stukjes liegen er niet om. Die zijn soms behoorlijk pittig.

Over Johan Derksen wordt bijvoorbeeld geschreven: “Johan Derksen gedraagt zich als een onbeschofte lul. Dat komt door zijn verdienmodel. Voor een half miljoen euro per jaar verlangt Veronica, net zoals eerder RTL, ophefmakende uitspraken”, staat er in de krant, die hem later ook omschrijft als ‘besnorde bejaarde’.

Onderaan het artikel staan de namen van zes journalisten die hieraan mee hebben gewerkt. Telegraaf-mediajournalist Rob Goossens: “‘Dit stuk is van een van deze mensen. Kies zelf maar’. Bijzonder dat de Volkskrant zijn hoofdcommentaren van de naam van de auteur voorziet, maar boven dit stuk – van hoog belletjetrek-niveau – zoveel namen zet dat je er eigenlijk niks wijzer van wordt.

Hij vervolgt: “Vind het overigens helemaal top als journalisten eens zeggen wat ze vinden. Ik bedoel, iemand met deze mening over Johan Derksen schrijft voor de Volkskrant over media en dat wil je als lezer graag weten. Maar kom er dan écht voor uit.

Zijn Telegraaf-collega Pim Sedee: “Ik heb het idee dat de mensen die het hardst Johan Derksen verafschuwen, nooit naar zijn programma’s kijken. Alleen maar meer ophef maken over de ophef die is ontstaan.

Story-baas Guido den Aantrekker las bij het stukje over Samantha de Jong omschrijvingen als ‘de smerige Story’ terug. “Laf redacteurtje zonder naam mag van de chef zijn gram halen in volledig humorloos artikel in de Volkskrant . Maar veel dank voor de vermelding van ‘de smerige’ Story 😂. De wijze Willem Duys zei al: ‘Het boeit me niet wat ze over me schrijven – als het maar veel is.’ #storyrules.

Lees ook: Volkskrant: ‘Twan Huys mediapersoonlijkheid van 2018’ (vanochtend)

Foto: SBS
15 Reacties op “Telegraaf en Story vinden de Volkskrant laf”


 1. Steven

  Dat uitgerekend deze twee er dan iets over zeggen, is dan wel weer fantastisch.

 2. Stip

  Volkskrant….met nog slechts een oplage van een paar duizend…

 3. b

  Telegraaf en Story hebben bergen boter op hun hoofd . Van de Story kun je dergelijk commentaar verwachten maar van het suffertje van dienst bij de Televaag had je toch iets meer verwacht. Zal de stagiare wel geweest zijn.

 4. Remi

  https://www.svdj.nl/de-stand-van-de-nieuwsmedia/papier/oplage-telegraaf-ad-klappen/

  De Volkskrant …
  … Ze kunnen het weer niet laten … even Johan Derksen belachelijk maken.

  De Volkskrant …
  … Duurt nog een jaartje, misschien twee, dan staat het pandje te koop.

  De linksgedraaide “journalistjes” aldaar moeten zich gaan oriënteren
  op de arbeidsmarkt.

  Moeilijk … want wat kunnen ze eigenlijk ?

 5. anoniem

  de naam zegt het al de volkskrant

  4 weken voor 4 euro

  foeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  koewaliteitskrant

 6. anoniem

  telegraaf

  dwing ze tot de bodem

  genadeloos

  tot dat ze de namen noemen

  Zo heeft AD de hardwerkende oliebol verkopers laten huilen

  jan zei ooit de eigenaar van de kranten gaat over lijken

  hij gaat voor geld…………………..dyus als je dniet doet wat ik je zegt
  zoek een andere baan, met zijn nep bel praktijk, hij ging met mijn succes van door

 7. chris?

  Doet het een beetje pijn M.C. Ik vind het klare taal van de VK, met groot plezier gelezen.

 8. Will van Bil

  Dit was inderdaad het volgende van het stervende paard. Nadat internet de oud mediaaltjes jarenlang gewaarschuwd heeft om met hun tijd mee te gaan, was het de papieren arrogantie die hen daarvan weerhield. Nu zitten de dode bomen allemaal aan de beademing en kan men niet meer anders dan de kift onderling voorzetten. Dit zie je in elk gemiddeld bejaardentehuis. Het zijn maar kranten. De bakelieten telefoon onder de media.

 9. Kees

  Er is toch geen woord van gelogen. Heerlijk de reactie van deze 2 zure mensen.

 10. Henk

  Het vod Story ‘rules’ nergens hoor

 11. Iglo

  Leuk artikel. Lekker scherp en je hoeft het niet met elk stukje eens te zijn natuurlijk. De journalist mag hier best voor uitkomen. Maar misschien is dit wel zo veilig, voordat twittter op je losgaat, waarvan 80% het stukje waarschijnlijk niet eens heeft gelezen.

 12. Pakalu Papito

  En dat zegt de NSB-krant. Jaja, valt echt serieus te nemen hoor :D

 13. Paul Lamote

  Kranten waren van die grote vellen papier die mijn opa vroeger las toen er nog geen internet was.

 14. Curi Frans Jansen Orbi in de Urbi

  Samantha de Jong is een briljante tv persoonlijkheid.
  Was iedereen maar zoals zij.

 15. Makelaar

  De telegraaf heeft als geheel net zoveel kwaliteit als de Volkskrant in zijn pink. Die walgelijke krant moet snel zijn plaats in de samenleving kennen= ergens in de riool

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.