Tegenlicht, Zembla en Argos mogen wel door van NPO

Het de nek omdraaien van Andere Tijden en Brandpunt zorgde in de zomer voor flink wat kritiek op de NPO. Die pareerde tv-directeur Frans Klein vanochtend door in zijn praatje over 2019 de nadruk te leggen op nieuwe journalistieke projecten. Bovendien krijgen andere bestaande journalistieke titels wél ruimte om hun succes uit te bouwen. “VPRO Tegenlicht, Zembla en Argos gaan komend jaar multimediaal flink uitbreiden om hun impact te vergroten“, aldus de publieke omroep.

Nieuw zijn een journalistiek multimediaal platform van BNNVARA waar presentator Sinan Can internationale ontwikkelingen duidt en het datajournalistieke project Pointer van KRO-NCRV.

Frans Klein: “Naast de broodnodige vernieuwing op journalistiek gebied presenteert de publieke omroep tal van andere nieuwe, verrassende programma’s en meeslepende dramaseries zoals Oogappels, Redbad en Morten. Voor de jongere kijkers is er onder meer de nieuwe avontuurlijke dramaserie Zeven kleine criminelen.

Geschiedenis en toekomst zijn volgend jaar belangrijke thema’s bij NPO, laat ze weten. Huub Stapel komt met een serie over Napoleon, Diederik van Vleuten over Leonardo da Vinci en in Project Rembrandt wordt gezocht naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

 

Frans Klein: “Met onze weloverwogen mix van journalistiek, drama, documentaires, kunst, cultuur, levensbeschouwing, educatie, service en sport biedt de publieke omroep ook in 2019 een heel breed palet; van en voor iedereen. Lineair, on demand via NPO Start en NPO Start Plus en natuurlijk ook online.”

Bijzonder om te melden is dat we daar juist onder jongeren sterk groeien. Zo heeft NPO3.nl meer dan 300.000 unieke bezoekers per week. De webserie De Slet van 6 VWO trok op het NPO 3 YouTube-kanaal al meer dan 5 miljoen views. En bij Vakkenvullers, een andere succesvolle webserie, staat de teller op 1,5 miljoen. Ook NPO 3-hits als Zondag met Lubach en Het Klokhuis doen het online erg goed. We hebben veel om trots op te zijn.

Een overzicht van de programmering in 2019 vindt u hier.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen