Tegenlicht, Zembla en Argos mogen wel door van NPO

Geplaatst op Mon 10 Dec 2018 om 14:00

Het de nek omdraaien van Andere Tijden en Brandpunt zorgde in de zomer voor flink wat kritiek op de NPO. Die pareerde tv-directeur Frans Klein vanochtend door in zijn praatje over 2019 de nadruk te leggen op nieuwe journalistieke projecten. Bovendien krijgen andere bestaande journalistieke titels wél ruimte om hun succes uit te bouwen. “VPRO Tegenlicht, Zembla en Argos gaan komend jaar multimediaal flink uitbreiden om hun impact te vergroten“, aldus de publieke omroep.

Nieuw zijn een journalistiek multimediaal platform van BNNVARA waar presentator Sinan Can internationale ontwikkelingen duidt en het datajournalistieke project Pointer van KRO-NCRV.

Frans Klein: “Naast de broodnodige vernieuwing op journalistiek gebied presenteert de publieke omroep tal van andere nieuwe, verrassende programma’s en meeslepende dramaseries zoals Oogappels, Redbad en Morten. Voor de jongere kijkers is er onder meer de nieuwe avontuurlijke dramaserie Zeven kleine criminelen.

Geschiedenis en toekomst zijn volgend jaar belangrijke thema’s bij NPO, laat ze weten. Huub Stapel komt met een serie over Napoleon, Diederik van Vleuten over Leonardo da Vinci en in Project Rembrandt wordt gezocht naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

 

Frans Klein: “Met onze weloverwogen mix van journalistiek, drama, documentaires, kunst, cultuur, levensbeschouwing, educatie, service en sport biedt de publieke omroep ook in 2019 een heel breed palet; van en voor iedereen. Lineair, on demand via NPO Start en NPO Start Plus en natuurlijk ook online.”

Bijzonder om te melden is dat we daar juist onder jongeren sterk groeien. Zo heeft NPO3.nl meer dan 300.000 unieke bezoekers per week. De webserie De Slet van 6 VWO trok op het NPO 3 YouTube-kanaal al meer dan 5 miljoen views. En bij Vakkenvullers, een andere succesvolle webserie, staat de teller op 1,5 miljoen. Ook NPO 3-hits als Zondag met Lubach en Het Klokhuis doen het online erg goed. We hebben veel om trots op te zijn.

Een overzicht van de programmering in 2019 vindt u hier.

Foto: NPO
10 Reacties op “Tegenlicht, Zembla en Argos mogen wel door van NPO”


 1. Curryworst

  Dat de jongerenprogramma’s slecht scoren op NPO3 maar het online goed doen verbaast me niet.
  Misschien beter om NPO3 maar helemaal te verhuizen naar het internet?
  Typische NPO2 programma’s als Tegenlicht, Zembla en Argos verder uitbouwen op internet zal geen succes worden.
  Want de NPO2 kijker bestaat voor 80% uit 50-plussers en zelfs 50% is 65-plus.
  Niet bepaald de internetgeneratie.

 2. danny

  Wel een Gay face die Frans Klein.

 3. BBcee

  de jongeren, de eeuwige verwende generatie

  nee ik heb zin om te werken, liever de hand ophouden en in de kroeg te zitten.

  nee het leven is niet gratis.
  straks is de babyboomgeneratie (en ervoor) dood;
  generatie X is dood.

  hoe komt deze verwende generatie dan aan zijn geld?

  stop er eens mee dat alles om de “jongeren” moet draaien.

 4. Adriaan

  Zembla-VARA, Tegenlicht-VPRO, Argos-VPRO, 3 stuks indoctrinatie programma,s gemaakt door links tot extreem linkse populistische journalisten/duiders met oogkleppen op uitgezonden door de genuanceerde staatsomroep.

 5. Zomaar

  Maar voor jou hebben we Jensen Adriaan

 6. Bassie

  Adri-Aansteller.

 7. Steven

  Waarom moeten per se BN’ers die historische programma’s presenteren? Ik denk dat een historicus toch wel iets meer weet over Napoleon dan Huub Stapel.

 8. HalloJumbo

  Da VinciGod.

 9. Geronimo

  Sinds Tegenlicht gekaapt is door GroenLinks kijk ik er niet meer naar. Als ik onrealistische luchtfietserij wil kijken pak ik wel een bestseller van Hans Christian.

 10. Johann

  @Geronimo… het zou mij niets verbazen als jij met carnaval een struisvogelpak aantrekt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.