NPO 1 gaat definitief door met talkshow M

NPO 1 gaat definitief door met M, de talkshow van Margriet van der Linden die afgelopen zomer zowel inhoudelijk als kijkcijfermatig teleurstelde. Ook in 2019 past M zes maanden lang op het tijdslot van De Wereld Draait Door. Dat heeft tv-directeur Frans Klein van de NPO laten weten. “Qua publieksbereik hadden we nog wel wat te wensen over, dus we gaan het nog een keer doen met Margriet op de vooravond. Met 700.000 kijkers zouden we tevreden zijn“, aldus Klein volgens NU.nl.

Klein heeft goede hoop dat Van der Linden met de nodige ervaring op zak nu tot betere scores kan komen. “We zullen meer vanzelfsprekendheid en souplesse hebben, omdat we het al een keer gedaan hebben. Een maker kan daarvan in vorm raken.”

Hij is positief gestemd. “Er zat een groot verschil tussen de eerste helft in vergelijking tot de tweede helft van het seizoen. Op basis van dat tweede gedeelte durven we een ‘relaunch’ aan.

Het is geen geheim dat niet Klein, maar zijn baas Shula Rijxman de aanstelling van Van der Linden erdoorheen heeft gedrukt. Klein probeerde eerder om Humberto Tan naar de NPO te halen voor het DWDD-slot.

Rijxman wilde echter per se een vrouw en de aanstelling van Van der Linden is dubbel goed voor de diversiteit bij de NPO, omdat ze niet alleen vrouw is, maar ook lesbisch, overigens net als Rijxman zelf en de producente van het programma: Irene van den Brekel, de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren.

Dat men kritisch is over M doet Rijxman niets, vertelde ze eerder. “Inmiddels ben ik wel zover dat ik weet dat er altijd wel iemand boos is als ik iets zeg. Dat was al zo vanaf het allereerste begin. Ook weer toen ik per se een vrouw wilde als anchor van het programma dat DWDD verving.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen