Sterjournalisten NPO boos op RTL’s Rik Konijnenbelt

Geplaatst op Fri 07 Dec 2018 om 12:45

RTL Nieuws-reporter Rik Konijnenbelt maakt zich niet geliefd bij zijn collegajournalisten van de NPO. Hij haalt namelijk hard uit naar de makers van Brandpunt+. Dat is te lezen op Twitter. De allerlaatste Brandpunt+ was gisteren op de buis en daar werd ‘s middags door de redactie naar verwezen. “Verdrietig, maar waar: vanavond is de aller, aller, àllerlaatste reportage van Brandpunt+ op televisie“, klonk het. Daarop zei Konijnenbelt snoeihard: “Eindelijk rust. Klaar hiermee.

Niet sympathiek en al helemaal niet collegiaal. Sterjournalisten van de NPO laten dan ook van zich horen. “Huh? Watskeburt?“, zegt Martijn van der Zande van het NOS Journaal.

Joost Schellevis, techjournalist van de NOS: “Euh. Heftig.

Brandpunt+-reporter Liesbeth Staats: “Wist niet dat we je zo in de weg zaten, Rik.

Haar collega Roos van Tongerloo van de redactie: “Wow, waar is dit nu weer voor nodig?

Nieuwsuurs Tom Kleijn: “Collega Rik Konijnenbelt was blijkbaar heel erg aan rust toe.

En Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal: “Hartverwarmend, Rik!

Konijnenbelt heeft zijn frustratie niet nader verklaard.

Foto: RTL
21 Reacties op “Sterjournalisten NPO boos op RTL’s Rik Konijnenbelt”


 1. Kwakzeidekikker

  Ik haat Rik Konijnenbelt.

 2. Arjan Boneman

  Heel goed van je Rik, je moet altijd eerlijk zijn wat je voelt en als hij het zo voelt, dan moet het maar. Waarom zou je achterbaks zijn. die journalisten denken echt dat de hele wereld op hen draait, nou niet dus. thuis al helemaal niet. RIK FOR PRESIDENT, zo zouden er meer moeten zijn. EERLIJKHEID EN VERDER NIKS GEEN SCHIJNHEILIG GEDOE

 3. Deadly Viper

  Ze zouden bij de NPO maar eens bezuinigen op al die semi commerciele programma’s.

 4. TwanDS

  Terecht, sijpelde al veel te lang door. Wat is dat toch met die stoffige NPO mensen. Allemaal enge kliekjes die denken dat ze het briljantste en meest toe doende programma maken zoals Brandpunt, Zembla en Man bijt Hond.
  Toen dat laatste programma stopte waren ze ook allemaal aan het huilen en krijgen we nu nog steeds teksten als “van de makers van MBH”. Nu Jan Smit daar nog weg…

 5. Curryworst

  Guttegut, de Staatsomroepmedewerkertjes zijn gekwetst omdat iemand eerlijk is over een waardeloos stoffig gereanimeerd programma als Brandpunt (laatste uitzending slechts 253.000 kijkers) ophoudt te bestaan?

 6. Bobby Eden

  Terechte opmerking van Rik. Er werd dramatisch gedaan over het einde van Brandpunt+ en haar laatste uitzending. Terwijl de kwaliteit en bereik gewoon niet goed was. Dan verdwijn je met de staart tussen de benen, niet met zo ongelofelijk veel poeha. Ben ook blij Brandpunt weg is – er zal vast snel iets anders en misschien wel beters voor terugkeren. Creatieve destructie.

 7. robb

  Sterjournalisten hebben we ook al sterren onder de journalisten .

 8. Deadly Viper

  Dom volk dat altijd maar kwaakt over de waarheid. Neem nou Curryworst. Volgens hem is ‘Eindelijk rust. Klaar hiermee.’ eerlijk zijn. Nou, ik kan ook eerlijk zijn. Curryworst, ik hoop dat je sterft. Aan ebola het liefst.

 9. johan

  Wat een gezeur. Niemand gaat dat programma missen. Weggegooid geld. En maar blijven doorzeuren. Net verwende kinderen.

 10. LLRV

  Sterjournalist, superster, mega ster, wereldster, melkweg-ster, waanzin al de waanzinnige sterren. Een stukje wordt niet beter als je er een orgie van idiote ster benoemingen er op los laat. Ik weet nu al niet meer waar het eigenlijk over gaat. Denk over sterren … mega sterren.

 11. Witte Corneliszoon de With

  Kennelijk is de mores in journalistenland dat je elkaar niet openlijk bekritiseert. Verbijsterend.

 12. Ren

  Kennelijk snap jij het verschil tussen bekritiseren en de gecitieerde tweet niet. Verbijsterend.

 13. Bep

  Niet zo netjes Rik…. minnetje_ achter je naam.

 14. anonymous

  Brandpunt voegde ook niets meer toe, maar kom maar eens aan de NPO.
  Krijg je blijkbaar al die zogenaamde journalisten van de incestueze publieke club over je heen.

 15. b

  We kennen Rikje allemaal als een niet echt leuk persoontje . Jammer dat hij hiermee ook RTL Nieuws onderuit haalt.

 16. GW

  Toch kon je stiekem keigoed headbangen op de oude intro van Brandpunt.

  https://youtu.be/nub0RR8NR1w?t=14

 17. Kees

  Rik is er een uit de stal van rtl (dus commercieel)
  Zelfs de lucht die er vandaan komt deugd niet.
  Net zoals de programma’s die ze krampachtig proberen te maken.

 18. Ramberda

  Rik , dit is BELACHELIJK. Geen goed woord voor over. En nergens voor nodig. Wanneer bij RTL nieuws mensen worden ontslagen (en dat gaat er zeker een keer aankomen) dan zit je ook niet op zo’n reactie te wachten toch? Zou mooi zijn wanneer je excuus aanbiedt!

 19. 123

  Sorry, maar die reactie slaat nergens op. Waarschijnlijk een wijntje teveel gehad ofzo,want anders doe je dit niet – dat nare bericht plaatsen.

  De wereld mag wel een beetje liever worden. Doen jullie mee?

 20. Suzanne van den Brink

  Rik heeft gelijk. punt uit.

 21. Maarten

  Wtf, Rik houdt blijkbaar niet van diepgravend journalistiek onderzoekswerk maar kijkt liever naar eendagsvlieg televisie. Programma’s als Brandpunt(+) en Tegenlicht zijn belangrijk om maatschappelijke/politieke onderwerpen en problemen aan het licht te brengen en die op een gedegen en journalistieke manier te belichten. Dat we nu een deel daarvan moeten missen door bezuinigingen is schandalig en erg jammer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.