SP-Kamerlid Kwint: ‘Kees van der Spek praat bullshit’

Geplaatst op Fri 07 Dec 2018 om 14:45

SP-Kamerlid Peter Kwint vindt dat de van SBS naar RTL overgestapte tv-maker Kees van der Spek zich onverstandig uit op Twitter. Dat laat hij weten op het sociale medium. Van der Spek vindt de ‘gele hesjes’ in ons land aanstellers. Bij een foto met zijn Vietnamese hotelreceptioniste, schrijft hij: “Dit is Jenny, ze is receptionist bij ons hotel in Hanoi, Vietnam. Ze werkt 9 uur per dag, 6 dagen per week en heeft 3 vakantiedagen per jaar. Heel normaal in Vietnam. Buiten zie ik geen gele hesjes.

De presentator stelt dat we in ons land wat tevredener moeten zijn: “Ze moet zo veel werken en kan dan nog steeds geen auto rijden, met vakantie gaan of een mooie tv kopen.

Kwint kan de tweet van Van der Spek niet goed plaatsen. “1. Dat is dan een wonderlijk toeval. Aangezien Vietnam de afgelopen decennia meer dan 6000 stakingen heeft meegemaakt.

En: “2. ‘Dit is iemand die uitgebuit wordt en dat gewoon ondergaat’ (wat dus feitelijk onzin is in Vietnam). Vind je dat nou echt een lekkere boodschap?

De SP’er wijst op een artikel over de vele stakingen in Vietnam. “Nog los van de nogal problematische inhoud van zijn claim is het ook gewoon feitelijk bullshit.

Anyway. Al waren er nooit stakingen in dit land. Ik geloof niet dat onderdrukking nou echt iets is wat een complimentje verdient. Zal wel weer een hele controversiële mening zijn.

Van der Spek wordt aan alle kanten aangevallen en is er nu klaar mee: “Hilarisch dit. Precies alle onbenul van Twitter dat wild spartelend in het stinkende poeltje van zelfgenoegzaamheid komt bovendrijven. En nu huppekee terug in jullie hok en ga je diep schamen, gele hesjes van het zesde rijkste land op aarde.

Foto: SP
31 Reacties op “SP-Kamerlid Kwint: ‘Kees van der Spek praat bullshit’”


 1. Wim Bosboom

  Qua besteedbaar inkomen zitten we op niveau Spanje. Maar toch bedankt van der Spek.

 2. Remi

  De Socialistische Partij … SP …

  … Geen tegelzetter of stratenmaker (Hardwerkend Nederland kortom),
  die maart 2019 nog op dit politieke partijtje gaat stemmen.

  Deze “grenzen open voor iedereen” partij heeft voorgoed afgedaan.
  Ik gok voorzichtig even op 3 zeteltjes (ouwe communisten).

  Lilian Marijnissen Exit … op naar haar volgende Openbaar Bestuur funktie ;)

 3. Deadly Viper

  Zesde rijkste? Op vijf na rijkste, zul je bedoelen!

 4. GW

  “Dit is Jenny, ze ondergaat haar uitbuiting zo nobel”.

 5. Marianne

  Het is wel duidelijk dat Kees nooit in de horeca gewerkt heeft, veel van die mensen werken in Nederland ook 9 uur per dag. En dat voor een laag loon en zonder baanzekerheid. En de baas steekt vaak de fooi in eigen zak.

 6. Woi!ter 

  Nederland heeft Veronica. In Vietnam hebben amper een platenspeler.

 7. mager marc

  Als trouw kijker denk ik (arrogant als ik ben. 😋) te snappen wat kees vd spek precies bedoelt. Zijn commentaar is evenwel onhandig geformuleerd. Hij had beter letterlijk kunnen zeggen dat zijn receptioniste een geel hesje aan zou moeten trekken, en Nederlanders het hesje lekker in de kast moeten laten hangen. Of opsturen naar Vietnam – of naar waar dan ook waar het echt nodig is.

 8. Bert

  Kees, stap uit je media bubbel en kijk eens in eigen land rond.

 9. Frthp

  aa daar hebben we kees “joe ar ee skemmer, Joe skem piepol” weer

  Tv mensen moeten eens leren hun mond te houden als ze niet weten waar ze het overhebben
  Clown van een gozer 😴

 10. Zalmneusje

  Een totaal andere cultuur met de onze vergelijken en die andere cultuur dan met de meest kromme redeneringen beter voorstellen dan de onze. Zo kennen we de ware linksert weer…

 11. Kaaskijker

  Peter Kwint heeft het gelijk dik aan zijn kant. Kees van der Spek vind het Amerikaanse model van hard werken zeker ook prima (lees: 3 baantjes in de week om rond te komen, geen pensioen en je kinderen nooit zien).

  Kees van der Spek is een stakingsbreker om een in onbruik geraakt woord te gebruiken.

 12. Lies

  Wat een ongelofelijke eikel. Over uitbuiting gesproken.

 13. q8

  vriendje van peter r,
  wat een l.l

 14. Ron

  Dacht dat Kees altijd wel wat linksig was, maar niets is minder waar als ik zijn aanmatigende tweets zo lees.

 15. Vd Berg

  Ik kan het Kees niet kwalijk nemen.
  Als je jarenlang met PeterR hebt gewerkt ga je vanzelf heel raar doen.

 16. anoniem

  Als de hesjesbeweging maar niet te rechts wordt.. Want in die politieke hoek zit de voornaamste veroorzaker van uitbuiting en armoede.

 17. Flits Bom

  Van der spek is een hele zwakke man.

 18. Tv junkie xl

  Iedereen die hier negatief reageert op Kees zit waarschijnlijk zelf werkloos op de bank te klagen dat zijn/haar uitkering te laag is. Maar werken ho maar

 19. Darius

  Van der Spek onlangs overgestapt voor naar verwachting een enorme zak geld. Noemt dat een “creatieve uitdaging”. En dan met zoveel woorden zeggen dat gewone volk niet zo moet zeuren. En dan de bezopen argumentatie. Vietnamezen mogen niet klagen want Albanie is pas erg, Albanezen niet klagen want Somalie dat is pas erg, Somaliers niet klagen want in Syrie dat is erger, Syriers want in Jemen eten ze zand.
  k zie hier in Rotterdam-Zuid op zondag een moeder met 3 kindjes achter haar aan, folders vanuit een supermarktkarretje, rondbrengen. Waarschijnlijk om voor haar gezinnetje net iets meer te kunnen doen. Maar volgens van de Spek zijn wij een rijk land, ze mag niet klagen.

 20. basje

  Helemaal eens met Kees v/d Spek! Get alive en zorg dat je je leven op orde krijgt. Het zijn mensen die ontevreden zijn over hun leven, daar altijd iemand anders de schuld voor geven en nu ineens naar de Action gaan om een geel hesje te kopen en gaan schreeuwen op straat. Hou toch op! Er zijn honderdduizenden vacatures die open staan, maak wat van het leven en hou op met zeiken. Die SP flapoor moet eens minder heulen met de PVV.

 21. De Graaff

  @basje, Get alive? Serieus?

 22. Dirk

  Kees, wat krijg jij netto op je bankrekening iedere maand?
  En wat denk je dat bijv. een politie agent krijgt?

 23. Deadly Viper

  Dirk, zoiets vraag je neit.

 24. Deadly Viper

  Dirk, zoiets vraag je niet.

 25. Dikkie

  @Viper, retorisch.

 26. Sjimmie

  Dikkie, DV is niet bepaald de snuggerste hier.

 27. Trien

  Dirk koop een geel hesje en ga lekker klagen en demonstreren om niks met de andere nietsnutten.

 28. Johan de Wit

  Trien, jouw soort loopt er ook tussen hoor. Je kent ze wel, die vooringenomen korte kapsels met bril en van middelbare leegtijd.

 29. Trien

  Ik heb geen tijd om zuur en nutteloos niks te doen op straat met zo’n dom geel hesje aan. Ik moet werken. Belasting betalen voor jouw uitkering .

 30. anoniem

  Belasting betalen? Heeft u dan nog geen regeling getroffen om dat te ontlopen?
  Misschien niet rijk genoeg?

 31. anoniem

  Het is trouwens opvallend dat de talloze demonstraties tegen de bezuinigingen in de afgelopen jaren, vrijwel door de media zijn genegeerd.

  Maar nu het een rechtse beweging is, wordt er ineens veel aandacht aan besteed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.