Martin Bosma was directeur voorloper FunX: ‘Wtf!’

PVV-Kamerlid Martin Bosma wekt flink wat verbazing met zijn standpunt dat de NPO de stekker uit ‘allochtonenzender’ FunX moet trekken. Hij was namelijk de directeur van voorloper Colorful Radio. “What the fuck? Hoe kun je nu haten op iets waar je vroeger van hield“, aldus FunX-dj Morad Elouakili. Colorful Radio zond exact dezelfde genres uit, maar in 2012 wilde directeur Bosma per se niet van een allochtonenzender spreken. “Dat zijn we nadrukkelijk niet: we zijn multicultureel.

Bosma wilde met Colorful Radio vuistdiep in de multiculturele samenleving zitten. Hij organiseerde destijds bijvoorbeeld Black Hair Day, waarbij de kapper van Aron Winter in de studio kwam. “Haar is een groot ding in de zwarte gemeenschap“, legde Bosma uit in Trouw.

Colorful Radio werd opgericht door Erik de Vlieger en Bosma was de directeur. Medio 2002 ageerden ze flink tegen het zogeheten ‘G4-radioplan’ van de overheid voor een minderhedenzender in de vier grote steden. Daar is uiteindelijk FunX uit ontstaan.

Bosma destijds: “Dankzij de subsidie kunnen zij onder de markttarieven duiken. En in ruil voor twintig miljoen euro subsidie wil ik ook wel wat info, educatie en cultuur uitzenden.”

Bij FunX snappen ze er helemaal niets van dat Bosma nu ineens zo ageert tegen hun ‘allochtonenzender’. “Het ding is dat we ook even eerlijk moeten zijn. FunX bestaat nu zestien jaar. FunX heeft een heel lange tijd onterecht de titel ‘allochtonenzender’ gedragen in de media. Ontefuckingrecht. Toentertijd al“, zegt dj Shay Kreuger.

Nu is mede door de urban muziek en hoe gigantisch dat is geworden aangetoond wie wij allemaal wel niet weten te bereiken, omdat wij juist die nieuwe muziek draaien. Anno 2018, aan het einde van het fucking jaar, kun je toch niet komen met iets zo doms? Maar ook dissend naar dus de witte mensen die naar ons luisteren.”

Lees ook: PVV wil stekker uit ‘allochtonenzender’ FunX (dinsdag)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen