SBS 6-sterren willen Domino Day terug op de buis

Hart van Nederland-sterren Gallyon van Vessem en Selma van Dijk zouden het een goed idee vinden als hun zender SBS 6 de vroegere tv-hit Domino Day terug op de buis brengt. Dat laten ze weten op Twitter. Domino Day was een jaarlijks terugkerend spektakel op SBS 6 en een van de grootste tv-producties die ons land ooit gekend heeft. De show begon in 1998 ter gelegenheid van het driejarige jubileumfeest van de zender en Linda de Mol tikte de eerste steen omver.

Sindsdien was er ieder jaar een recordpoging vallende dominosteentjes te zien op SBS 6. De eerste zes edities werden gepresenteerd door Wendy van Dijk en Hans Kraay jr; de laatste vijf edities deed hij met Nance Coolen.

De editie van 2009 was de laatste. Hoewel de kijkcijfers torenhoog waren – er keken dat jaar 2,9 miljoen mensen naar het drie uur durende verslag – stopte de show vanwege de economische crisis.

Door de crisis kon SBS niet meer genoeg sponsors vinden voor de financiering van de peperdure show. “Domino Day heeft een heel complex financieringsmodel, omdat we ook samenwerken met buitenlandse zenders“, liet Endemol weten.

De economische crisis is inmiddels weer voorbij. Op een oproep van een enthousiaste twitteraar om Domino Day terug op de buis te brengen, reageert Van Vessem: “Wij kunnen! Toch Selma ? Och jongens wat doen we aaaan?!

Selma van Dijk: “Wie moeten we bellen?? #bringbackdominoday Best een goed idee, toch?

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen