RTL-Peter krijgt haatdragende reactie van pro-pieters

Geplaatst op Tue 04 Dec 2018 om 14:45

Peter van der Vorst krijgt enorm veel haatdragende reacties van mensen die voor Zwarte Piet zijn. Dat zegt de presentator, die tegen Zwarte Piet is, op Twitter. Van der Vorst gaat op het sociale medium in discussie met Henk Westbroek, die moe wordt van de pietdiscussie. “Dat de bereidheid om Zwarte Piet te veranderen jaarlijks toeneemt is logisch. Onafgebroken zeurende kinderen krijgen uiteindelijk ook vaak hun zin. om van het gezeik af te zijn“, aldus de zanger.

Daarop zegt Van der Vorst: “Ah joh, beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Wat wil je dan precies houden? Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft…

Westbroek: “Vraag je het aan mij? De kleur van Zwarte Piet zal me worst zijn. Dat ik niet streng in de pietenleer ben heeft geen pro-zwarte-pieter me ooit kwalijk genomen. De teller van bedreigingen van de anti-zwarte-pieters staat op 1000 plus. Drie keer raden bij wie mijn sympathie ligt. Ik ben wel tegen roetveegpieten; omdat de veeg onvoldoende vermomd. En tegen stroopwafelpieten; krijg ik trek van.

Van der Vorst: “Ha ha, nee Henk, ik vroeg het niet per se aan jou. Maar dank voor je reactie. Overigens krijg ik vooral heftige haatdragende reacties van pro-pieters, die op de een of andere manier steeds de ingewikkelde link met de islam en homo’s willen leggen. Lastig hoor 🤪.

Foto: RTL
26 Reacties op “RTL-Peter krijgt haatdragende reactie van pro-pieters”


 1. Martijn

  Henk Westbroek owned Peter van der Vorst. Natuurlijk maakt het hem niet uit wat de kleur van Zwarte Piet is, het gaat erom dat je de drammers en zeurkousen gelijk geeft en het voor hun nooit genoeg is. En over roetveegpiet ook met hem eens: dan herken je zo de buurman of je oom als die aan klopt om de kadootjes te brengen.

 2. q8

  wat zei ds gemraad ook alweer in z,,n laatste filmpje,????
  t word nog veel veel en veel erger,

  wat een wegkijker en landverrader is die petertje,

 3. Curryworst

  Peter van de Vorst is een eng mannetje.

 4. El

  “Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden?”

  De volgende stap wordt dus het verbieden van apen, want soms worden gekleurde mensen aap genoemd.

 5. Ard

  Het openlijk racisme 👆👆👆

 6. west

  Is het nu eindelijk eens afgelopen met die antie zwartepieten klt zkkn
  laten ze maar oprotten naar een land waar geen sinterklaas feest bestaat
  Zo maken de bNers die voor RTL werken zich niet populair en ze zouden schade aan hun eigen programma en zender kunnen toebrengen !!

 7. Ard

  …altijd weer vermomd achter een schuilnaam #stoerefratsen

 8. Zo zit het

  Iedereen wordt er moe van. Ook onderzoekers blijkbaar. De een blijft hangen op 68% voor behoud Zwarte Piet, afgelopen weekend komt er ineens een onderzoekbureau die het op fifty/fifty houdt. Onbegrijpelijk, want hoe je er ook over denkt. Als je Sylvana onlangs hebt gehoord ben je ineens weer voor Zwarte Piet.

 9. Kamikaze

  “Iedereen happy.”

  Standaardtactiek van anti-Pieters. Aangeven welke verandering zijzelf willen en afsluiten met de mededeling dat iedereen dan blij zal zijn. Doen de anti-Pieters op MC ook. “Wat is het probleem? Verander dit en dat en zus en zo en iedereen is tevreden.” Let er maar eens op. Als dat echt zo was dan was de discussie al lang en breed voorbij.

 10. Cola Cola

  Zo-moe-van-die-racisten-gaap

 11. Stephanie

  Zwarte piet blijft. Klaar! Die zwarten verliezen

 12. Lies

  De link met de islam en homo’s? Iemand???

 13. lvs2015

  Heerlijk weer die drogreden van “Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft…” gutmensch in de vorm van Peter van der Vorst, die natuurlijk dit weer toetert omdat hij en al die BN’ers die willen deugen als gutmenschen. Puur uit angst zegt Peter van der Vorst dit omdat hij, en types zoals hij , anders als een racist (witte man) wordt neergezet door de Quincy Gario/Sylvana Simons types. En ja, dan maar dit soort “het maakt mij niet uit” kul argument. Allemaal angst en bangheid stelling te nemen tegen het gedram van de anti-zwarte Pieten racisten/activisten.

 14. Momo

  “Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden”

  Dus als Zwarte Piet verdwijnt, dan worden deze kinderen niet meer gepest? Wat is de logica hiervan???

 15. Momo

  @Lies

  De link tussen islam en homo’s lijkt me wel duidelijk. De link van deze met Zwarte Piet zie ik ook wel als het om figuren als Petertje gaat. Iets met twee maten enzo.

 16. Henk

  @Momo Het probleem is dat donkere kinderen met name in de Sinterklaastijd om de haverklap voor de grap ‘Zwarte Piet’ worden genoemd. Dat is irritant en verwarrend voor ze. Weet je dat nou nog niet?

 17. Momo

  @Henk

  Ik heb dat werkelijk nog nooit meegemaakt, maar zelfs als dat zo zou zijn dan lijkt me dat vooral het gevolg van de hele Zwarte Pieten-discussie. Maar als het dus niet komt door een achterliggend racistisch gedachtegoed van de kinderen of hun ouders maar Zwarte Piet zelf, wat is het probleem precies? Er zullen genoeg bebrilde kinderen Harry Potter genoemd worden. Moet die maar ook afgeschaft worden?

 18. Ben

  Henk, dat is zo’n non-argument! Op welke wijze moedigt Zwarte Piet aan om donkere kinderen uit te schelden? Dat ligt toch aan de mensen die schelden, niet Zwarte Piet. Waarom heb je trouwens geen medelijden met al die oude mannen met baard die voor Sinterklaas uitgescholden worden?

 19. jaap van meekeren

  iedereen opgelet opsporingverzocht op het eerste net

 20. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Peterj Erj de Vrjies is samen met Peter met een Korst echt verschrikkelijk…. zulke enorme minkukels. 🤢🤮

 21. Zulu Lip

  @Henk
  Get a life! Je praat poep.
  Zwarte Piet als scheldwoord houdt niet op met het veranderen van het uiterlijk van Zwarte Piet.

 22. Zulu Lip

  @jaap
  Ik ben er straks ook… weer.
  Inmiddels voor de 8ste keer.

 23. Jantje

  Westbroek heeft volkomen gelijk in zijn analyse. Dit is geen spontane verandering maar echt door gedramd in een ongelijke strijd. Gisteren enquete in het journaal. De verandering zit vooral bij jongeren gek he? Als kinderen via het sinterklaas journaal in een richting geduwd wordn dan weten ze niet beter meer. Onder 65+ plussers was er nauwelijks wijziging van standpunt.

  De woede is en blijft groot over hoe dit allemaal gaat en daar zal ooit de rekeing voor gepresenteerd worden. Waarschijnlijk over de rug van andere minderheden , verharding en juist meer discriminatie.

 24. B klein

  Een afgegleden ranzige lul. Komt niet verder als het stuitende onbenullige en gruwelijk domme nivo van de “boulevardexperts”.
  En dan probeer je wanhopig aandacht te genereren over de rug van kinderen. Trekt steeds minder kijkers. Bloed vanzelf dood. En deze judasrol past hem prima. Gewoon uitkotsen.

 25. Mark

  Als hij zo tegen zwarte piet is waarom hebben hij en zijn man dan een zwart kindje uit Afrika geadopteerd???

 26. TT

  Peter is een links deughomo tje en de kijkers hebben genoeg van hem gezien. Zowiezo minder gay s op tv het stikt er er van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.