RTL-Peter krijgt haatdragende reactie van pro-pieters

Peter van der Vorst krijgt enorm veel haatdragende reacties van mensen die voor Zwarte Piet zijn. Dat zegt de presentator, die tegen Zwarte Piet is, op Twitter. Van der Vorst gaat op het sociale medium in discussie met Henk Westbroek, die moe wordt van de pietdiscussie. “Dat de bereidheid om Zwarte Piet te veranderen jaarlijks toeneemt is logisch. Onafgebroken zeurende kinderen krijgen uiteindelijk ook vaak hun zin. om van het gezeik af te zijn“, aldus de zanger.

Daarop zegt Van der Vorst: “Ah joh, beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Wat wil je dan precies houden? Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft…

Westbroek: “Vraag je het aan mij? De kleur van Zwarte Piet zal me worst zijn. Dat ik niet streng in de pietenleer ben heeft geen pro-zwarte-pieter me ooit kwalijk genomen. De teller van bedreigingen van de anti-zwarte-pieters staat op 1000 plus. Drie keer raden bij wie mijn sympathie ligt. Ik ben wel tegen roetveegpieten; omdat de veeg onvoldoende vermomd. En tegen stroopwafelpieten; krijg ik trek van.

Van der Vorst: “Ha ha, nee Henk, ik vroeg het niet per se aan jou. Maar dank voor je reactie. Overigens krijg ik vooral heftige haatdragende reacties van pro-pieters, die op de een of andere manier steeds de ingewikkelde link met de islam en homo’s willen leggen. Lastig hoor 🤪.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen