PVV wil stekker uit ‘allochtonenzender’ FunX

Geplaatst op Tue 04 Dec 2018 om 15:30

De PVV wil dat de publieke omroep de stekker uit jongerenzender FunX trekt. Er luisteren namelijk alleen maar allochtonen naar. Dat heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma gezegd tijdens het debat over de mediabegroting. FunX richt zich op jongeren in de randstad, draait met name hiphop, R&B, latin en arabmuziek en heeft een multicultureel karakter. “Stop met FunX, een zender speciaal voor allochtonen. Een apartheidszender dus. Verkoop en geniet van de euro’s die binnenstromen.

Bosma wil de NPO nog veel verder uitkleden. “Onder de 35 jaar luistert vrijwel iedereen commercieel. Verkoop Radio 3, want de luistercijfers zijn 0,0. Stop ook met al dat amusement. Heel Holland Bakt is prachtig hoor, en Boer Zoekt Vrouw ook, maar is het een publieke taak?

En NPO 3 dan? “Schrap die derde tv-zender, twee is echt meer dan zat. En stop met al die misselijkmakende BN’ers op reis. Deze kerosineslurpers doen het allemaal vanwege een beter milieu. Laten ze hun idealisme elders botvieren.

Voetbal moet ook weg, vindt Bosma. “Nog steeds biedt de NPO vele tientallen miljoenen te veel op de voetbalrechten. Waarom doen ze dat? Omdat ze voor de kijkcijfers gaan en niet voor de publieke taak. Waarom doen ze dat? Omdat ze bulken van het geld, ons geld. Laat John de Mol het toch lekker doen.”

En tot slot: “Stop ook met internet. Daar is geen enkele schaarste en de publieke omroep concurreert nodeloos met het bedrijfsleven. Weggegooid geld, marktbederf.”

Foto: NPO
69 Reacties op “PVV wil stekker uit ‘allochtonenzender’ FunX”


 1. Roger van Xaveren

  Werkelijk tegen geen van Bosma’s punten is ook maar iets in te brengen.

 2. Steven

  Misschien moet de PVV even kijken naar de Spotifycijfers van dit jaar. Dit soort muziek domineert de lijsten. ‘Autochtonen’ willen maar wat graag naar deze apartheidsmuziek luisteren.

 3. Zo zit het

  Hier wordt je dus ontzettend boos om. Niet vanwege dat FunX, maar wel vanwege de sportrechten. Je wilt toch niet weer die 3×8 minuten reclames met tussendoor een samenvatting. Niets is ergerlijker dan dat. Dat weet Bosma ook wel, maar blijkbaar moet en zal John de Mol geholpen worden. Neen, de reden om nooit op deze partij te stemmen.

 4. Daan

  kan die Bosma niet op een onbewoond eiland gaan zitten met zijn prietpraat, heeft niemand er last van tenminste

 5. Ron

  FunX doet het in de doelgroep en in de randstad beter dan 3FM, dus stekker uit FunX? Ze roeptoeteren maar weer wat bij de PVV zonder te weten waar ze het over hebben.

 6. Martijn

  De PVV slaat weer eens volledig door.

 7. riet

  hij heeft groot gelijk. Nederland wil al die multiculti onzin niet. En al helemaal niet van onze belastingcenten. Snel opdoeken die zender!

 8. Alex

  De taak van de PO is iedereen bereiken en dat gaat juist perfect met deze zender, die nog maatschappije thema’s behandelen.
  Gewoon lekker laten bestaan, zo blijft het contact met maatschappelijke thema’s in stand.

 9. Ikke

  Worden politici zoals Martin Bosma ook niet, net als de publieke omroep, betaald van belastinggeld? Kan dan omgekeerd de PVV niet opgedoekt worden? Want dat is ook een apartheidszender, maar dan omgekeerd. Zoals Martin Bosma zelf zegt: “Stop ermee en geniet van de euro’s die binnenkomen.”

 10. Kamikaze

  Wat een gezeik om niks. Ik vind het kutmuziek. Van mij mag iedereen een eigen zender hebben waar hun favoriete kutmuziek wordt gedraaid. Ik zet ‘m toch niet op.

 11. Noud

  Logisch dat de kijkcijfers van Radio 3 zo laag zijn. Niemand gaat naar zijn radio zitten kijken.
  Overigens heet die zender al jaren 3FM.

 12. Marcel

  @Martijn: helemaal niet!! Hoe zou jij het vinden dat er een zender kwam met alleen maar muziek van witte mensen?

  Ik vind dat ze een heel goed punt hebben bij de PVV. Maar ja, andersom telt nooit op een één of andere manier.

  Notabene Sylvana Simons heeft jarenlang een radioprogramma gehad met als titel ‘de zwarte lijst’ HOE RACISTISCH IS DAT!!!

 13. George

  De overheid verdient bakken aan reclameinkomsten door programma’s als Heel Holland Bakt en Boer Zoekt Vrouw. Als de NPO stopt met deze programma’s, loopt de overheid een hoop geld mis. Dat zou zo’n ei als Bosma toch ook wel moeten weten?

 14. Olga

  Alles afschaffen! Inclusief de PVV. En hagelslag. En pindakaas. En varkens en kippen. Ook afschaffen!

 15. Donald Dumb

  Bosma. Diezelfde Bosma die laatst nog op notabene de NPO zijn verhaal zat te oreren?
  Zo erg tegen NPO maar als het uitkomt toch erg van nut.Wat
  FunX betreft. Dst mag van mij ook verdwijnen.
  Jeugd wordt verpest met die oppervlakkige, autotune rommel.

 16. Piet

  Laat PVV maar iets aan de onbetaalbare zorgkosten gaan doen!

 17. Jeffrey

  @Marcel…. Toen FunX werd overgenomen was 3FM alleen maar pop/rock en alleen maar voor witte mensen.
  Vandaar dat FunX in het publiek gestel toentertijd is gekomen.
  Het media landschap is veranderd en 3FM heeft zijn hoogste tijd wel gehad.

 18. Curryworst

  @Jeffrey,
  ‘witte mensen’?
  Hahaha.. zeg je dat nu echt ‘witte mensen’?

 19. Piet

  PVV is weer bezig met stemmingmakerij om te scoren. Nou deze keer hebben ze het mis want de zorg is niet meer te betalen en de PVV doet niks! Mensen moeten op TV bedelen om de zorg financieren. Doe daar maar eens wat aan PVV!

 20. Henk

  Stop met Martin Bosma!
  Stop ook met de hele PVV!

 21. Shaniquilia vd Put

  Televisie is geen taak van de overheid. Zo simpel is het. Afschaffen dus, kudoos voor de PVV en de FvD die dit ook vinden.

 22. west

  nou neem van mij aan dat de meeste gewone Nederlander geen house of hiphop trence wil op de radio , al denk men van wel , maar de massa wil toch echt top 2000
  horen en dat beetje house hiphop liefhebbers onder de Hollanders van Jan de Wit
  is maar heel klein Heb zelf jaren lang een soort arbeidsvitaminen programma gemaakt voor bedrijven in een tijd dat deze muziekstijlen er al waren , maar uit de verzoeken bleek dat daar geen house hiphop trence gabber of hardrock muziek bij zat, maar de mensen uit de multiculturele samenleving zulen wel een andere muzieksmaak hebben !!maar de meeste Nederlanders de massa dus .. echt niet!!

 23. DJ Black Widow

  Ik ben een gangstarappa met een Bentley en een gouden ketting. Daarnaast handel ik in de dope en de kechs en doe ik ramkraken als ik geen gig heb. Repscet!

 24. grote boze n e g e r

  oei hier word sylvana niet blij van dan is het allemaal witte zenders met witte muziek en witte dj,s en ook airfraier word hier niet gelukkig van

 25. Zomaar

  Als er iets is wat niet thuis hoort in onze huidige samenleving, dan is het de PVV

 26. Shaniquilia vd Put

  Zomaar heeft liever een éénpartijstelsel zoals in China. Zomaar heeft niet zoveel met andere meningen en met democratie.

 27. Zomaar

  De PVV heeft Chinese trekjes met 1 absolute leider.

 28. Shaniquilia vd Put

  Dat moet jou toch kunnen bekoren? Zomaar, wat zou jij doen met mensen met een afwijkende mening als je de baas was van dit land?

 29. TokkieTV(aka sbs6)

  Logisch dat het kijkcijfer van radio 3 0,0 is. Het is toch echt een radiostation.

 30. aammehoela

  Uit Spotify lijstjes blijkt dat een deel van de jeugd alleen afschuwelijke muziek kan waarderen. Die hiphop, urban en rap is bagger van de bovenste plank. Ken de luistercijfers van FunX niet, maar als deze groep jeugd enkel naar deze herrie wilt luisteren via Spotify dan mag deze zender verdwijnen. Maar over de sportrechten heeft hij volkomen ongelijk. De voetballiefhebber zit niet te wachten op ellenlange reclame blokken tussen de samenvattingen door. Bovendien is het juridisch ook niet mogelijk. Je moet er toch niet aan denken dat we weer die zender “Tien” krijgen. Op zondagavond dan samenvattingen tot half negen i.p.v. 5 voor acht vanwege die irritante, ellenlange en walgelijke blokken reclames.

 31. Hans

  Pffff… oké, met het laatste punt ben ik het eerlijk gezegd wel eens. Er zijn heel veel commerciële padtyen (genoeg) die dat allemaal zelf moeten financieren.
  Moet de NOS echt een nieuwswebsite hebben en daarmee de vijver voor de kranten kleiner maken?

 32. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Raar plannetje van die meneer Bosma.
  Luister dan lekker niet naar die zender.
  Vrije marktwerking, reclame-inkomsten, doelgroep. Goed voor een inkomen, betaald belasting. Nogmaals, raar dat deze man het wil afschaffen.
  Straks iedereen verplicht in een Witte Auto omdat de grote blonde Leider het wil? Of iedereen z’n claxon er verplicht uitslapen vanwege tüterende medemensen op bruiloften. Het begint dus met een radiozender…. hmmmm.

 33. Bassie

  Kom eens met een ander verhaal PVV want dit plaatje draait al jaren.

 34. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  uitslopen. Grrrr. Spellingscorrectie ook altijd.

 35. Coeus

  NPO is niet lief voor PVV, dus moet NPO weg. Tikkie doorzichtig. Eerst alles dat scoort willen afschaffen, want ‘als het scoort, kan het ook bij de commerciëlen’ (wat kul is, maar goed) en vervolgens de tweede fase: het bereikt zo weinig mensen dat het maar afgeschaft moet.

 36. Rob

  FunX en 3FM alleen via internet, zou ik zeggen. Daar zitten jongeren. Niet op het hopeloos ouderwetse FM of zelfs DAB+. Eén TV kanaal minder? Jazeker. En alle reisprogramma’s? Kan echt niet meer. Niet verantwoord. Dus… in lijnen ben ik het eens met Bosma, maar hij slaat door.

 37. B-noniem

  Aldus Martin Bosma, voorstander van apartheid in Zuid-Afrika.
  De Partij voor de Vrijheid wil vooral géén vrijheid.

 38. Lies

  @B-noniem: en zo is het!

 39. Martijn

  Er is toch sowieso geen zender die autochtone muziek draait?

 40. kli

  Jammer dat de NPO hardstyle, freestyle en hardcore links laat liggen. Waarschijnlijk te blank.

 41. Janusz

  @kli in plaats daarvan verblindt de npo ons met de volendam ellende van jan smit en de natte onderbroeken lol van het pleuro songfestival

 42. Pietenclub

  Die bosma moet voor mijn gaan staan, dan trek ik de trekker over.. zo opgeruimd staat netjes…

 43. Even reageren

  Dus als Martin Bosma het niks vindt, moet het maar van de buis? Gelukkig gaat hij daar niet over en bepaalt hij ook niet wat wij mogen en willen kijken. En waarom zou de NPO geen amusement mogen uitzenden? Graag zelfs! Alles beter dan het RTL en SBS sausje.

 44. Melle junior

  Bosma wordt premier van nederland.
  Hij houdt wel van zijn land.
  Bosma is onze hoop en toeverlaat.
  Ik hou van je Bosma, een ware nederlander.

 45. Donald Dumb

  Gelukkig gaat dat nooit gebeuren. Bosma premier.
  Dan wordt Nederland een soort Noord Korea met zijn denkbeelden.
  Alleen wat hem zint wordt uitgezonden…

 46. hILLYWOOd

  FunX en 3FM moeten gewoon samen gaan. En voor de rest heeft die Bosma gewoon gelijk.

  En mensen vergeet, Sylvana zat vroeger ook gewoon op prime time meerdere avonden per week op TMF, dus die fusie die moet gewoon.

 47. Peanut

  Hij heeft gelijk over BzV en HHB. En over de voetbalrechten. Doelgroepen radio zou op zich juist wel een taak van de NPO kunnen zijn.

 48. Deadly Viper

  Ze kunnen de frequenties van 3FM beter aan Fun X geven.

 49. Henk

  FunX is juist erg goed bezig want hun budget is nihil en toch weten ze precies hun doelgroep te bereiken.

 50. Pakalu Papito

  Haha wat Henk zegt. In tegenstelling tot het troosteloze 3FM weet FunX precies de doelgroep te bereiken die ze wilen bereiken. Maar ja, geen zanger Rinus in hun airplay he. Dus niet goed volgens tokkie peevauvau-minded Nederland onder leiding van kameraad Bosma :D

 51. Francisco van Jole

  Wat leuk om de rest van Joop.nl hier ook te zien!

 52. Den Draaiert Joost

  Bosma heeft gewoon gelijk, net als de andere Nederlanders die dit al jaren roepen.

 53. Frans D.

  FunX is gewoon viessss.

 54. Willy Dobbe

  Als Bosma en consorten het hier voor het zeggen zouden krijgen, ziet de toekomst er gitzwart uit brrrrrrr …

 55. Ed

  Altijd dat geestelijk zieke gezeur met de kreet “witte” mensen. Er bestaan geen “witte” mensen, alleen lichtgekleurden. Er bestaan ook geen zwarten, want die zijn gewoon een paar schakeringen van bruin, niet zwart. De verzamelnaam van de z.g. “witten” is “blanken”, die van de z.g. “zwarten” is “negers” of “negroïden”. Blanken die hun eigen ras “wit” noemen zijn van Lotje getikt.

 56. Ed

  Ah, het woord “negers” heeft blijkbaar een automatische weigering veroorzaakt.

 57. Ed

  Eens kijken of dit door de ballotage komt:

  Ah, het woord “….” heeft blijkbaar een automatische weigering veroorzaakt.

 58. Ed

  En dit?

  Ah, het woord “..egers” heeft blijkbaar een automatische weigering veroorzaakt.

 59. Ed

  Hahaha.

 60. Deadly Viper

  Klopt Ed, maar je kunt gewoon zwartjoekels zeggen. Of roetsmoelen.

 61. Twikaros

  Populisme, mensen herken het!

 62. Melle junior

  FunX wat je er ook van vindt, bereikt haar doelgroep behoorlijk goed.

  Ja het is een allochtonenzender voor de vaak werkeloze mens die de hele dag kan luisteren, geen haast heeft en om 12 uur in de middag uit bed stapt… zeg maar onze hedendaagse jeugd.

  Ik zie liever dat FunX bijbelse muziek gaat uitzenden… dat is gezond voor de jeugd en leert ze ook nog wat nuttigs.
  Ook programma’s over hoe je aan het werk komt en blijft, zouden een must moeten zijn.

 63. Melle junior

  De prachtig stralende kleur van populisme zal nederland weer als vanouds doen glimmen.
  We leven vandaag de dag in een vieze kleur door eindeloos politieke cultuurkleurvervuiling.

 64. Solange

  Bosman heeft gelijk weg met die zender Funx

 65. StefanV

  FunX kan inderdaad weg. Bosma vergeet nog de vele digitale themakanalen die achter deze radiozender hangen: meer dan alle andere NPO-radio-themakanalen bij elkaar. Saneer FunX en maak er – hooguit – een 3FM Urban themakanaal van, meer niet.

  Verder mag de obsessie met het schrappen van tv-zenders wel wat minder. Zo’n zender is gewoon een etalage om programma’s uit te zenden. Schuif alle sport lekker naar NPO3 en stop met het uitzenden van sport op NPO1 als ‘breed entertainment’ voor het hele gezin.

 66. Mediaprak

  Aldus Martin Bosma, boos op NTR vanwege Roetpieten en hoofddoekjes in kinderprogramma’s én voormalig directeur van Colorful Radio .

 67. Joop55

  Ik pleit voor een stekker uit de boze xenofobe wolvenpartij dat de Partij voor de Verdeeldheid/Verderf.

 68. Bolle Martijntje zelf

  Joop55
  Wed 05 Dec 2018 om 13:07
  Lekker democratisch, Jopie van de Vara…..hoe is het met je witte onderbroek?

 69. mark

  Dat gaat niet gebeuren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.