PVV wil stekker uit ‘allochtonenzender’ FunX

De PVV wil dat de publieke omroep de stekker uit jongerenzender FunX trekt. Er luisteren namelijk alleen maar allochtonen naar. Dat heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma gezegd tijdens het debat over de mediabegroting. FunX richt zich op jongeren in de randstad, draait met name hiphop, R&B, latin en arabmuziek en heeft een multicultureel karakter. “Stop met FunX, een zender speciaal voor allochtonen. Een apartheidszender dus. Verkoop en geniet van de euro’s die binnenstromen.

Bosma wil de NPO nog veel verder uitkleden. “Onder de 35 jaar luistert vrijwel iedereen commercieel. Verkoop Radio 3, want de luistercijfers zijn 0,0. Stop ook met al dat amusement. Heel Holland Bakt is prachtig hoor, en Boer Zoekt Vrouw ook, maar is het een publieke taak?

En NPO 3 dan? “Schrap die derde tv-zender, twee is echt meer dan zat. En stop met al die misselijkmakende BN’ers op reis. Deze kerosineslurpers doen het allemaal vanwege een beter milieu. Laten ze hun idealisme elders botvieren.

Voetbal moet ook weg, vindt Bosma. “Nog steeds biedt de NPO vele tientallen miljoenen te veel op de voetbalrechten. Waarom doen ze dat? Omdat ze voor de kijkcijfers gaan en niet voor de publieke taak. Waarom doen ze dat? Omdat ze bulken van het geld, ons geld. Laat John de Mol het toch lekker doen.”

En tot slot: “Stop ook met internet. Daar is geen enkele schaarste en de publieke omroep concurreert nodeloos met het bedrijfsleven. Weggegooid geld, marktbederf.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen