Ronald Molendijk onder vuur om lompe opmerking

Ronald Molendijk ligt onder vuur omdat hij op eerste kerstdag in RTL Boulevard een vrij lompe opmerking maakte over de ondervertegenwoordiging van vrouwelijke artiesten in de Top 2000. Dat is te lezen op sociale media. Molendijk heeft zijn baantje bij RTL te danken aan zijn vriendschap met voormalig RTL-baas Erland Galjaard, maar wordt door de kijker vooral als betweterige tv-persoonlijkheid beschouwd. Hij vindt het stoer om regelmatig een lompe mening door de studio te schallen.

Ook met kerst was het weer raak, toen hij reageerde op het gebrek aan vrouwen in de Top 2000. “Daar kan Radio 2 niets aan doen. Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek en er zijn ook minder vrouwen in de muziekbranche werkzaam. Dat is nou eenmaal hoe het is.”

Luuk Ikink: “Is dat omdat zij minder aanwezig zijn in de muziekbranche?

Molendijk: “Mannen zijn per definitie ook meer senang in de studioruimte. Dat is toch wat meer kekkie. Het is een kwestie van uitrekenen en dan zie je dat er vrij weinig vrouwen langdurig succesvol zijn in de muziekindustrie.

Zijn lompe uitspraken zijn met name opvallend, omdat zijn eigen dj-duoschap met Erland Galjaard nooit het niveau midlifecrisis heeft overstegen.

Reacties

Veel BN’ers maken zich boos om de uitspraken van Molendijk. Tim Knol: “Ronald Molendijk bij RTL boulevard. Mijn Hemel. Waarom is deze man nog steeds op tv? Hier ziet u een man die extreem in de war is. Het is gewoon niet waar dat vrouwen minder goede muziek maken. Dat heeft niets te maken met gender.

Schrijfster Saskia Noort: “Ik ben echt in shock. Ronald Molendijk die niet weet dat we in 2018 leven. Word ff wakker.

DWDD-dichter Nico Dijkshoorn: “Ronald Molendijk is al jaren lang de verpersoonlijking van ales wat rot en bedorven is in de ‘muziekindustrie’. Eens kijken hoe lang deze lul met oogjes bij RTL vrouwen 40 jaar terug mag werpen in de tijd.

RTL Nieuws-regisseur en twitterbekendheid Renske Holwerda: “Oh mensen, laten we meneer Molendijk vooral niet al te serieus nemen. 🚮 Over succes gesproken: hoe gaat het ook alweer met Soulvation?

Zelfs Wierd Duk, die normaal gesproken die ongenuanceerde mening omarmt, is sceptisch: “Mijn top-10 bestaat bijna geheel uit Joni Mitchell, dus wat een onzin inderdaad.

Zangeres Lakshmi ergert zich eraan dat RTL hem een podium geeft: “Als de meneer die wordt ingehuurd door RTL als muziekdeskundige en voormalig jurylid van Idols dat zegt, dan zal dat wel kloppen, zullen veel mensen denken.”

Molendijk over ophef

Molendijk reageert op de ophef: “Vrouwen en mannen zijn voor mij op alle vlakken compleet gelijk. Er zijn, aantoonbaar in cijfers (streams) minder succesvolle vrouwen dan mannen in de muziek.

Kunnen vrouwen net zo ver komen in de muziekscene? JA! Lukt dat ook? SOMS! Is de top 10 dj altijd gevuld met mannen? JA! Zijn alle succesvolle producers (studio) man? JA! (99,99%). Zijn er goeie all female band? VAST, maar ik ken er verdomd weinig.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen