Robert Jensen: ‘Youp van ‘t Hek is een smerige man’

Geplaatst op Thu 06 Dec 2018 om 10:00

Robert Jensen is behoorlijk overstuur over de column die Youp van ‘t Hek over hem heeft geschreven. Hij vindt hem een smerige man. Dat laat de talkshowhost weten in zijn podcast. Van ‘t Hek lacht in zijn column om Frank Dane‘s onthulling dat hij, zijn broer en hun familie met kerst gezamenlijk om de kerstboom heen dansen, zoals de Deense traditie voorschrijft. “Het is iets waar ik me enórm voor schaam en hij gooide het er gewoon uit. Nee hoor, ik overdrijf“, reageert Jensen.

Dane deed de onthulling in de Volkskrant. “Ik hoop dat hij zich goed gewassen heeft na afloop. Ik zal hem zeker niet makkelijk de hand schudden de volgende keer dat ik hem zie.

Jensen moest even nadenken wie Van ‘t Hek ook al weer is. “Youp van ’t Hek is voor mij eigenlijk totaal van de radar af. Ik vraag het ook om me heen. Millennials kennen hem niet eens. Mensen onder de 30 hebben geen idee wat hij doet. Het woord ‘verzuurd’ krijg ik vaak te horen. Dat is natuurlijk ook zo.”

Er zijn geen grappige oude mannen, meent Jensen. “Dat bestaat gewoon niet. Na je 65ste is het gewoon over. Dan is er geen charme meer, geen sexyness, geen positiviteit en alleen maar zuur en azijnzeikerig. Dat is Youp geworden.”

Van ‘t Hek is een smerige man, aldus Jensen. “Op alle vlakken waarop je een mens smerig kan vinden. Ik vind hem smerig qua uiterlijk, ik vind hem smerig qua hoe hij als mens in de samenleving staat. Constant met dat wijze vingertje naar iedereen die alles fout doet. Het is iemand die zichzelf moreel op een heel hoog niveau zet en dan iedereen wijst op wat ze slecht doen.”

Het is bovendien het stereotype van links lullen en rechts vullen, meent hij. “Hij woont in de grachtengordel, heeft miljoenenpanden. Het is een smerige acteur, laat ik het zo zeggen. Dat soort mensen vind ik zo oninteressant dat ik niet meer naar hem kan kijken. Er is niets interessant aan een smerig mens.”

Het is een smerige persoonlijkheid. Wat een zure narigheid, gemeenheid, valse-pisnichterigheid zit er in één zo’n zin. En dan heb je het over een man van 65. Dit is waarom ik zeg dat hij smerig is. Ik denk dat als je op zijn computer gaat kijken, dat je heel nare dingen gaat tegenkomen.”

Story-baas Guido den Aantrekker reageerde gisterenavond in Shownieuws op de uitspraken. “Robert is echt een verbale scherpschutter. Hij noemde Angela de Jong al dom, dik en een varken. Daar waren heel veel mensen over geschokt, en ook een aantal varkens heb ik gehoord, maar nu leest hij Youp van ’t Hek de les.

Weekend-baas Bart Ettekoven vraagt zich af waar dit allemaal is ontstaan bij Jensen. “Ik woonde vroeger bij hem in de buurt in Voorburg. Ik ken ook zijn moeder en dat is een keurige vrouw.”

Foto: BNNVARA
27 Reacties op “Robert Jensen: ‘Youp van ‘t Hek is een smerige man’”


 1. Tjep

  Dus alles waar hij youp zo’n beetje van beschuldigd in deze column, doet hij zelf, in deze column….

  Wat is die Jensen kansloos

 2. danny

  Groot gelijk Jensen. Keihard aanpakken zulke gasten. Of je Jensen nu wel of niet mag dit is van een bedenkelijk laag niveau van Youp. Nergens voor nodig.

 3. RaymondVL

  Ik heb iets heel fouts gedaan denk ik. Ik moest lachen om die column van Youp.

 4. jomari

  Ik moet bijna altijd (grim)lachen om Youp.

 5. Remi

  Die laatste podcast van Jensen, die was van begin tot eind RAAK !

  Jensen was overigens NIET overstuur over de column van Flappie.
  Luister maar terug, de hele podcast.

 6. Ster

  Ja, want Robert Jensen zelf is natuurlijk een aimabele, vriendelijke, verzorgde vent, met een gefundeerde mening!

 7. Solange

  Vind Youp en Jensen beiden leuk….

 8. een maatje te groot

  We gaan er intussen wel aan voorbij dat het goorder de uitzendingen zijn, hoe meer succes ze boeken. Moeten we daar eens niet over nadenken
  .

 9. Maxer

  Alle uitspraken die Robert deed en doet over Angela de Jong en Youp van ‘t Hek slaan zeker op hemzelf. Vraag me af wie dikker is Angela of Robert. En als ik Robert zie vind ik hem een stuk viezer dan Youp.

 10. piet

  Maxer wie dikker is kun je zo wel zien als je de foto bekijkt.

 11. danny

  Youp van het Hek is zooooo 1990…….Lachen man die Youp

 12. DENK-na

  Voor zijn voorouders geldt: Wat een boer niet kent eet hij niet.
  Voor Jensen zelf geldt: dat een leeghoofd niet snapt, vindt hij smerig.

 13. Ron

  Dit betoog van Jensen zegt meer iets over Jensen dan over Youp. Echt, hij lacht hier om en wellicht komt hij er in zijn column van het weekend nog op terug.

 14. Richard

  Ik vind het toch altijd zo interessant dat de mensen die zogenaamd het “rechtse geluid” moeten vertegenwoordigen toch altijd mensen zijn die zelf niks hebben bereikt, maar altijd het hardst moeten schelden. Powned, Jensen, Jan Roos. Stuk voor stuk faalprojecten waar niemand naar kijkt. Jensen heeft dan nog de glorie van “ooit was ik…”, maar als dat je enige claim to fame is dan kijk ik wel Youp van ‘t Hek vanavond.

 15. Johan

  Dat is typisch Jensen. Altijd keiharde grappen maken over anderen, maar wanneer iemand een grapje over hem maakt, dan is ie meteen zwaar beledigd en slaat hij keihard terug.

 16. Fox Mulder

  Jensen heeft dit nodig om in de publiciteit blijven. #KlaarMee #OverDone

 17. T

  Jensen heeft hier alweer volkomen gelijk. Zijn podcast iedere week is smullen geblazen. Deze week werd die vieze Gansela de Jong ook weer flink aangepakt, puur genieten. Jensen is scherper dan ooit.

 18. vd Berg

  In woord en in beeld is Jensen een kind van 10.

 19. Appelsap

  Gevalletje gekke koeienziekte zou mijn vader zeggen …die Jensen

 20. snuifje

  Volstrekt kansloos die Jensen. Boze, gefrustreerde man.

 21. hellotbg

  Jensen is een interessant fenomeen.

  Het is dan ook elke week weer genieten met die podcast waarin hij totaal losgaat op allerlei mensen in de media, met name als ze kritiek op hem hebben gegeven. Ik vraag me elke keer weer af of hij zich nou serieus zo uit de tent laat lokken/makkelijk op z’n pik getrapt is of dat het een strategie is om in de media te verschijnen en te ‘connecten’ met een bepaald publiek.

  Soms doet hij uitspraken waarmee hij zichzelf voor heel veel mensen buitenspel zet (vieze, dikke, Gangela de Jong is er zo één). Als je dit soort dingen gaat roepen nemen heel veel mensen je echt niet serieus meer. Hetzelfde geldt voor de ‘platte’ dingen die ooit in z’n TV show gebeurde, daar kom je gewoon niet zo snel meer vanaf bij bepaalde mensen; je bent voor altijd gediskwalificeerd en je blijft een soort niche.

  Zijn TV shows vind ik, op de interviews na, erg zwak. Met name die pijnlijke niet-grappige voorbedachte filmpjes/praatjes. Laat dit maar aan ZML over, die kan het af en toe wel. Maar de interviews zijn bij vlagen wel erg goed. Hij maakt daarnaast regelmatig goede punten, ook al ben ik het lang niet altijd met hem eens. Hij snapt heel goed hoe de wereld (en vooral de mediawereld) in elkaar zit. Daarom blijf ik toch luisteren (en af en toe kijken).

 22. Joram

  Ik heb de Jensen-podcast beluisterd en wat opvalt is het grote bord wat hij voor z’n kop heeft. Verwijt Youp fat-shaming en doet dat zelf drie regels later bij Angela de Jong. Claimt dat Youp hem niks doet, maar is vervolgens 20 min. lang over hem aan het orakelen. Zegt in de eerste podcast dat hij nooit over zichzelf leest en de volgende podcast heeft hij een dossier aangelegd van kritische artikelen. Kortom: hij doet maar wat. Er zit geen logica in z’n redenaties en hij past het ook nog eens heel inconsequent toe. Zonde, want dom is hij niet en zijn humor vind ik vaak best grappig. Dat laatste is met name de reden waarom ik het luister.

 23. Huiskamer

  Van t Hek ? Leeft die nog ? De VARA is toch al failliet ?

 24. Claire

  Jensen is erg leuk, grappig en snel. Youp is een oude treurige stakker. Zijn flauwe voorspelbare grappen zijn vanuit een ander tijdperk. Stoppen Youp!

 25. Bears’den

  K lach me soms kapot om Youpie, hij raakt soms de snaar en is gewoon zoals ie is.. Hij is niet veranderd..
  Maar ik snap wel dat Jensen ff afgeeft op Youp naar aanleiding van zn collum.. Zou ik ook doen, actie reactie..

 26. Joost den draaier

  Robert is een patiënt,het is dus schandalig dat RTL hem voor een camera heeft gezet om iedere week een uurtje oninteressante mensen te interviewen ( Hiddema is een uitzondering)
  Zit daar voornamelijk bevestiging te zoeken voor zijn eigen waanideeën.
  Ik begrijp dat zijn broer die straks de ochtendshow op de grootste radiozender gaat presenteren niet in één zin met deze doorgeslagen idioot wil worden genoemd.
  Ik ben ook niet de grootste fan van Youp maar als je een maand lang Carré uitverkoop is er denk ik wel serieuze belangstelling naar je denkwijzen/ mening.
  De gratis te bekijken Jensen show trekt 221000 kijkers,
  Dat is te vergelijken met Bumba smorgens 630 voor kinderen van 3 tot 6.
  Wel hetzelfde niveau overigens.

 27. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Robert is echt een verbale scherpschutteR lezen we hier in het artikel.
  Al wat opvalt is een rijtje platitudes en scheldwoorden.
  Wat dat aangaat zijn wij toch van mening dat Youp van ‘t Hek ietsje scherper schiet met z’n verbale munitie. Pfff Jensen, herpak jezelf, geef ons reden trots te zijn op je en laat je niet zo kennen met die domme scheldpartijtjes. Je staat toch niet op het schoolplein? Van de lagere school? Kop op, we hebben vertrouwen in je!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.