Robert Jensen: ‘Youp van ’t Hek is een smerige man’

Robert Jensen is behoorlijk overstuur over de column die Youp van ’t Hek over hem heeft geschreven. Hij vindt hem een smerige man. Dat laat de talkshowhost weten in zijn podcast. Van ’t Hek lacht in zijn column om Frank Dane’s onthulling dat hij, zijn broer en hun familie met kerst gezamenlijk om de kerstboom heen dansen, zoals de Deense traditie voorschrijft. “Het is iets waar ik me enórm voor schaam en hij gooide het er gewoon uit. Nee hoor, ik overdrijf“, reageert Jensen.

Dane deed de onthulling in de Volkskrant. “Ik hoop dat hij zich goed gewassen heeft na afloop. Ik zal hem zeker niet makkelijk de hand schudden de volgende keer dat ik hem zie.

Jensen moest even nadenken wie Van ’t Hek ook al weer is. “Youp van ’t Hek is voor mij eigenlijk totaal van de radar af. Ik vraag het ook om me heen. Millennials kennen hem niet eens. Mensen onder de 30 hebben geen idee wat hij doet. Het woord ‘verzuurd’ krijg ik vaak te horen. Dat is natuurlijk ook zo.”

Er zijn geen grappige oude mannen, meent Jensen. “Dat bestaat gewoon niet. Na je 65ste is het gewoon over. Dan is er geen charme meer, geen sexyness, geen positiviteit en alleen maar zuur en azijnzeikerig. Dat is Youp geworden.”

Van ’t Hek is een smerige man, aldus Jensen. “Op alle vlakken waarop je een mens smerig kan vinden. Ik vind hem smerig qua uiterlijk, ik vind hem smerig qua hoe hij als mens in de samenleving staat. Constant met dat wijze vingertje naar iedereen die alles fout doet. Het is iemand die zichzelf moreel op een heel hoog niveau zet en dan iedereen wijst op wat ze slecht doen.”

Het is bovendien het stereotype van links lullen en rechts vullen, meent hij. “Hij woont in de grachtengordel, heeft miljoenenpanden. Het is een smerige acteur, laat ik het zo zeggen. Dat soort mensen vind ik zo oninteressant dat ik niet meer naar hem kan kijken. Er is niets interessant aan een smerig mens.”

Het is een smerige persoonlijkheid. Wat een zure narigheid, gemeenheid, valse-pisnichterigheid zit er in één zo’n zin. En dan heb je het over een man van 65. Dit is waarom ik zeg dat hij smerig is. Ik denk dat als je op zijn computer gaat kijken, dat je heel nare dingen gaat tegenkomen.”

Story-baas Guido den Aantrekker reageerde gisterenavond in Shownieuws op de uitspraken. “Robert is echt een verbale scherpschutter. Hij noemde Angela de Jong al dom, dik en een varken. Daar waren heel veel mensen over geschokt, en ook een aantal varkens heb ik gehoord, maar nu leest hij Youp van ’t Hek de les.

Weekend-baas Bart Ettekoven vraagt zich af waar dit allemaal is ontstaan bij Jensen. “Ik woonde vroeger bij hem in de buurt in Voorburg. Ik ken ook zijn moeder en dat is een keurige vrouw.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen