Youp van ’t Hek lacht Robert Jensen uit

Youp van ’t Hek kan het beeld niet uit zijn hoofd krijgen van een Robert Jensen die samen met zijn familie om de kerstboom heen danst. Dat schrijft hij in zijn column in NRC. De broer van Jensen, Radio 538-dj Frank Dane, vertelde recentelijk in de Volkskrant dat ze in huize Jensen nog altijd op Deense wijze kerst vieren. Hun vader komt immers uit het Scandinavische land. “In Denemarken is het traditie om met kinderen te dansen om de kerstboom, hand in hand“, legde hij uit.

Dat doen ze in huize Jensen dus ook. “Dan zetten we Deense muziek op, of mijn vader speelt piano. Mijn neefjes en nichtjes vinden het leuk, ik ook.

Van ’t Hek heeft het interview met plezier gelezen. “Frank Dane moest enigszins besmuikt toegeven dat Dane een schuilnaam is omdat hij een broer is van die rare Robert Jensen, onze frisse rechtsbuiten die zich sinds kort weer regelmatig voor een handjevol kijkers laat gelden.

Van hun familieband keek hij wel even op. “Met het hele gezin dansen ze hand in hand om de kerstboom. Frank en Robert doen daar graag aan mee. En dat beeld maakt dit jaar mijn kerst.

Het feit dat ik weet dat die bolle Robert Jensen hand in hand met zijn familie om de kerstboom loopt te hupsen maakt me zo intens gelukkig”, gniffelt hij.

Die honderdtwintig kilo hupsend om ie boom. Robert Jensen hand in hand met zijn papa en mama om de kerstboom. Ik kan niet wachten.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen