Bosch van Rosenthal niet jaloers op Jeroen Wollaars

Geplaatst op Tue 04 Dec 2018 om 16:20

Eelco Bosch van Rosenthal is er niet jaloers op dat niet hij maar Jeroen Wollaars de opvolger van Twan Huys is geworden bij Nieuwsuur. Dat zegt hij in de VARAgids. Bosch van Rosenthal is ook niet de vaste invaller geworden, want de opvolger van de overleden invalpresentator Jeroen Karhof is Saïdda Maggé geworden. Toch ziet hij hier totaal niet mee. “Ik heb nooit de ambitie gehad om een programma te presenteren“, laat hij weten in de televisiegids.

Bosch van Rosenthal vervolgt: “Toen ik twee jaar geleden werd gevraagd voor Nieuwsuur, dacht ik: leuk, maar voor erbij – want ik wilde ook verslaggever kunnen blijven, en reizen en andere dingen ernaast blijven doen.”

Laatst heeft ik bijvoorbeeld in een volle Stadsschouwburg in Amsterdam de auteur Hanya Yanagihara een uur lang geïnterviewd. “Dat vind ik heel gaaf om te doen.”

Dus jaloers op Wollaars is hij niet. “Toevallig sprak ik een dag voordat Twan zijn vertrek bekendmaakte, mijn hoofdredacteur over allerlei lopende zaken. En over presenteren. Dus ik zei: ‘De huidige frequentie is goed. Dus als Twan onder een tram komt, moet je iemand anders zoeken.’”

De volgende dag stapte Twan vrijwillig onder de tram. Op dat moment ging ik toch twijfelen: wil ik dat dan toch, elke dag naar Hilversum, maar ook echt mijn stempel op een programma kunnen drukken? Maar mij werd meteen kenbaar gemaakt dat ze echt een nieuwe start wilden maken, met een nieuw gezicht. En dat werd Jeroen. Hij doet het ontzettend goed.”

Het VARAgids-interview met Eelco Bosch van Rosenthal kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS
15 Reacties op “Bosch van Rosenthal niet jaloers op Jeroen Wollaars”


 1. Shaniquilia vd Put

  Nieuwsuur, voor al uw voorspelbare duiding van het zorgvuldig geselecteerde policor nieuws. Voor echte achtergronden en diepgang ga ik wel het internet op, daar heb ik de staatsmening van de staatsomroep niet voor nodig,

 2. Anna

  Het is Joost Karhof, niet Jeroen.

 3. west

  ja groot gelijk S v d P ut, daarom lees ik ook MC

 4. west

  wat is eigenlijk een staats oroep , kent u die uitdrukking …staatsomroep
  zouden als die gesubsieerde omroepen in Europa ook staatsomroep zijn , want de politiek heeft in elk land een vinger in de pap met hun regels
  Staats omroep???
  NPO
  BRT
  BBC
  ZDF
  WDR
  NDR
  ETC ETC

 5. Rubicon

  Goeie gast Eelco. Ook goeie duider bij DWDD. Blijft zichzelf, weinig met ego bezig. Prima

 6. Shaniquilia vd Put

  Ja klopt, west. Allemaal achterhaalde instituten uit een andere tijd. Tegenwoordig hebben we zoveel keuze in zowel televisiezenders als in mediavormen waaronder het internet, dat een staatsomroep die een partijdige staatsmening uitdraagt niet meer nodig is.

 7. Shaniquilia vd Put

  En de BRT bestaat al 27 jaar niet meer.

 8. aammehoela

  Zo jammer dit weer. Nieuwsuur is wel degelijk objectief. Heb al eerder hier vermeld over kritische reportages over het salafisme, misbruik maken van uitkeringen door met name Polen en andere Oost-Europeanen. Maar als je nooit wilt kijken naar de NPO wil je dat niet geloven en blijf je hangen in dat oude gevoel van de jaren ’90 toen de omroepen veel “linkser” waren dan tegenwoordig. Maar Achter het Nieuws bestaat al lang niet meer bv.

 9. Witte Corneliszoon de With

  “Ik vind het echt niet erg hoor, dat Jeroen het is geworden. Wel een beetje erg natuurlijk, maar ik wil ook andere dingen kunnen blijven doen, dus niet heel erg. Maar balen is het wel, dat ik het niet ben geworden, bedoel ik. Maar Jeroen doet het goed hoor, dus ik vind het echt niet erg!”

 10. Lies

  @west: een zender zonder reclame bedoelt u? Ik denk met u mee, ik weet het ook niet?

 11. Willem

  @Shaniquilia vd Put Voor echte diepgang ga jij gewoon de straat op. Want daar kent men jouw naam en is bekend hoe diep de put gaat.

 12. Gert-Jan

  Eelco praat alsof hij moet poepen

 13. Katinka

  Met welke frequentie zou hij zijn poepgaatje gebruiken?

 14. critikast

  Eelco , eerlijk zijn! Natuurlijk voel je je gepasseerd en geschoffeerd. Maar de keuzeheren hebben wel gelijk: Wollaars is een verademing vergeleken bij jou. Je kijkt alsof je constant pijn hebt, oogt dus niet uitnodigend voor de kijker en hebt bovendien ook nog eens een hele slechte stem. Kortom, alles wat een presentator moet hebben mis jij en daarom ben je terecht van het scherm gehaald. En zo’n interview van een uur? Ik ben blij dat ik niet in de zaal zat!

 15. mark

  Hij is dus wel jaloers zo erg dat hij denkt dat het niet zo is maar het bankstel ligt al op straat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.