Plien van Bennekom hoopt op sitcom-revival

Geplaatst op Fri 07 Dec 2018 om 10:30

Plien van Bennekom hoopt dat de terugkeer van Kees & Co een hele revival van het genre sitcom teweegbrengt. Dat zegt de actrice vandaag in De Telegraaf. Van Bennekom speelt de nieuwe buurvrouw van Kees in de nieuwe serie afleveringen van Kees & Co. Als het aan haar ligt blijft ze dat nog heel veel seizoenen doen. En dat terwijl ze pas net is begonnen. “We denken al aan seizoen vijf, zes, zeven en acht! Je kunt eindeloos vooruit met herkenbare huiselijke kwesties“, zegt ze.

De actrice hoopt dat we meer sitcoms gaan zien. “Je ziet een hang naar tragere tv zoals het taarten bakken en zoeken van liefdes voor boeren. Misschien zijn we genezen van het idee dat alles jong-snel-hip moet zijn uit angst de kijkers te verliezen. Die YouTube-generatie zijn we toch kwijt. Voor de echte tv-kijkers zijn dit soort programma’s heel leuk.

Sitcoms worden opgenomen voor livepubliek. “Een tv-serie opnemen voor livepubliek leek me heerlijk. Dat is het ook, al is het veel preciezer werk dan ik dacht. Het is jaloersmakend hoe makkelijk het Simone afgaat.

Ze doelt op hoofdrolspeelster Simone Kleinsma. “Zij draait haar hand er niet voor om, zo lijkt het. En dan staat ze elke avond op het toneel als Annie M.G. Schmidt. Ik vind dat bovennatuurlijk.”

Het Telegraaf-artikel ‘Publiek omarmt Kees & Co als vanouds, blijkt op set van remake’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
26 Reacties op “Plien van Bennekom hoopt op sitcom-revival”


 1. Chiel

  Seizoen 10, 11 en 12 bedoelt ze? Maar de RTL sitcoms (allemaal remakes van Britse series maar toch) waren en zijn wel echt de moeite: Het zonnetje, Kees en Co, Vrienden voor het leven, Samsam..

 2. Daan

  Een re-make van SamSam zou ook leuk zijn,

  Jimmy en Chris zijn inmiddels getrouwd en hebben 2 volwassen kinderen van rond de 20, zij gaan wonen in het oude huis van de Brouwers, Riet is inmiddels overleden en Nol is vanwege de ouderdom verhuisd naar een bejaardentehuis, de zoon en dochter van Jimmy en Chris wonen dan op de bovenste verdieping samen met de dochter van Jo en Lex, die nadat Jo terug was van wereldreis met elkaar getrouwd zijn naast het huis van Jimmy en Chris wonen.

 3. Talpa media

  Beste Daan,

  We zien het wel zitten met jouw idee. Zou je even een mailtje kunnen sturen naar info@talpa.tv zodat we eens kunnen praten?

 4. OMG

  Het probleem van drama, sitcom etc voor een tv zender is dat het dure producties zijn en het publiek er niet voor thuisblijft. In de beginjaren 2000 bleven vrouwen thuis om Sex and the City te zien. Dat is tegenwoordig niet meer in te beelden.

 5. Frederic

  Kan wel wezen, maar die Plien heeft zo’n nare uitstraling en voorkomen, dat ik meteen wegzap als ik haar zie. Idiote keuze om haar te nemen.

 6. Bart

  @OMG Dat is natuurlijk geen reden om ze niet te maken. Bij de VARA bijvoorbeeld waren comedyseries al sinds het ontstaan van de radio een vaste waarde binnen de omroep. Nu doen ze er nauwelijks nog iets mee. Zowel bij de NPO als bij de commerciëlen is ee wel behoefte aan comedyseries. De kijker zit er in elk geval wel op te wachten. Niet meer vertalen vanuit het Amerikaans maar gewoon zelf schrijven of vertalen uit het Engels. Iets als Sam-Sam zou het ook echt nog we goed doen. Ook onder jongeren. Al moet natuurlijk anders dan hierboven beschreven. Paul de Leeuw zou voor RTL4 een nieuwe reeks Seth & Fiona kunnen maken. Ook comedyseries als S1ngle, Klein Holland, Toon (KPN), Flodder, All stars, Toen was geluk heel gewoon, We zijn weer thuis en iets op een school zoals Uit de school geklapt zouden het nog prima doen. Zeker in deze tijd waarin iedereen alles gelijk zo serieus neemt.

 7. Replij

  Zal zeer moeilijk worden. De doelgroep beschikt over een spanningsboog van 10 tot 12 minuten. De gemiddelde lengte van een Youtube filmpje.

 8. Anna

  Amateurtoneel was hot in de 90s, maar gaat ‘m nu niet meer worden.
  Thank god!!

 9. OMG

  @Bart

  Ik denk dat je de werkelijkheid van de tv industrie een beetje uit het oog bent verloren. Series, soaps en drama zijn het domein geworden van on-demand. Daar kun je echter alleen een succes van maken als je schaalgrootte hebt (lees: Netflix).

  Series zijn veel te duur om te maken. Niemand blijft er nog voor thuis. Het wordt opgenomen om vervolgens te bingewatchen en de reclame door te spoelen ;).

  Alle series die jij opnoemt hebben waren leuk in de jaren 90, maar dat scoort in 2019 écht niet meer.

  Het enige middel om als lineaire tv zender te overleven is actualiteit en topformats die je live moet kijken. Al de rest verdwijnt de komende 5 jaar naar streaming / on demand.

 10. Deadly Viper

  @Chiel

  Nee, idioot. Ze zijn bezig met het eerste seizoen. Of ga je straks bij de nieuwe Baantjer ook verder tellen bij waar ze gebleven waren? Dit is een compleet nieuwe serie!

 11. Deadly Viper

  @Bart

  “Niet meer vertalen vanuit het Amerikaans maar gewoon zelf schrijven of vertalen uit het Engels.”

  Heb jij ze wel op een rijtje? Denk jij wel na voordat je iets schrijft?

 12. Anna

  DV, vertalen vanuit het Australisch is ook een optie! hahahah!!

 13. Slomo

  Of vanuit het Brits.

 14. Deadly Viper

  Gebruik je eigen naam loser.

 15. Bart

  @OMG Ik noem ook maar wat voorbeelden. Nieuwe comedyseries zijn natuurlijk ook bedoeld voor het ondemand gebeuren. Drama scoort daar al heel goed. Comedyseries zouden daar ook heus een plek kunnen veroveren. Niet het zelfde (of de zelfde) als in de jaren 90. Maar ze zouden zich wel op zulke zelfde plekken of zich in een zelfde situatie kunnen afspelen. Flodder is daarbij tijdloos. Sam – Sam of iets soort gelijks ook. Al vond ik daar zelf op Nol en Riet na niet veel aan. Een comedy op een school, een voetbalclub, in het verleden, comedy’s die anders zijn dan normaal als We zijn weer thuis (kan nu gebracht worden als comedy soap) en Seth en Fiona. S1ngle en helemaal Toon zijn vrij nieuw. Kijk naar het succes van Jeuk en De Luizenmoeder. Over Kees en Co ben ik wat sceptisch gezien op Kees na geen van de vroegere personage terugkeert. Daarbij ben ik bang dat tegenspeelster Chantal Janzen totaal verkeerd gekozen is. Maar we zullen zien. Comedy en drama is vaak duur om te maken maar dat betekend niet dat zenders het moeten laten. Het kijkpubliek heeft er wel behoefte aan. Misschien moet kan men hierdoor andere dingen niet of minder maken bij de omroepen en de commerciële zenders. Dat laatste is niet heel erg gezien de hoeveelheid bagger die er geproduceerd word.

 16. Anna

  Vanuit het Nieuw-Zeelands!

 17. Deadly Viper

  Anna, hou je graftakkensmoel!

 18. Deadly Viper

  Hou oud ben je naamdief?

  12 ofzo?

 19. Bart

  @Deadly Viper Heb jij ze zelf wel allemaal op een rijtje? Wat kom je hier nou dagelijks doen met dat negatieve gezwets van je. Ik bedoel Engelse comedy’s vertalen i.p.v. Amerikaanse of begrijp je dat niet? Weet jij niet dat bijna Nederlandse comedy’s uit het Engels zijn vertaald. Later ging RTL dat ook met Amerikaanse comedy’s doen maar dat werkte niet of veel minder goed. Wist je weer niet natuurlijk.

 20. Deadly Viper

  @Bart er zit hier iemand te etteren onder namen van anderen.

 21. Deadly Viper

  12:33 en 12:35 is iemand met tijd teveel.

 22. Jaap

  Je bedoelt ‘te veel’.

 23. 123

  “Plien van Bennekom hoopt op sitcom-revival”

  – Uhm, daar hebben we Comedy Central voor.

 24. Laurens

  Stiekem hoop ik nog wel eens op een NL remake van Commissaris Rex. Veel afleveringen om ideeën uit te putten, leuk voor de jongere doelgroep om naar te kijken. Waarschijnlijk te duur om te maken vanwege de draaidagen, die hond doet er waarschijnlijk te lang over.

 25. Jolanda Braaksel (columniste)

  Als vrouw van niveau geef ik graag aan dat Nederland nul getalenteerde acteurs rijk is. Dit is een feit. Ik heb de waarheid nu eenmaal altijd in pacht, w.b. alle onderwerpen. Ik ben een stijlvolle, intellectuele vrouw.

 26. Joke

  Kijk de Good Place, beste serie ooit en een combi tussen een thriller, sitcom en nog wat genres.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.