Huisvrouwenshow Koffietijd nu vanuit kille Zuidas

Geplaatst op Fri 07 Dec 2018 om 11:00

Het huisvrouwenprogramma Koffietijd is vanochtend voor het eerst uitgezonden vanuit het nieuwe Postcode Loterij-gebouw in de Amsterdamse zakenwijk Zuidas. Alle drie de vaste presentatrices waren van de partij. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Koffietijd kwam al sinds 2010 vanuit de sfeervilla villa in Eemnes, die vroeger werd gebruikt voor De Gouden Kooi. Die luxe woning met riante tuin is nu ingeruild voor een kantoorgebouw met uitzicht op andere kantoren.

Het is wel even wennen, gaf Quinty Trustfull gisterenavond in RTL Late Night. “Tien seizoenen geleden zijn Loretta en ik daar begonnen. We hebben de meest bizarre dingen meegemaakt. Pernille is er ook bij gekomen. Bij Koffietijd kan altijd alles en dat is het leuke. Alles kon. De tuin gebruikten we ook altijd. Het zal wel even wennen zijn dat je die tuin niet meer hebt, maar we hebben nu wel een mooi dakterras. We hebben nu Amsterdam als tuin en het Beatrix-park, dus het gaat vast wel goed komen.

5 Uur Live deelt een studio met Koffietijd. De presentatrice daarvan, Daphne Bunskoek, zegt: “Ik vind het heel lekker de nieuwe studio. We zaten een beetje in een huisje op de hei, los van iedereen, wat ook lekker kan zijn, maar hier zitten 600 collega’s achter ons in het gebouw. Dat is een heel ander gevoel.”

Trustfull: “Die dynamiek is fijn. Ik doe het al tien jaar. Ik wil het nog zeker tien jaar doen en misschien wel twintig. Ik vind het het allerleukste programma wat er is.

Loretta Schrijver zei gisteren in 5 Uur Live: “Ja, dit is natuurlijk prachtig. Het is heel anders natuurlijk. Ik denk dat de uitzendingen misschien ook wel een heel andere dynamiek gaan krijgen nu we in zo’n andere omgeving zitten, maar het pand is prachtig. Ik vind het allemaal wel lollig. Ik vind het pand wel lollig. Als je naar hele dure chique panden wil, dan heb je er genoeg aan de Zuidas zitten, maar dit is een heel speels, vrolijk, open, toegankelijk pand. En overal zitten wel dingetjes en symboliek.”

Pernille la Lau: “Ik kwam binnen en ik heb gewoon staan trillen. Je bent meteen thuis, je wordt omarmd. Het is warm, het voelt goed. Dat is heel bijzonder. Het is een huis waar je thuis bent.”

Koffietijd is een breed praatprogramma. De focus ligt op human interest, entertainment en de producten van A. Vogel.

Foto: RTL
19 Reacties op “Huisvrouwenshow Koffietijd nu vanuit kille Zuidas”


 1. José

  Prima opzet de ronde studio. Sfeer matig. Dat komt vooral door de ongezellige Zuidas op de achtergrond en de rommelige inrichting. Maar alles tweedehans, want duurzaam.

 2. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Het postcodeloterijgebouw aan de zuid-as met 600+ medewerkers….
  Dat is geen strijkstok, dat is een heel strijkorkest!!
  Ja maar Pluk, ze hebben écht prijzengeld, dat zijn geen chocolademunten.

 3. Ron

  Vanuit het rechtse bolwerk de zuidas, toe maar..Past ook wel bij deze neoliberale, hypocriete club van de Postcode Loterij.

 4. Roland

  Kille Zuidas? Het Mediapark in Hilversum, dat is pas gezellig.

 5. Smeg ma

  Dit is 2mn van de Beethovenstraat, 8mm van de Pijp. 50% van de BNers woont om de hoek. Doe je huiswerk.

 6. Mink Vaillant

  Prestigeproject van de Postcodeloterij, waarbij duurzaamheid een slimme insteek is om loterijgeld te investeren in een eigen pand.

 7. 2.0

  Waarom moet het ineens leeg? Komt Gouden kooi 2.0 misschien?

 8. Alex

  Tja, mooi is anders.
  Als je uitzicht een grijze bedoening is, film dan uit een hoek met minder zicht op de straat.1

 9. Even reageren

  Heerlijk hoe het programma wordt samengevat in de 2 laatste zinnen.

 10. Arie

  Betaald RTL ook huur?

  En is het niet een beetje incestieus, dat de postcodeloterij ( waarvan ik de exploitatie en onkosten en salarissen en de kosten voor al die reclame makende B acteurs wel eens uitvoerig gecontroleerd en gepubliceerd zou willen zien) dat ook Linda de Mol’s foundation geld krijgt van die Postcodeloterij?
  De rupsjes nooit genoeg zijn daar aan het werk.

  Overheid ga daar eens controleren, wie hier nou de zakken mee vult !

  ( doen ze niet, want “ons kent ons “!) Voor mij never postcodeloterij.

 11. Robert

  Die mutsen leuteren ook maar wat, eerst altijd uitgebreid de tuin gaan laten zien omdat alles zo mooi was, is het ook, en dan nu zeggen oh wat bruisend allemaal, ga toch weg.
  Postcode loterij heeft een flinke pap in dat programma, ga je van een prachtige omgeving naar de Zuidas.
  Geld zat die Postcodeloterij en buiten de absolute hoofdprijs wat kan je nou winnen.
  Mensen doen gewoon mee wat als die valt in mijn straat, voor de rest is het niks.
  Ja bakkie ijs kon er bij mij worden gehaald bij de lokale Plus.
  En Arie, slecht nieuws voor je, die controleren niet hoor overheid, zijn altijd wel weer baantjes nodig voor politici die nog wat nodig hebben.

 12. dennis

  De nieuwe lokatie is kil, men is er op achteruit gegaan, maar het moest, en dan is het leuk toch. En van de Postcodeloterij kom je nooit meer af, als ze jou in bestand hebben zitten. Als het niet per post is, komen ze aan de deur zich opdringen. Nederland wordt steeds leuker.

 13. Peanut

  Die villa vakt zowat uit elkaar na al die uitzendingen lijkt me. De studio is prachtig. Maar nog een beetje teveel ‘design-gezelligheid’.

 14. Annoniemus

  Koffietijd ? Loterijentijd zullen bedoelen !!

 15. Els

  O, wat een industrieel gebeuren koffietijd daar op de zuidas.
  Geen plek voor een gezelligheids programma. Jammer!

 16. Heidi

  Heeeel ongezellig.
  Het huiselijke is ervan af
  Ik weet niet of ik nog ga kijken
  Nep raam in die keuken
  Nee. Ze hadden mooi in de villa moeten blijven
  Of een leuk boerderijtje
  De sfeer is er uit.
  Heel jammer

 17. Roelfina

  Wat een ongezellige uitzendingsplek van koffietijd.Geen knusheid meer. Waarom geen uitzendingen vanuit de villa ???
  Niet leuk meer en daarom ga ik, na jaren vaste kijkster, niet meer kijken.

 18. anymouse

  @Roelfina, Koffietijd en 5uur live wordt gesponserd door de Postcodeloterij. Deze laatste heeft nu een “hypermodern” nieuw gebouw in Amsterdam. Ik denk dat uit kostenbesparing is, dat nu o.a. deze 2 programma’s daar naar verhuist zijn en uitgezonden worden.

 19. Jamy

  Wat ontzettend jammer van de nieuwe studio. Helaas is de gezelligheid dat het programma uitstraalde helemaal weg. Zo zonde!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.