Huisvrouwenshow Koffietijd nu vanuit kille Zuidas

Het huisvrouwenprogramma Koffietijd is vanochtend voor het eerst uitgezonden vanuit het nieuwe Postcode Loterij-gebouw in de Amsterdamse zakenwijk Zuidas. Alle drie de vaste presentatrices waren van de partij. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Koffietijd kwam al sinds 2010 vanuit de sfeervilla villa in Eemnes, die vroeger werd gebruikt voor De Gouden Kooi. Die luxe woning met riante tuin is nu ingeruild voor een kantoorgebouw met uitzicht op andere kantoren.

Het is wel even wennen, gaf Quinty Trustfull gisterenavond in RTL Late Night. “Tien seizoenen geleden zijn Loretta en ik daar begonnen. We hebben de meest bizarre dingen meegemaakt. Pernille is er ook bij gekomen. Bij Koffietijd kan altijd alles en dat is het leuke. Alles kon. De tuin gebruikten we ook altijd. Het zal wel even wennen zijn dat je die tuin niet meer hebt, maar we hebben nu wel een mooi dakterras. We hebben nu Amsterdam als tuin en het Beatrix-park, dus het gaat vast wel goed komen.

5 Uur Live deelt een studio met Koffietijd. De presentatrice daarvan, Daphne Bunskoek, zegt: “Ik vind het heel lekker de nieuwe studio. We zaten een beetje in een huisje op de hei, los van iedereen, wat ook lekker kan zijn, maar hier zitten 600 collega’s achter ons in het gebouw. Dat is een heel ander gevoel.”

Trustfull: “Die dynamiek is fijn. Ik doe het al tien jaar. Ik wil het nog zeker tien jaar doen en misschien wel twintig. Ik vind het het allerleukste programma wat er is.

Loretta Schrijver zei gisteren in 5 Uur Live: “Ja, dit is natuurlijk prachtig. Het is heel anders natuurlijk. Ik denk dat de uitzendingen misschien ook wel een heel andere dynamiek gaan krijgen nu we in zo’n andere omgeving zitten, maar het pand is prachtig. Ik vind het allemaal wel lollig. Ik vind het pand wel lollig. Als je naar hele dure chique panden wil, dan heb je er genoeg aan de Zuidas zitten, maar dit is een heel speels, vrolijk, open, toegankelijk pand. En overal zitten wel dingetjes en symboliek.”

Pernille la Lau: “Ik kwam binnen en ik heb gewoon staan trillen. Je bent meteen thuis, je wordt omarmd. Het is warm, het voelt goed. Dat is heel bijzonder. Het is een huis waar je thuis bent.”

Koffietijd is een breed praatprogramma. De focus ligt op human interest, entertainment en de producten van A. Vogel.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen