Philip Freriks wil column terug na ‘live-ontslag’

Philip Freriks wil zijn column in het NPO Radio 1-programma OVT graag terug nadat hij zondag live on air ‘ontslagen’ werd door de makers van de VPRO-titel. Dat heeft hij laten weten aan het AD. Freriks kreeg live op de radio horen dat hij zijn laatste column had uitgesproken, maar daar wist hij niets van af. De redactie dacht dat de presentator zelf niet meer verder wilde, omdat het heen en weer pendelen tussen Parijs en Hilversum hem te zwaar werd, maar daar is geen sprake van.

De presentator legt uit: “In april heb ik gezegd dat ik het wat ingewikkeld vond, met de afstand naar Parijs. Daar heb ik niets meer van gehoord en ineens hoor je dat het ophoudt.

Freriks rekende op een vervolggesprek. “Maar de eindredacteur van OVT is daar echter nooit op terug gekomen. Tot zondagochtend dus. Dit was voor mij totaal onverwacht.

Hij stormde boos de studio uit, maar wil nu toch zijn column weer terug. “Het is duidelijk een groot misverstand. Maar we moeten het echt nog met elkaar uitpraten. Ik hoop niet dat mijn column per direct is gestopt. Mogelijk krijgt mijn bijdrage toch een vervolg. Dat moet nog blijken.

Lees ook: VPRO zegt sorry voor ‘live-ontslag’ Philip Freriks (zondag)

Foto: NTR

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen