College Tour keert terug zonder Twan Huys

De NPO gaat verder met College Tour. Er wordt gezocht naar een opvolger van de naar RTL overgestapte Twan Huys. Dat heeft de publieke omroep onthuld, meldt het AD. Niet de Twan Huys van Nieuwsuur, maar de Twan Huys van College Tour was voor oud-RTL-baas Erland Galjaard de reden om hem in huis te halen voor RTL Late Night. Ook in College Tour had RTL wel interesse, maar omroep NTR laat het programma niet gaan. Dat betekent dat er een nieuwe host komt.

Zowel Galjaard als Huys hebben zich eerder uitgesproken tegen een voortzetting van College Tour bij de NPO. “De NTR heeft veel in het programma geïnvesteerd, maar Twan heeft het zelf bedacht en zonder hem kan het eigenlijk niet blijven bestaan“, zei Galjaard eerder.

Galjaard kon zich niet voorstellen dat College Tour doorgaat met een nieuwe presentator: “Dus het zou goed kunnen dat hij het mee mag nemen naar RTL.

Zelf zei Huys erover: “Ik zou het niet logisch vinden als het bij de publieke omroep terugkeert, omdat het programma heel erg aan mij hangt en ik bij de totstandkoming van elke aflevering zeer nauw betrokken was.”

De NPO gaat er dus toch mee verder. NTR-baas Paul Römer onthulde eerder dat zijn omroep en Huys de formatrechten van College Tour delen, dus kennelijk is Huys al akkoord gegaan met het plan voor voortzetting bij de NPO.

Volgens tv-directeur Frans Klein van de NPO wordt de nieuwe presentator binnen nu en een week bekend. Nóg een nieuwtje van Klein: College Tour verhuist van NPO 2 naar het hoofdpodium, NPO 1.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen