College Tour keert terug zonder Twan Huys

Geplaatst op Mon 10 Dec 2018 om 12:00

De NPO gaat verder met College Tour. Er wordt gezocht naar een opvolger van de naar RTL overgestapte Twan Huys. Dat heeft de publieke omroep onthuld, meldt het AD. Niet de Twan Huys van Nieuwsuur, maar de Twan Huys van College Tour was voor oud-RTL-baas Erland Galjaard de reden om hem in huis te halen voor RTL Late Night. Ook in College Tour had RTL wel interesse, maar omroep NTR laat het programma niet gaan. Dat betekent dat er een nieuwe host komt.

Zowel Galjaard als Huys hebben zich eerder uitgesproken tegen een voortzetting van College Tour bij de NPO. “De NTR heeft veel in het programma geïnvesteerd, maar Twan heeft het zelf bedacht en zonder hem kan het eigenlijk niet blijven bestaan“, zei Galjaard eerder.

Galjaard kon zich niet voorstellen dat College Tour doorgaat met een nieuwe presentator: “Dus het zou goed kunnen dat hij het mee mag nemen naar RTL.

Zelf zei Huys erover: “Ik zou het niet logisch vinden als het bij de publieke omroep terugkeert, omdat het programma heel erg aan mij hangt en ik bij de totstandkoming van elke aflevering zeer nauw betrokken was.”

De NPO gaat er dus toch mee verder. NTR-baas Paul Römer onthulde eerder dat zijn omroep en Huys de formatrechten van College Tour delen, dus kennelijk is Huys al akkoord gegaan met het plan voor voortzetting bij de NPO.

Volgens tv-directeur Frans Klein van de NPO wordt de nieuwe presentator binnen nu en een week bekend. Nóg een nieuwtje van Klein: College Tour verhuist van NPO 2 naar het hoofdpodium, NPO 1.

Foto: NTR
21 Reacties op “College Tour keert terug zonder Twan Huys”


 1. Peter

  Laat Humberto dat doen !!

 2. Wim

  Paul Witteman.

 3. Jeroen

  Iets voor Gordon?

 4. Jelle

  Nou, gooi dat koekje maar naar Nadia Moussaid.

 5. Laura

  Gokje: Matthijs van Nieuwkerk?

 6. Cappie

  Ik vind het nog steeds een geweldig idee dat ze het Correspondents’ dinner hadden overgeslagen vanwege de verkiezingen. Niemand kon voorzien dat daarmee het ‘jaarlijkse’ programma de nek zou worden omgedraaid. Maar dan reken ik iedereen met hersens in zijn kop natuurlijk niet mee.

 7. q10

  robert jensen

 8. Johan de Wit

  Sven Kokkelman?

 9. Bassie

  Carlos!

 10. Maandag

  Brandpunt journalisten kwalitatief veel beter dan Twan.

  Ik denk dan oa. aan Tom Kleijn

 11. anoniem

  twan sorry

  je bent voor je leven gevallen

  alleen een eigen bedrijf kan je redden

  mits je ouders je ook zo hebben opgevoed

  een eigen bedrijf te hebben.

  je staat nooit meer op…….

  of ga bejaarden op de po zetten

 12. janus

  nu late night nog zonder huys

 13. Mark

  Ik denk ook Matthijs, vandaar dat het naar NPO 1 gaat. Wordt afwisselend uitgezonden met DWDD University op een donderdag of vrijdag. Zal straks wel in het voorjaar op vrijdag komen na het huidige seizoen van Flikken. Gaan sws elke keer 1 miljoen mensen naar kijken, alleen al om Matthijs, als die het wordt dan, maar zit er dik in. Gaat trouwens wel moeilijk worden als er internationale gasten komen met zijn steenkolen-engels. Dus iemand met wat meer taalvaardigheden zou ook kunnen (Eva Jinek?).

 14. bjorn

  Ben bang dat het Jort Kelder wordt. Had liever nadia gezien s presentatrive

 15. mark

  Willem Holleeder.

 16. mark

  Peter R. de Vries.

 17. chris?

  Jeroen Pauw

 18. Geert

  Sander-graaf- Schimmelpenninck lijkt me goed hiervoor

 19. Geert

  vreemd- normale reactie vastgehouden!

 20. Geert

  ??

 21. vivo

  ik denk ook dat natja het gaat presenteren

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.