Janine Abbring boos: ‘Ze noemen mij linkse deuggleuf’

Geplaatst op Thu 06 Dec 2018 om 14:45

Janine Abbring, de ex van Arjen Lubach en de eindredacteur van Zondag Met Lubach, kan niet lachen om de kritiek die ze krijgt op haar warmtepompergernissen. Dat zegt ze op Twitter. Critici vinden het vermakelijk dat de ‘deugende’ Abbring gek wordt van haar ‘deugende’ warmtepomp. “Ik wil zo graag van mijn warmtepomp houden maar het lukt maar niet. Op het dak maakte ‘ie te veel herrie en aan de gevel blaast ‘ie witte rook voor mijn raam“, twitterde ze.

Bovendien maakt het niet genoeg warm, aldus Abbring. “De woonkamer boven wordt nooit warmer dan 18 graden dus daar zitten we niet meer.”

Columnist Jan Dijkgraaf daarop: “Donder op met je warmtepomp.

Abbring: “Donder zelf op zeg.

Volgens krijgt ze nog een paar van die reacties. Abbring baalt: “Grappig is dat, als je je duurzaam opstelt word je uitgemaakt voor linkse deuggleuf en plaats je kritische kanttekeningen bij een duurzaam fenomeen dan roepen dit soort types alsnog dat je moet opdonderen. Te dom om mee te discussiëren, kortom.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO
34 Reacties op “Janine Abbring boos: ‘Ze noemen mij linkse deuggleuf’”


 1. shrink

  Tja, als je jarenlang Vroege Vogels hebt gepresenteerd, het groen links-propagandaprogramma met een dik in het rood uitslaand moreel superioriteitsgehalte, moet je niet verbaasd zijn dat rechtse nono’s enig leedvermaak over je Gutmenschgedrag etaleren.

 2. Zorro

  De woonkamer boven. Er is er ook een beneden? Dan heb je een luxeprobleem dunkt me, ex van Arjen lubach.

 3. lvs2015

  Janine Abbring laat precies zien waarom 80% van de gewone Nederlanders haar en elke andere BN’er van de Amsterdamsche Grachtengordel die via de NPO en aanverwante Instanties zich financieel rijkelijk laten belonen en vervolgens op tv zich altijd voordoen alsof zij het geweten van Nederland zijn en een ieder die het daar niet mee eens is, of racistsch is, liefhebber van de Geert Wilders en zijn PVV partij of zoals zei nu zegt “te dom om te poepen.” Het is die misplaatste arrogantie van “wij weten wat wel goed voor u is omdat wij ‘sociaal’ moraal en moreel hebben wat maakt dat zij en types zoals zij die reacties krijgen op hun gekrakeel wanneer zij weer menen iets in de media te moeten ventileren omdat…..hun mening ertoe doet. Ik zou zeggen: “Wat je zaait zal je ook oogsten “en de reacties zijn daar een goed voorbeeld van.

 4. Klazien uut Zaalk

  Ontwikkelde mensen noemen een warmtepomp gewoon een airco.

 5. mager marc

  Het ding werkt niet. Duurzaam is allemaal leuk en aardig maar aangeboden producten moeten wel werken. Warmtepompen doen dat dus niet, althans niet naar behoren. Dus inderdaad opzouten met die warmtepompen. Verzin iets dat wel werkt en kom dan maar een keer terug met je duurzaamheid.

 6. Ouwe

  Reactie van Dijkgraaf gaat nergens over. Zeg dan niks.

 7. KOZP

  Goed dat dit probleem wordt besproken. Zelf heb ik ook last van mijn warmtepomp.

 8. Flexi

  Ze snapt het niet. Donder op met je warmtepomp betekent dat de warmtepomp weg moet, niet zij. Maar een buitenkansje om je beledigd en verontwaardigd te voelen laat je als deuggleuf natuurlijk niet aan je voorbij gaan.

 9. Ouwe

  @Flexi

  Zolang je zelf maar in je nonsens gelooft, hè.

 10. Lies

  Ze heeft gelijk, het was vandaag nog in het nieuws; https://www.telegraaf.nl/nieuws/2884173/warmtepomp-is-zorgenkind-in-oudere-huizen

 11. Japie

  Het maakt niet uit wat je denkt of zegt, voor rechtse trollen is het nooit goed en kan je altijd opdonderen. Vroeger ja vroeger had je de Azijnbode, de Volkskrant. Tegenwoordig komt het azijn pissen van zogenaamd rechts, altijd chagrijnig, boos en zonder enige zelfreflectie of humor.

 12. Net Niet

  @Japie,
  Daar waar je recht schrijft bedoel je links neem ik aan, anders kloptm je verhaaltje niet, haha!

 13. Wim Bosboom

  Karma, omdat we door dit soort opgescheept zitten met een non-uitvinding. Maar goed… de nuance om geschikte oplossingen te vinden en te implementeren is er niet bij links en graaiend rechts. Gemiddeld is straks een huishouden straks 30k verder en niets opgeschoten.

 14. critikast

  Janine..bel eens een klusser die kun je vast wel vinden in je woonplaats. En je hebt geld genoeg. Ga snel een vak leren, trouw met een warmtepomp-expert en val ons niet meer lastig met je rijkeluis-probleempjes.

 15. Geronimo

  Janine Abbring, is dat niet die van dat slechte interview met Louis van Gaal? Annex links deuggleuf, lol

 16. Vezels en vitaminen

  Proest. Mevrouw kan niet in een woonkamer zitten, want het is er maar 18 graden. In mijn woonkamer komt de temperatuur zelden boven de 16 graden uit. Kwestie van gewenning hoor.

 17. Bert

  Mevrouw is zo links dat ze het programma Wie is de Mol aanklaagde voor haar ongeluk. Aangezien de zender geen gezeik wilde, is het afgekocht en kon mevrouw bijna twee ton bijschrijven.

 18. LLRV

  Ik denk nu al uren na hoe je ze zou kunnen noemen … maar ook ik kom toch niet verder dan deuggleuf.

 19. Walter White

  Bert, jij hebt duidelijk geen idee wat links (dan wel rechts) inhoudt. Wat een onzinnig ‘verband’ leg jij.

 20. JesseJames

  Ik vind het milieu ook erg belangrijk, maar wat er nu gebeurt is compleet belachelijk. Vooral de burger is de dupe van alle maatregelen die genomen worden. Vanaf januari volgend jaar betaalt iedereen al veel meer voor zijn verwarming, omdat de belasting op gas flink wordt verhoogd. Huizen moeten klimaat-neutraal worden gemaakt, maar de burger kan de tienduizenden euro’s die dat kost zelf betalen. En dan te bedenken dat de huizen voor slechts 8 % van de CO2-vervuiling zorgen.

  De overige 92 % wordt nauwelijks aangepakt, want dat durven ze niet. Industrie, luchtvaart, etc. wordt vrijwel ongemoeid gelaten want als de maatregelen voor hen te streng worden verhuizen ze gewoon naar een ander land.

  Daarnaast zijn er veel grote landen die niets doen. Amerika bijvoorbeeld, maar ook China dat er de komende jaren nog flink wat kolencentrales bij bouwt. Ook blijven we massaal bomen kappen in Europa (oerbos Polen, groot bos Duitsland) en dit jaar werd bekend dat ook het tropisch regenwoud weer verder is afgenomen omdat we ook daar maar massaal blijven kappen.

  Zolang dit allemaal blijft gebeuren hebben de maatregelen die we hier nemen helemaal geen zin en pakken vooral de burger, die op deze manier compleet uitgekleed wordt.

  Je zou ook andere dingen kunnen doen. Grote bossen aanleggen in heel Europa, het openbaar vervoer gratis maken, de vervuilende industrie veel harder aanpakken. Maar dat gebeurt allemaal niet, want dat kost de overheid geld. Alleen de burger wordt flink gepakt.

 21. Jan

  Binnenkort zitten we allemaal vast aan zo’n door linkse gutmenschen aangesmeerde warmtepomp. Werkt voor geen meter en kost duizenden euro’s.
  En dat allemaal door die paar jankerds uit Groningen en een handjevol klimaatgekkies!

 22. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Inderdaad een passende naam: deuggleuf. 👍🏼

 23. Jozeh

  Abbring, ga stofzuigen of strijken daar krijg je het warm van. Wijven moeten werken zei Socrates al. Een vrouwenhand en een paardentand moeten altijd in beweging zijn. Dan zeuren ze ook niet.

 24. Henk Mutsraad

  Mijn geslachtsdeel is ook een warmtepomp.

 25. Frans D.

  Het zure schoolkrantmuurbloempje….. zucht

 26. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Rechtse deuggleuf?
  Linkse ondeugdgleuf?
  Wat is het tegenovergestelde van dit dan?
  En waarom horen we dit nu pas, nét na de Grote Nieuwe Woorden Verkiezing waar de Blokkeerfries zo’n beetje de topper van de dag was?
  Vragen, vragen…

 27. Momo

  Nee schat, er valt gewoon niks zinnigs te zeggen omdat jij oliedom bent.

 28. lampoe

  Jessejames; u zegt dat kost de overheid geld, volgens mij is het geld dat de overheid heeft geld van de burgers (belastinggeld) dus linksom of rechtsom is het een kwestie van andere prioriteiten stellen wat de burgers aan de overheid kenbaar zullen moeten maken, uitgekleed worden de burgers toch wel door de overheid zolang de meerderheid dit toestaat

 29. Annoniemus

  Dat hele klimaat gedoe is éen farce , en is bedoelt om mensen geld uit de zakken te kloppen , Groen Links criminelen omarmen deze onzin !!

 30. Ing H.A.Jongeboer

  Iedere techneut met iets meer dan een MBO-opleiding kan u voorrekenen dat u met een warmtepomp (in het Nederlandse klimaat) geen huis kunt verwarmen.
  Maar ja, onze linkse voorvader, Joop den Uil, bespaarde energie door een emmer koud water in zijn woonkamer te zetten. Gratis warm (lauw?) water om thee te zetten.
  Van de wet op behoud van energie hebben onze politici nog nooit gehoord.

 31. kaatje

  Ja Jan, ‘binnenkort zit je vas’t aan alles watje niet wilt en wenst: ongewenste ‘gelukszoekende rel afrikanen uit veilige landen op 150 m van je huis’, ongewenste ‘warmtepompen’, ongewenste zwarte pieten die geen zwarte piet meer mogen zijn, ongewenste gezochte maffioso in de pizzeria in je dorpje… jij zit straks vast aan alles. Hoe dan? Omdat jij zo’n passief agressief ‘Binnenkort zitten we allemaal’-slachtoffer bent, dat alles altijd zomaar overkomt. Dag Jan ker

 32. Vlugge Japie

  Abbring laat me volledig koud. Maar die jan dijkgraaf is wel zo’n enorme loser. Wat een zeldzame loser is dat. Je kan je beter bij de linkse kerk aansluiten als je er zo’n hekel aan hebt jan, het zal voor velen een reden zijn die linkse kerk terstond te verlaten.

 33. Joly

  Dat ben je ook Janine…ik kijk uity naar de dag dat je niet meer op tv en radio komt!

 34. Sven L.

  Ik zie hier wel een format in; “Help mijn warmtepomp/stofzuiger/vaatwasser/garagedeur/printer doet het niet”.
  Talpa; leest u mee? hahahaha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.