Gerard Joling zou Toppers niet doen voor ton per avond

Gerard Joling zou Toppers in Concert niet doen als hij maar 100.000 euro per avond zou krijgen. Dat vertelt de zanger en tv-ster in weekblad Privé. Joling en zijn collega’s staan in mei weer in de Amsterdam ArenA met hun liedjesfestijn. De entertainer laat zich goed betalen. “Voor een ton per avond zou ik het niet doen. Wat ik er precies voor krijg, zeg ik niet, maar ik doe het niet voor een ton per show. We krijgen gelukkig meer, heel veel centjes, genoeg om blij van te worden“, legt hij uit.

Uiteindelijk is het gewoon een rekensom, aldus Joling. “We trekken veel volk en we steken er heel veel tijd in“, zegt hij, wijzend op de voorbereidingen. “Repeteren, liedjes instuderen, pasjes leren, kleding doorpassen…”

Wat pasjes leren en foute hits zingen voor een ton per avond klinkt niet gek. “Geld is nooit een drijfveer geweest, want met geld kun je geen succes kopen.”

Ik heb zo veel artiesten gezien die het proberen te kopen, ook grote sterren, en dan ging het mis. Dan denk ik: Nee, lekker normaal doen. Als je dat doet, werkt het toch tegen je.”

Het Story-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen