Gerard Joling zou Toppers niet doen voor ton per avond

Geplaatst op Sun 09 Dec 2018 om 12:00

Gerard Joling zou Toppers in Concert niet doen als hij maar 100.000 euro per avond zou krijgen. Dat vertelt de zanger en tv-ster in weekblad Privé. Joling en zijn collega’s staan in mei weer in de Amsterdam ArenA met hun liedjesfestijn. De entertainer laat zich goed betalen. “Voor een ton per avond zou ik het niet doen. Wat ik er precies voor krijg, zeg ik niet, maar ik doe het niet voor een ton per show. We krijgen gelukkig meer, heel veel centjes, genoeg om blij van te worden“, legt hij uit.

Uiteindelijk is het gewoon een rekensom, aldus Joling. “We trekken veel volk en we steken er heel veel tijd in“, zegt hij, wijzend op de voorbereidingen. “Repeteren, liedjes instuderen, pasjes leren, kleding doorpassen…”

Wat pasjes leren en foute hits zingen voor een ton per avond klinkt niet gek. “Geld is nooit een drijfveer geweest, want met geld kun je geen succes kopen.”

Ik heb zo veel artiesten gezien die het proberen te kopen, ook grote sterren, en dan ging het mis. Dan denk ik: Nee, lekker normaal doen. Als je dat doet, werkt het toch tegen je.”

Het Story-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nick van Ormondt, SBS
51 Reacties op “Gerard Joling zou Toppers niet doen voor ton per avond”


 1. Oele

  Decadente gek!

 2. Flexi

  Ik gun het hem van harte! Kwestie van vraag en aanbod en marktwerking. En het mooie is dat er weinig belastinggeld naartoe gaat itt het verplichte amusement dat de NPO door onze strot duwt.

 3. Jantje

  Joling moet wel want er gaat toch 90% naar de belasting om die idiote klimaatplannen te financieren en zo betaald de werkende burger via de kaartjes toch weer deze grachtengordel hobby. De lage inkomens haken als eerste af omdat ze de kaartjes niet meer kunnen betalen. Ja mensen, vooral links blijven stemmen

 4. L.

  Ach hij is gewoon eerlijk. Als je meer kan krijgen, waarom zou je dat dan niet doen?

 5. B Naan

  Ik vind dat hij gelijk heeft. Ik bedoel, hoe lang zit die man nou al in het vak? 30 jaar? Vele nummer 1 hits, succesvolle TV programma’s, lekker hysterisch en een gouden lach natuurlijk. En hij kan echt goed zingen. heb hem eens live gehoord, was echt waanzinnig goed en zuiver! Het schijnt dat hij 700.000 per show krijgt, zei hij of gordon een keer op 538 bij Edwin Evers.

 6. danny

  Haha die Geer,,hij is gewoon ontzettend populair of je er van houd of niet.
  Ik gun het hem van harte. Leuke vent!

 7. Meneer Kaktus

  Voor een ton per avond kom ik de caravan wel uit!

 8. Iuopyu

  Wat een vreselijke enge pestg ier is dit zeg
  Bah en er nog trots op zijn ook

  Ik hoop dat dit bij heel zogenaamde fans in het verkeerde keelgat schiet en er een keer klaar mee zijn

  De toppers kort samengevat

  1 vierde vannummers van andere artiesten uitkramen, want om dit zingen te noemen dan moet je wel heel verstandelijk beperkt zijn

  Nu is nederlandse entertainment al een grap van een genre
  Maar er dan zo pedant en arrogant overdoen
  Gadverdamme zeg

 9. danny

  @B Naan ,,die 700.000 klopt wel maar dan wel voor de hele reeks concerten. Je kunt er een artikel over vinden op Google

 10. Peter

  Ik kom er ook niet mijn bed voor uit hoor

 11. Curryworst

  Joling heeft ooit in een interview gezegd dat hij al lang niet meer hoeft te werken voor het geld. Hij was razend populair in Azië ten tijde van ‘Ticket to the Tropics’ en heeft daar miljoenen binnengeharkt.
  Alles wat hij nu nog doet is eigenlijk kleingeld voor hem. Ook al verdient het lekker bij de Toppers, zijn reclamespotjes en tv-klusjes.

 12. Fjdj

  De man heeft gelijk en het is m gegund!

 13. Remi

  Geen énkele moeite mee.

 14. jw

  Toch een hoop geld voor 4 mannen die vooraf op band alles inzingen

 15. Solange

  WEg met die hysterische pisnicht….zn kop en maffe liedjes zijn we nu wel zat….geldgraaier heeft nooit genoeg….voor wat hij presteerd is het teveel en overbetaald…

 16. Sukk0l

  Typisch nouveau riche trash.

 17. Wim Bosboom

  Hij moet alleen betere producers in de arm nemen. Hij mist de laatste jaren een uptempo feestknaller. Zijn kerstsingle is nu veel te serieus voor zijn publiek. Voor succes moet het volks of over de top zijn bij hem.

 18. Jan

  Is dat teveel of te weinig? Wat een armoede!

 19. Jopie

  Gerard heeft het altijd over geld….. let maar eens op.

 20. Job

  Hoelang blijft dit volk die proleten nog spekken?

 21. Trudy

  Wat is dat toch een gladde geldwolf. Om te kotsen die man!

 22. aammehoela

  Een echte graaibandiet. Altijd zeuren over de oudjes die het slecht hebben en zelf ondertussen bakken met geld verdienen en niets hiervan aan de oudjes geven. Ja, de belasting,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

 23. mipi

  Kies voor hondevlees! Lekker, gezond en duurzaam. En een stuk veelzijdiger dan kip! Ik heb diverse lekkere recepten voor o.a. Koreaanse, Indonesische en Oostenrijkse hondesoep. Binnenkort zal ik hier meer informatie over geven. Het is tijd voor drastische veranderingen in ons eetpatroon

 24. Noëlla

  @jantje die kaartjes zijn echt wel betaalbaar hoor, voor iedereen. Niemand betaald er de hoofdprijs voor. Op vakantieveilingen gaan ze weg voor zo’n 30 euro per paar…en op andere sites kun je ze ook kopen 2 tientjes.

 25. Remi

  Aldi-cassières en hun Johnnies genieten ervan, van de Toppers.

  Gerard voorziet in een behoefte !
  Helemaal niks mis mee.
  Hardwerkend Nederland is lekker een avondje uit.

  Als Gerard op zo’n avond een tonnetje meepakt is ‘m dat van harte gegund.

 26. Sven L.

  250K per avond wilde ‘ie EN krijgt ‘ie. Moest wel afzien van de royalty’s uit de DVD-verkoop. Maar goed; wie koopt er nog DVD’s tegenwoordig..? Slim gespeeld iig.

 27. Pietpiet

  @Noella en B naan: de vakantieveilingtickets zjjn beroerde plekken en maar een klein deel van het totale aanbod. De andere tickets zijn 70 tot 90 euro. Laat het gemiddeld 50 euro per kaart zijn. keer 68.000 bezoekers. Totaal 3.4 miljoen. Bij 700.000 per topper zou praktisch al het geld naar de toppers gaan. Dan vergeet je voor het gemak de kosten van ander personeel, de arena, enz.Voor de hele tour 700.000 lijkt me idd waarschijnlijker.

 28. Alexander

  Zolang die gestoorde tokkies een vermogen betalen voor een kaartje om die zwetende kwijlballen te zien, gaan ze door.

 29. Petra

  Liedjes instuderen? Ze lezen alles van de autocue. Maar goed. Ik geef m gelijk. Iedereen slikt het voor zoete koek. Dus waarom niet die mensen lekker uitbuiten. Dat vinden die mensen kennelijk heel lekker.

 30. dennis

  Die Joling komt me aardig mijn strot uit zetten, denkt alleen maar aan geld. Een hit scoren is ook al een halve eeuw geleden. Teveel op de voorgrond. Hij begint Gordon trekjes te krijgen.

 31. Kattie

  Hij is echt .een vieze ingebeelde .slapjanes geworden .met zn botox kop .geldwolf alsof hij wat bijzonders is
  Hij en Gordon weten niet van gekkigheid niet meer dat ze zich belachelijk maken .hoop dat ze alle twee vlug van de buis gaan .

 32. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Haha, iedereen heeft een mening en die is niet bijster positief.
  Goed ideetje. Buy A Ticket to the Tropics. En blijf daar.
  In het Nederlands: Koop een enkeltje Verweggistan. And stay there.
  Nondeju, wat een geld, ga toch ‘s léven man in plaats van jezelf zo te hoe re ren, excusez le môt (das Frans voor sorry oid) op zo’n podium met die andere ‘O zo Hollandse’ B-artiesten.
  Wij kunnen ons de g A l bakkerij hier best voorstellen.
  Helaas het zij zo, Holland is te klein geworden voor je.
  Dus hôp, in het vliegtuig jij, en w i e B e r e n.
  Bye Bye. (Dag dag). Next!

 33. ary

  VVDer zeker.

 34. Erwin Jensen

  Hij is jammer genoeg niet extreemrechts maar een rechtgeaarde KAPITALIST/zakkenvuller.

 35. Raoul

  …en een verwijft endeldarmtoerist,

 36. Pim Fortuyn en Theo van Gogh

  @Erwin Jensen
  Sun 09 Dec 2018 om 18:28
  Maakt ie ook in het geheim gebruik van de Marokkaanse broodpoot-service?

 37. StefanV

  Wat een sneue leugenaar, deze man. Het is algemeen bekend dat hij z’n hits kocht. Uitgebreid aan de kaak gesteld, onder meer door Het Goede Doel in 2011 al: https://www.nu.nl/muziek/2541962/goede-doel-stoort-zich-leo-blokhuis.html

  Verder wordt deze man steeds weer uitgenodigd in talkshows. Hij weet zich altijd weer in de kijker te spelen. Als dat niet met de muziek lukt, dan ruziet hij wel even met Gordon of iemand anders. Of hij roept iets zoals in de titel van dit nieuwsbericht. Iedereen springt er weer bovenop en geeft deze man aandacht…

  Misschien moeten media – de NPO voorop – eens wat minder scheutig worden met de uitnodigingen aan het adres van deze overgewaardeerde zanger.

 38. Richard Ehresmann

  Geldwolf, hoe kunnen mensen daarvoor entree betalen!

 39. Er ist wieder da

  Zou de Floppers in concert ook niet doen, nog niet voor nop…

 40. Mr. Theo

  Wow, zoveel geld voor iets dat het niveau van een gemiddelde karaoke avond niet overstijgd. Maar goed, over wansmaak valt niet te twisten.

 41. Pakalu Papito

  Zou Gerard nog wel eens denken aan tante Jo, aangereden op een zebrapad in Aalsmeer. Verschillende botbreuken, gescheurde milt, maanden verpleegd en nooit meer helemaal de oude geworden.

  Begin dit jaar is tante Jo overleden. En Joling maar klagen over zijn rug bij het uitvoeren van de taakstraf. En nu dat hij zijn bed niet meer uitkomt voor minder dan een ton.

 42. LD

  @ Jantje 12:11 Sinds het aftreden van Kok II in 2002 zijn het vooral CDA (Balkenende) en VVD (Rutte) geweest die de boventoon hebben gevoerd hoor.

 43. Jan V D B

  Als mensen entertaining willen mag dat.
  Er komt van deze zangers of disco specialisten veel geld terug via belasting tollenaars .
  Voetballers worden ook goed betaald , aan u wat u daarvan vindt.
  Mijn mening mensen van de 2e kamer krijgen te
  veel reden sommige weten niet waarover ze praten , namen noemen hoeft niet , N L heeft met 17 m mensen veel rare snoeshanen

 44. Johann

  @jantje, heb jij onder een steen geleefd de laatste jaren? Ik weet niet of jij het weet maar we hebben al ruim 12 jaar en rechts kabinet met een rechtse premierz weet wel die mannen die de zorg hebben uitgekleed, de Groningers in de steek hebben gelaten, de grote multinationals de hand boven het hoofd houden, de graaiers bij de bank buiten schot laten etc etc…blijf jij maar weer lekker rechts stemmen, en kruip maar weer onder je steen

 45. Johann

  @LD Ik denk niet dat jouw opmerking veel zin heeft, onze rechtse vrienden hebben echt het idee dat het links geweest die de laatste 10 jaar aan de macht is geweest.

 46. K

  Al kon ik gratis naar de Toppers dan nog ging ik niet…is toch een bepaald slag volk wat daar zich belachelijk loopt te maken

 47. Centrum Democraat

  Gerard Joling is een egoïstische landverrader met weinig empathie voor de ECHTE Nederlander.

 48. Jan49

  Een echte reetridder blijft ie.

 49. Sven L.

  @PietPiet…

  Toppers B.V. ontvangt ook een (flink) deel van gemaakte omzet uit de horeca. Daarmee kun je de huur van locatie en podium/licht/geluid/aankleding wel betalen. Overige sponsoren nemen de kosten voor gastartiesten voor hun rekening. Al zullen de meeste collega’s uit NL vereerd zijn met een uitnodiging om ‘mee te doen’, en slechts een onkostenvergoeding krijgen. Staat toch leuk in je portfolio; een volle Arena.

  Froger & Co zullen blijven doorgaan zolang het oplevert.

 50. hoe een simpele populist centjes verdient

  Ongelooflijk dat dit piepkuiken zoveel krijgt .

 51. BRAAK

  Ja, dit piepkuiken verdient een flink pak slaag.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.