Kinderen voor Kinderen uit kritiek op The Voice Kids

Anne Appelo, sinds april het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen, zet haar vraagtekens bij die andere grote muziekshow met kinderen: The Voice Kids. Dat is te lezen in de VARAgids. Bij programma’s als Kinderen voor Kinderen en Het Klokhuis voel je dat het goed zit, aldus Appelo. “Die puurheid zie ik niet in elk programma terug. Dat is het verschil tussen de publieke en de commerciële omroepen. Bij de commerciëlen is het enorm bombastisch en ligt alles van tevoren al vast.”

Heeft ze een voorbeeld? “Neem The Voice Kids. Wij proberen bij Kinderen voor Kinderen te laten zien dat iedereen een talent heeft. Bij zo’n talentenjacht wordt het al snel een kwestie van ‘wie is de beste’.

The Voice Kids is pedagogisch onverantwoord, meent Appelo. “Ik vind dat je daarmee op moet passen. De jeugd is de fase waarin een mens gevormd wordt en makkelijk te kneden is.”

Ik weet niet hoe de redacteuren van The voice kids met kinderen omgaan, hoor. Misschien doen ze het hartstikke goed. Maar ik weet wel ongeveer hoe het bij The voice voor volwassenen gaat: daar staat toch echt het tv-programma op de eerste plaats, en niet de mensen die eraan deelnemen.”

Het VARAgids-interview met Anne Appelo kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen