Gerard Joling zit vandaag op de bank bij zijn moeder

Bekende Nederlanders zijn met kerst net gewone mensen. Ook zij zitten dan en masse samen met hun familie rondom de kerstboom. Zo ook de extravagante tv-ster Gerard Joling. Hij zit vandaag op de bank bij zijn moeder. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Joling viert kerst in huiselijke kring, zonder al te veel poespas. “Met kerst ga ik lekker op de bank zitten bij mijn moeder. Mensen zijn vergeten waar kerst voor staat. Het worden allemaal vreetpartijen, maar dat kun je elke dag doen.”

Het wordt een rustige kerst in huize Joling. “Ik vind het leuk om met familie en goede vrienden te zijn, een paar kaarsen aan te steken, voeten op de bank, een leuke film kijken, wat hapjes en drankjes erbij, maar ik wil niet het verplichte gevoel hebben dat ik moet gaan tafelen met de hele familie. Ik zit het hele jaar al vol met verplichtingen, dus het wordt een losse kerst.”

Veel mensen zullen van Joling verwachten dat zijn huis op en top versierd is, maar dat valt alleszins mee. “Buiten is mijn huis versierd, maar binnen niet, want ik vertrek tweede kerstdag naar het buitenland, dus dat is me te veel van het goede, en ik ben ook alleen maar weg, dus het heeft weinig zin.”

Met kerst laat Joling zich altijd van zijn barmhartige kant zien. “Ik doe mee aan een kerstontbijt voor vrijwilligers in Aalsmeer, daar zing ik wat nummers, en dat doe ik vrijwillig omdat ik vind dat het moet.

Het Privé-artikel Zo viert bekend Nederland kerst, waarin ook sterren als Klaas van Kruistum en Addy van den Krommenacker vertellen hoe ze kerst vieren, kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen toe! 🎅

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen