Erik de Zwart gaat na het kerstdiner een film kijken

Geplaatst op Tue 25 Dec 2018 om 10:00

Erik de Zwart gaat vanavond na het kerstdiner een film kijken met zijn naasten. Dat vertelt de radiobekendheid in Veronica Magazine. Films en kerst zijn onlosmakelijk aan elkaar verboden. Ook De Zwart vindt het heerlijk om een zoetsappige kerstfilm op te zetten tijdens kerst. “Na het eten gaan we film kijken. Het liefst iets met meneer Scrooge. Het hele jaar is dat een waardeloze, inhalige vent, maar met kerst komt hij tot inkeer. Dat is voor mij ook wel de kerstgedachte: reflectie.

Een andere filmfavoriet is The Polar Express. “Dat was de eerste film die we met het jonge gezin keken, onze dochters waren toen vijf en drie. En ik kan hem nu nog zien, hoor. Hij sluit enorm aan bij mijn passie voor treinen.”

De Zwart is gek op treinen. “De film vertelt dat je je eigen wereldje kunt creëren. En zo zie ik dat ook met modeltreinen. Het kind in mij komt dan weer tot leven.

Wat eet hij eigenlijk met kerst? Afhaalchinees? “Wij doen echt ons best hier, hoor! Ik denk dat ik me op de voorgerechten ga storten, want daar ben ik dol op. Ik heb ooit een cursus in De Librije gevolgd bij Jonnie Boer en de recepten in m’n binnenzak gestopt… Dat was zo onwaarschijnlijk lekker!

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen toe! 🎅

Foto: Radio Veronica
10 Reacties op “Erik de Zwart gaat na het kerstdiner een film kijken”


 1. Meneer Kaktus

  Thomas de Trein: Stomers tegen Diesels denk ik….

 2. Annoniemus

  Dan doe ik dat maar niet , een film kijken !

 3. henk p boer

  Erik de Zwart gaat na het kerstdiner een potje kakken…

  Meer van dit soort berichten graag in 2019!

 4. RaymondVL

  Op Eerste Kerstdag gaat Erik de Zwart met zijn treintjes spelen. Boeien man!

 5. Meneer Kaktus

  Ik geef na het kerstdiner Virginia een forse beurt.

 6. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  https://www.swr.de/eisenbahn-romantik/ebr-polarkreis-mittelmeer/-/id=98578/did=16971736/nid=98578/9cakdh/index.html

  Kijkt hij vast naar vanmiddag

 7. liefkleinhertje

  Je zou maar bij die vent zitten en ze halen zo’n kut kerstfilm uit de kast dan kan je net zo goed bij Janny van der Heijden gaan zitten.

 8. Roelof

  Roddel:

  Ik zag de Zwart even lopen in de 538 studio bij het afscheid van Edwin Evers. Daarna niet meer gezien nadat John de Mol er ook was en Erik is niet op de radio geweest om Evers te bedanken, terwijl hij juist diegene is geweest die Evers destijds heeft binnengehaald.

  Zou er achter de schermen ruzie zijn geweest tussen John de Mol en Erik de Zwart en zou John hem de toegang van het gebouw ontzegt hebben?

  Zo’n artikel is toch veel smeuïger MC?

 9. Geronimo

  Ik vind Scrooge vooral een hypocriet

 10. Curi Frans Jansen Orbi in de Urbi

  Erik de Zwart moet uit de kast komen.
  Hij hoeft het echt niet te verbergen.. we zien het al jaren….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.