Erik de Zwart gaat na het kerstdiner een film kijken

Erik de Zwart gaat vanavond na het kerstdiner een film kijken met zijn naasten. Dat vertelt de radiobekendheid in Veronica Magazine. Films en kerst zijn onlosmakelijk aan elkaar verboden. Ook De Zwart vindt het heerlijk om een zoetsappige kerstfilm op te zetten tijdens kerst. “Na het eten gaan we film kijken. Het liefst iets met meneer Scrooge. Het hele jaar is dat een waardeloze, inhalige vent, maar met kerst komt hij tot inkeer. Dat is voor mij ook wel de kerstgedachte: reflectie.

Een andere filmfavoriet is The Polar Express. “Dat was de eerste film die we met het jonge gezin keken, onze dochters waren toen vijf en drie. En ik kan hem nu nog zien, hoor. Hij sluit enorm aan bij mijn passie voor treinen.”

De Zwart is gek op treinen. “De film vertelt dat je je eigen wereldje kunt creëren. En zo zie ik dat ook met modeltreinen. Het kind in mij komt dan weer tot leven.

Wat eet hij eigenlijk met kerst? Afhaalchinees? “Wij doen echt ons best hier, hoor! Ik denk dat ik me op de voorgerechten ga storten, want daar ben ik dol op. Ik heb ooit een cursus in De Librije gevolgd bij Jonnie Boer en de recepten in m’n binnenzak gestopt… Dat was zo onwaarschijnlijk lekker!

Mediacourant wenst u prettige kerstdagen toe! 🎅

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen