Ellie Lust heeft pannenkoekquote van Dr. Phil

De pannenkoekquote waar Ellie Lust begin 2017 furore mee maakte, heeft ze niet zelf bedacht. Hij is afkomstig van Dr. Phil. Dat bekende de oud-politiewoordvoerder donderdagavond in Pauw. Lust zat destijds in dezelfde talkshow tegenover advocaat Gerald Roethof, die nu Jos B. bijstaat, maar toen één van de verdachten van de mishandeling van een Arnhems homostel bijstond. “Hoe dun de pannenkoek ook is, hij heeft altijd twee kanten“, reageerde ze op zijn verdediging.

Ze had de lachers op haar hand en sindsdien wordt ze nog altijd regelmatig geprezen om die quote. “Heb je die eigenlijk zelf bedacht?“, vroeg Jeroen Pauw haar gisteren.

Daar kon Lust geen ja op antwoorden. “Hij komt uiteindelijk bij Dr. Phil vandaan. Ja, zeker. Mijn zusje Marja heeft hem uiteindelijk op deze manier vertaald, dus het is gewoon een gejatte quote van mijn zus.”

Lust vertelde bij Pauw over haar transitie van politievrouw naar tv-vrouw. Ze heeft een gesprek gehad met korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie over haar geruchtmakende ontslag bij de politie.

Mijn deel van de pannenkoek heb ik ook bij Erik Akerboom uitgelegd. Hij wilde het graag horen wat er wat mij betreft gebeurd is, dus dat heb ik hem uitgebreid vertelt. Hij heeft ook best wel non-verbaal gereageerd. Het was een mooi gesprek en hij heeft me bedankt voor alles wat ik gedaan heb voor de politie en hij heeft ook gezegd dat als de mediacarrière ooit stopt, dat ik altijd welkom ben om terug te gaan. Op korte termijn wil ik dat niet. Ik heb nu gekozen en daar ga ik ook voor: mooie programma’s maken.”

Het is voorlopig vooral heel erg wennen, aldus Lust. “Ik ben wel camera’s gewend door het werk als woordvoerder, maar het presentatorvak is toch heel wat anders.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen