Ellie Lust heeft pannenkoekquote van Dr. Phil

Geplaatst op Fri 14 Dec 2018 om 10:00

De pannenkoekquote waar Ellie Lust begin 2017 furore mee maakte, heeft ze niet zelf bedacht. Hij is afkomstig van Dr. Phil. Dat bekende de oud-politiewoordvoerder donderdagavond in Pauw. Lust zat destijds in dezelfde talkshow tegenover advocaat Gerald Roethof, die nu Jos B. bijstaat, maar toen één van de verdachten van de mishandeling van een Arnhems homostel bijstond. “Hoe dun de pannenkoek ook is, hij heeft altijd twee kanten“, reageerde ze op zijn verdediging.

Ze had de lachers op haar hand en sindsdien wordt ze nog altijd regelmatig geprezen om die quote. “Heb je die eigenlijk zelf bedacht?“, vroeg Jeroen Pauw haar gisteren.

Daar kon Lust geen ja op antwoorden. “Hij komt uiteindelijk bij Dr. Phil vandaan. Ja, zeker. Mijn zusje Marja heeft hem uiteindelijk op deze manier vertaald, dus het is gewoon een gejatte quote van mijn zus.”

Lust vertelde bij Pauw over haar transitie van politievrouw naar tv-vrouw. Ze heeft een gesprek gehad met korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie over haar geruchtmakende ontslag bij de politie.

Mijn deel van de pannenkoek heb ik ook bij Erik Akerboom uitgelegd. Hij wilde het graag horen wat er wat mij betreft gebeurd is, dus dat heb ik hem uitgebreid vertelt. Hij heeft ook best wel non-verbaal gereageerd. Het was een mooi gesprek en hij heeft me bedankt voor alles wat ik gedaan heb voor de politie en hij heeft ook gezegd dat als de mediacarrière ooit stopt, dat ik altijd welkom ben om terug te gaan. Op korte termijn wil ik dat niet. Ik heb nu gekozen en daar ga ik ook voor: mooie programma’s maken.”

Het is voorlopig vooral heel erg wennen, aldus Lust. “Ik ben wel camera’s gewend door het werk als woordvoerder, maar het presentatorvak is toch heel wat anders.”

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Ellie Lust heeft pannenkoekquote van Dr. Phil”


 1. ℙluk vd ℙetteflet ℗

  Het is bijna Cruyffiaans..

 2. Annoniemus

  Ellie Lust , het nieuwe geweten van Nederland !

 3. critikast

  Niet opgeleid, een grote mond en een beperkte intelligentie. Daarmee kom je in Hilversum een heel eind !

 4. takkie

  @critikast, Lust is juist wel opgeleid en juist heel intelligent, ga de rest van Hilversum beledigen.

 5. Bhuf

  Heb een beetje medelijden met haar. Totaal verblind door de aandacht die ze krijgt haar baan opgezegd voor een baan in de media, maar niet beseffende dat ze een ‘hype’ is en over een jaar waarschijnlijk geen haan meer naar haar kraait. Het is een beetje een zoals Britt Dekker. Eerst ontzettend populair en gewild in de talkshows, maar als de hype over is hoor je er weinig meer van.

 6. Mo

  @critikast, tuurlijk als ongeschoolde kun je werken (als woordvoerder) bij de Nationale(Amsterdamse) politie.

  Heb jij uberhaupt onderwijs genoten en /of afgerond?

 7. takkie

  @critikast, juist Lust is WEL opgeleid en wel intelligent. Ongeveer de hele rest van ”Hilversum” – niet. Waar zitten jouw hersens dat je juist haar denkt te moeten bekritiseren? Of ben je gewoon maar wat aan het gillen om het gillen?

 8. Nathan

  Takkie, laat toch gaan. Criticast is een van die figuren hier die alles maar gal spuwt. Iemand die bij elk artikel graaf naar punten waarop hij iemand af kan kraken. Als hij die punten niet vindt, dan verzint hij ze gewoon. Bespaar je de moeite daar wat van te zeggen.

 9. Huib

  Ellie Lust: “Als agent ben ik volkomen politiek neutraal……Ik zal nooit PVV stemmen.” Hoe dom kun je zijn ?

 10. Grumpy

  Ellie gaat ten onder aan zelfoverschatting en over exposure. Gelukkig kan ze altijd terug naar de politie.

 11. Godefroy France

  Waarom krijgt deze mislukte wout zoveel aandacht, ze heeft helemaal niets te vertellen, met haar aangeleerd taaltje/accent probeert ze iets uit te stralen.

  Waarom blijft het maar doorgaan, alweer een BNNer; de nuttelozen,
  de nietskunners, de talentlozen, de verbaallozen, de nonvaleurs.

  Ok ze hebben tieten, ok ze lachen om alles, ok ze kijken serieus want belangrijk, ok ze doen aan spuiten en slikken, ok ze vertellen ons hun gedachtenkronkels, ok ze gaan de wereld verbeteren, ok politiek correct, ok gutmensch. ok anti PVV en FVD,
  ok Yassar Klaver de messias.

  Maar waarom willen/moeten wij dat weten, ze zijn te stom om te schijten, dat weten we al jaren !!!

  Het riool loopt over van deze BNNers !!! ZE KUNNEN NIKS !!!

  Hoewel, ze kunnen nog altij gaan voor de carrière bij collega SS van BIJ1

 12. BRAAK

  En langzaam wringt zij zich in de omroepwereld.

 13. Van Wou

  Ellie is niet weg door jaloerse collega’s maar door terechte op- en aanmerkingen van collega’s waarom ze al 12 jaar geen politiewerk deed, wel dik betaald werd, daarbij overuren kon schrijven en gefaciliteerd werd om op te duiken in ongeveer ieder tv programma, betaald stond te huppelen op een boot tijdens de Canal Parade etc. etc. Mensen op straat de kastanjes uit het vuur halen en zij overal maar blèren… ‘mijn collega’s dit en mijn collega’s dat ‘…. opgeruimd staat netjes, kan er een echte politieman/vrouw voor in de plaats komen.
  Overigens is hetgeen ze bij Investigation Discovery doet een farce… meer dan eens in de verkeerde camera kijken, reportages die al meerdere keren zijn uitgezonden, mag Ellie (proberen) aan elkaar (te) praten, voorzien van een niet relevante eigen mening.
  Lachwekkend!

 14. Jawohl

  Huib, je kunt neutraal blijven en toch zeggen dat je geen PVV stemt. De PVV roeptoetert en probeert met spitsvondige tweets in de publiciteit te komen, maar ze hebben nul oplossingen voor wat voor probleem dan ook. Dat is objectief. dus neutraal, vast te stellen.

 15. Kaas

  @Van Wou

  Huppelen op een boot tijdens de Canal Parade? Ze was voorzitter van Roze in blauw, simpele ziel.

 16. JohanV

  Ze krijgt veel steunbetuigingen zei ze maar over de kritiek op haar geen woord, goed dat ze weg is bij de politie.

 17. anoniem

  Ze begint een beetje op meneer de Vries te lijken..
  Overal een mening over?

 18. XY

  Die gast had non-verbaal gereageerd op de uitleg over dat pannenkoeken spreekwoord en daarom was het een goed gesprek of zo ? Ik snap dit echt niet ( ben ook al aangeschoten). Kan iemand dit in klare taal kort uitleggen?

 19. XY

  Die gast had non-verbaal gereageerd op de uitleg over dat pannenkoeken spreekwoord en daarom was het een goed gesprek of zo ? Ik snap dit echt niet ( ben ook al aangeschoten). Kan iemand dit in klare taal kort uitleggen?

 20. Huib

  Jawohl: Je kunt niet neutraal blijven en regelijkertijd zeggen dat je nooit pvv zult stemmen. Dan ben je niet langer neutraal. Indien je dat niet snapt dan zit je op ongeveer hetzelfde nivo als mevrouw Lust.

 21. Dij Enkletser

  Nieuwe Politieserie :” Flikken Amsterdam”

  Hoofgrol ; Ellie Lust !!

 22. Dij Enkletser

  Hoofdrpl

 23. Dij Enkletser

  Hoofdrol

 24. Vivienne

  Ik vind Ellie Lust zo een ongelofelijke misselijk makende hypocrieet deugvrouw. Ik kan die gekke p*ttenkop niet zien en haar stem stem ook niet horen. Wat een ongelofelijke vreemde tr&t is dit. Ik vind haar ook niet erg snugger overkomen, waarschijnlijk eenvoudig geschoold deze irritante deugp*t.

 25. Dij Enkletser

  Haha,Ellie Lust verhoord door Pauw,en bekend:
  heb de “Kwoot” van mijn zus ,en díé heeft ‘m gejat !

 26. Bart

  ellie lust er wel pap van

 27. jomari

  Veel mensen zijn in aanleg enigzins narcistisch, bij Ellie is dat naar boven gekomen.
  Op zich geen schande maar….
  is zij bezweken voor glamour, media belangstelling, de rode loper en last but not
  least het grote(?)geld? Rustig afwachten….

 28. Piet

  Geen flauw idee wat ze er nu eigenlijk mee bedoelt.

 29. Paddenstoel

  Tja, dat jij nou zo dom bent.

 30. Piet

  Nou Paddenstoel, leg eens uit of weet jij het ook niet?

 31. Flits Bom

  Haha die Ellie. Met hem kan je altijd lachen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.