Tineke Schouten oppert tv-zoektocht naar opvolger

Tineke Schouten oppert het idee voor een tv-zoektocht naar haar opvolger. Dat is te lezen in een interview met haar in het AD. Schouten is alweer 64 jaar oud, dus de tijd van haar grote cabaretshows loopt op zijn einde. “Het is telkens weer een enorm risico. In feite maak ik al 35 jaar lang een privémusical, waar een compleet bedrijf achter zit. Bij Highlights zijn dat in totaal veertien mensen. Drie, vier ton is doodnormaal voor zo’n voorstelling“, legt de comédienne uit in de krant.

Ze vervolgt: “Echt, ik dank Onze Lieve Heer dat mijn zalen hartstikke vol zitten en dat ik – even afkloppen – gezond van lijf en leden ben. Want ik draag de volle verantwoordelijkheid.”

Maar op een gegeven moment houdt het op, realiseert Schouten zich. Ze gaat de komende jaren kijken wat er op haar pad komt. “Misschien hebben ze een ouwe tante nodig in een film. Of voor een musicalrol – ik ben vroeger wel benaderd door grote impresariaten. Maar geen tijd, hè…”

Of misschien zelf een musical schrijven. Of mijn ervaring overbrengen op jonge vakgenoten. Ik heb mappen vol: driehonderd met liedjes, honderden sketches. En ik heb meer dan honderd artiesten geparodieerd.”

Dan: “Ik zou natuurlijk ook op zoek kunnen gaan naar mijn opvolger. Zou dat geen mooi tv-programma zijn.

Wie al jaren hoopt op een tv-zoektocht naar haar opvolger is Tatjana Simic. Bij RTL 7 is het programma De Nieuwe Johan Derksen eerder dit jaar niet doorgegaan. RTL 4 komt in 2019 met een tv-zoektocht naar de nieuwe Dr. Pol.

Het AD-interview met Tineke Schouten kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen