Angela de Jong kriegel van Gerald Roethof in Pauw

Angela de Jong vindt advocaat Gerald Roethof niet bepaald de meest sympathieke talkshowgast die er rondloop. Sterker nog: ze heeft een afkeer tegen hem. Dat schrijft ze vandaag in het haar column in het AD. Roethof zat bij Pauw om meedogenloos bewijzen in de gruwelijke zaak van de moord op Nicky Verstappen (11) te bagatelliseren. Het was zo pijnlijk om te horen dat tafelgast Hans Kraay jr op een gegeven moment aan hem vroeg hoe hij dit werk kan doen.

De Jong keek met weerzin naar het optreden van Roethof bij Pauw, afgelopen woensdag. “Zelden voelde ik zoveel fysieke weerzin bij iemand als bij hem, de advocaat van Jos Brech. Vanwege zijn neerbuigende manier van praten, maar vooral door wat hij zegt.

De 21 dna-sporen van Brech die zijn gevonden bij Verstappen, waarvan 18 op zijn onderbroek, kunnen daar volgens Roethof ook bij toeval op zijn gekomen. “Alles in mij komt dan in opstand”, zegt hij. “Het zal je kind en broer maar zijn, over wiens onderbroek het gaat.

Uiteindelijk is dit wel het fundament van onze rechtsstaat, realiseert De Jong zich. “Want natuurlijk verdient Brech, ook hij, de beste verdediging die er is.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen