Dit doet Janny van der Heijden met de kerstdagen

Janny van der Heijden is de gezellige oma van de Nederlandse televisie. Hoe zou zij de kerstdagen doorbrengen? In de Vrouw deelt ze haar agenda. Dat is te lezen in de kiosk. Van Van der Heijden mag het elke dag wel kerstmis zijn. “Op kerstavond is iedereen hier. Dan kook ik heel uitgebreid en maken we de pakjes open. Ik heb altijd heel veel cadeautjes onder de boom. Mijn kinderen hebben ook lang in de Kerstman geloofd. Joh, ze geloofden zelfs in de paashaas“, zegt de Heel Holland Bakt-ster.

De 64-jarige smulpaap uit Haarlem is een mens van tradities en van verhalen. “Na de brunch op Eerste Kerstdag gaan mijn oudste zoon en zijn gezin naar z’n schoonmoeder. De jongste en ik koken dan samen en op Tweede Kerstdag verhuizen we het hele circus weer naar waar de oudste woont.”

Vaak blijft ze dan ook slapen. “‘Gezellig mam,’ zegt mijn oudste dan, ‘kun je ook een glaasje drinken.’ Ik denk dat je me wel een familiemens kan noemen.”

Het worden al met al mooie dagen. “Je kunt me niet blijer maken dan met een tafel vol eten en de kinderen en kleinkinderen eromheen.”

Het uitgebreide Vrouw-interview met Janny van der Heijden kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roland J Reinders / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen