Beau vindt reacties op brief Mark Rutte erg cynisch

Geplaatst op Tue 18 Dec 2018 om 11:00

Beau van Erven Dorens vindt dat er wel heel cynisch gereageerd wordt op de brief van Mark Rutte die maandag als een advertentie in de krant stond. Dat heeft de RTL 4-ster maandagavond gezegd in Pauw. Rutte kwam met een soort kerstboodschap waarin hij Nederland vergeleek met een vaasje. Daarop buitelde iedereen weer over elkaar heen om dat met elkaar af te keuren. Dat gebeurde ook aan tafel Pauw. “Ik vond het niks“, zei voormalig PvdA-leider Diederik Samsom.

Samsom heeft geen boodschap aan de brief. “Wat ik er vooral van vind is dat het VVD-campagneteam nu gierend van de lach aan het bier zit. Het is een bizar goede champagnestunt.

Cabaretier Peter Pannekoek: “Ik vind de beeldpsraak wel heel lelijk. Een vaasje moet je volgens mij ook neerzetten en niet in je klauwen houden.

GroenLinks-xtc-mevrouw Kathalijne Buitenweg: “Aan het eind van de brief zegt hij: ‘Doe mee met ons.’ Dan denk ik: zijn we nu een wij of is er een wij en een zij en moeten zij meedoen met ons en wie is ons? Ik vond het een onduidelijk eind.

Wat cynisch allemaal, vindt Beau van Erven Dorens. Hij zei: “Ik zie het toch niet zo cynisch. Ik vind het wel mooi dat iemand oproept tot saamhorigheid en het is een soort kerstboodschap. Je kunt hem van alle kanten lezen en je snapt niet zo goed waar het over gaat, maar het is beter dan die agressieve taal die we om ons heen overal horen van leiders.”

En bij Boulevard: “Het is toch juist een beetje een hartverwarmende gedachte? Je hebt het touwtje van Terlouw, het vaasje van Rutte.”

Foto: BNNVARA
33 Reacties op “Beau vindt reacties op brief Mark Rutte erg cynisch”


 1. achtmet

  Deze aartsleugenaar blijft gewoon bezig ons te bedonderen ! Hoog tijd om er straks met de verkiezingen samen voor te zorgen dat Pinokkio van het toneel verdwijnt !

 2. n

  Beau, doe eens niet zo naïef.
  In de eerste helft van 2019 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten, en daar gaat het om.

  Mijn koopkracht gaat omhoog, door keihard te onderhandelen. Maar niet dankzij de VVD.

 3. anoniem

  Middelmatigheid is het devies…

 4. anoniem

  beau

  voor rotterdam krijg je een cijfer 8.

  alleen voor wat je nu zegt over meneer Mark Rutte en Diederik samson

  is te zien dat jullie koe waliteit hebben ipv van kwaliteit!!

  vraag je ouders wat ik hiermee bedoel, hypocrieten. Ze hebben jullie noet goed opgevoeddddddddddddd.

  Mark Rutte u krigt een cijfer 9+

 5. B.Boef

  Heeft hij dat echt gezegd, een champagnestunt?

 6. Godefroy France

  De slappe nederlandse hap kan een voorbeeld nemen aan de fransen, “les gilets jaunes” branden de politieke volksverlakkers af tot aan de grond, het is afgelopen met de aards leugenaars, die ver, heel ver afstaan van het volk en het ware gebeuren buiten den haag en de randstad.

  Pek en veren is hun toekomst, alleen omadat de guillotine niet meer bestaat.

  Rutte en consorten voor eens en voor altijd afserveren !!!

  Groenlinkse criminelen, islamitisch/antisemitisch geteisem weg uit de kamer, regering, overheidsfuncties etc etc, het paard van Troye kan nu nog gestopt worden, ze willen ons overnemen, stop de dubbele paspoortige volksverraders, terug naar land van het andere paspoort, ze HATEN ONS de uitzonderingen moeten maar kleur bekennen!

  De media geeft het verraderlijke voorbeeld, ook zij haten ons !!!

 7. anoniem

  @Godefroy France: U klinkt als een VVD-er die teveel Euroshopperbier heeft gedronken.. :-)

 8. chris?

  De senioren gaan er per saldo flink op achteruit. Hopelijk zal Rutte c.s. dat straks bij de verkiezingen in Maart 2019 merken. Het vaasje bij ons is leeg.

 9. dynamische dennis

  Beau moet nog een “Five Days Inside Mark Rutte” maken zeker

 10. xandertje

  Mensen hou eens op. Ja, er komen verkiezingen aan maar hij is voortdurend bezig om Nederland (nog) beter te maken. En als Minister President siert het hem om in deze tijden van gele hesjes een signaal af te geven. Had ie het niet gedaan dan hadden ‘jullie’ gezegd: “Waarom horen we Mark Rutte niet?”.

  Mark ga zo door en jouw en iedereen hier op MC fijne Kerstdagen.

 11. Viola Holt

  Mark Rutte is vooral heel druk bezig om Nederland weg te geven aan de EU

 12. robb

  Ik weet nu door Diederik Samsom dat mijn huis van 1975 niet verwarmt kan worden door een warmte pomp en voorlopig door kan gaan met mijn cv ketel .

 13. Nationalistische Conservatief-liberaal

  Rutte is verschrikkelijk. De man die mede Nederland uitlever aan de EU. Hij is een marionet van de EU en bedrijven als Shell en Unilever. Dient niet het belang van de Nederlandse burger.

 14. Solange

  Beau houdt eens op met je geslijm……wil iedereen te vriend houden….

 15. Den Dolder

  Beau, vooral doorgaan met je struisvogelpolitiek. Ben jij dan vergeten wat Rutte ons allemaal geflikt heeft?

 16. Robert

  Kan zo in de Fabeltjeskrant onze Mark.

 17. George

  Beau slaat de spijker op z’n kop. We leven in een tijd waarin azijnzeikers, beroepsgekwetsen, geestelijk zieken en andere gekken de overhand hebben. Laten we nou eens stoppen dit soort figuren aandacht te geven. Laten we nou eens normaal doen.

 18. Jovi

  @George wat is dan volgens jou de definitie van Normaal want behalve dat het een band is zou ik niet weten wat daar verder onder valt. Trouwens dat doet me ook weer denken aan Rutte die toen zij doe zelf even lekker normaal tegen Wilders en dus betekend dat wat voor jou normaal is voor een ander niet zo is….

 19. Lies

  Fantastisch wat Beau doet voor zijn Rotterdam Project. Respect!
  Ik kijk uit naar de slot aflevering. Beau heeft laten zien dat een liefdevolle 1 op 1 aanpak wel degelijk effect kan hebben. Dat mensen zich door instanties in de steek gelaten voelen omdat er niemand is die de regie voert in dit land. Alle instanties werken langs elkaar heen.

 20. anoniem

  @xandertje: Nederland mag er dan financieel beter voorstaan, het moreel is er niet beter van. En wat de gele hesjes in Nederland willen, is juist iets waar de VVD al jaren mee bezig is. Lagere belastingen en de schuld van alle bezuinigingen in de schoen van immigranten schuiven. Ook opvallend er meer aandacht wordt besteed aan een paar Hollandse hesjes, dan al die duizenden die eerder hebben geprotesteerd..

 21. anoniem

  Oeps, ik typte op mijn mobieltje.. Sorry voor de weggevallen woorden.. :-)

  Misschien een idee om deze website eens reponsive te maken?

 22. Lies

  @anoniem: de vvd is de laatste partij die zich druk maakt over ‘de gele hesjes’?

 23. anoniem

  @Lies: Inmiddels weer thuis van het werk :-) Ik denk dat de gele hesjes in Nederland grotendeels bestaan uit de rechterflank van de VVD en het CDA. En meneer Rutte had het grootste begrip voor hen en dat heb ik hem niet horen zeggen over de zieken en gehandicapten die het onder zijn beleid moeilijker hebben gekregen. Als de belastingen worden verlaagd, is er ook minder geld voor voorzieningen voor de minder bedeelden.. Maar natuurlijk krijgen immigranten overal de schuld van?

 24. Lies

  Damn you BvED. Wat een mooi programma.

 25. robbie

  Grachten gordel zegt ook weer iets.
  Beau voelt zich zo verheven boven iedereen.En iedereen trapt weer in de kletskop .
  Balgehakt

 26. koen

  Robbie zo is het helemaal, vreselijk mens die Beau…

 27. George

  Nou, normaal is onder andere dat er niet meer gezeken wordt over onschuldige tradities zoals Zwarte Piet. Normaal is om niet overal uitingen van racisme en kolonialisme in te zien. Normaal is om niet meer te zeiken over namen zoals de Coentunnel omdat Jan Pieterzoon Coen een slecht mens zou zijn geweest. Normaal is als er niet meer gezeken wordt over dingen zoals de I Amsterdam-letters, die om een zeer onzinnige reden weggehaald moesten worden. Normaal is als er niet meer gezeken wordt over uitdrukkingen zoals “de koe bij de horens vatten” of “iemand blij maken met een dode mus”, omdat deze uitdrukkingen volgens sommigen ‘dieronvriendelijk’ zouden zijn. Normaal is als we niet meer zeiken om reclames waarin met eten gegooid wordt. Normaal is het als we krankzinnige figuren als Trump, Wilders of Baudet niet meer serieusnemen, ook is het normaal om hun ideeën en hun infantiele gedrag niet meer serieus te nemen. Normaal is het om nietszeggende figuren als FamkeLouise, rapper Sjors of rapper Boef geen aandacht te geven, want deze figuren kunnen en weten helemaal niks en zijn geen enkel podium waard. Normaal is het om Rutte niet meer af te zeiken en overal de schuld van te geven. Deze man werkt immers al acht jaar lang keihard om ons land zo goed en welvarend mogelijk te houden. En in tegenstelling tot wat velen beweren, is dat hem ook aardig gelukt. Nederland is het op twee na gelukkigste land ter wereld en het zesde rijkste land ter wereld. Dus houd allemaal alsjeblieft eens op Rutte af te zeiken! Ga maar eens naar Afrika of Syrië, dan piep je wel anders!

 28. Flexi

  George verwisselt de begrippen “wenselijk” en “normaal” met elkaar. Das toch niet normaal!

 29. George

  Bovenstaand bericht was een antwoord op Jovi, 18 Dec 2018, 16:44

 30. George

  @Flexi
  Ja, die dingen die ik net benoemde zijn ook wenselijk, maar ook doodnormaal. Iedere oen weet dat, toch?

 31. Flexi

  Iedere oen weet ook dat het begrip “normaal” een uiterst relatief begrip is. Kies dan een andere term of woord. Dan vermijd je het gezeik. En jouw mening is dus de norm voor de rest van de mensheid? Dat is wel erg pedant.

 32. George

  @Flexi
  Noem jij de dingen die ik benoemde dan wel normaal? Zo ja, leg dan eens uit wat er normaal aan is.

 33. Jesse

  Flexi is de tweelingzus van Shаniquilia.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.