Victor Reinier roept NPO op tot snellere besluitvorming

Geplaatst op Fri 14 Dec 2018 om 11:00

Victor Reinier riep de NPO donderdag in RTL Late Night op om sneller te beslissen over nieuwe seizoenen van Flikken Maastricht. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Hoewel Flikken Maastricht nog altijd een kijkcijferhit is, moeten de makers vaak maandenlang wachten op groen licht voor het volgende seizoen. De opnames van de dertiende serie zijn bijna afgerond, maar of er een veertiende seizoen komt is onduidelijk. “Weet ik dat al? Nee, dat weet ik nog niet“, aldus Reinier.

Jammer, vindt de acteur dat. “Het is ons een keer gebeurd dat we een pakketje kregen, dat we drie jaar in één keer kregen. Dat was ongekend chic. Nu zijn we echt seizoensarbeiders.”

Het is altijd ook zo geweest, aldus Reinier. “Het houdt de boog gespannen. Je moet knokken voor het nieuwe seizoen.”

Toch mag de besluitvorming wel wat sneller, vindt hij. “Het is wel mijn wens die ik altijd uitspreek aan de NPO en AVROTROS, maar meer aan de NPO omdat zij over het geld gaan: ‘Hoe eerder wij het weten, hoe mooier wij de reeks kunnen maken.’ Dan kunnen de schrijvers snel beginnen met schrijven en als je tijd hebt kun je nog een fout script weggooien.”

Foto: RTL
11 Reacties op “Victor Reinier roept NPO op tot snellere besluitvorming”


 1. Corrie K.

  Hoe is het met het nieuwste slachtoffer van Sylvie?

 2. Jawohl

  Hij heeft gelijk. De NPO is altijd tergend langzaam met nieuwe seizoenen. Was goed te zien aan de kinderen in Penoza. Vooral Boris was elk seizoen weer stukken gegroeid.

 3. John

  Het zou leuk zijn om een profiel aan te kunnen maken op MediaCourant.nl met een leuke profielfoto en dat je ook reacties kunt liken.

 4. Een Ex

  John
  Fri 14 Dec 2018 om 12:03
  Nee heh niet die kop van jou op deze site

 5. west

  Apart dat de NPO zenders nog geen kerst idents hebben, in tegenstelling tot SBS en RTL.

 6. Suomynona

  “Dan kunnen de schrijvers snel beginnen met schrijven en als je tijd hebt kun je nog een fout script weggooien.”

  In dat geval kunnen ze evengoed alle scripts weggooien. Deze serie is al seizoenen over het hoogtepunt heen.

 7. mark

  NPO heeft niets te bieden op een uitzondering na.

 8. Vrede

  Hij had toch zijn vriendin uit een raam gegooid?

 9. PompieDom

  Tsja, Dat de NPO ten voeten uit natuurlijk. Dat weet iedereen die ooit met die club te maken heeft gehad. Wel grappig dat dit soort geluiden vooral van binnenuit komen..
  Te veel politiek, te weinig aansturing en te veel lagen die niks toevoegen… Zal wel nooit veranderen deze bureaucratie..

 10. Flits Bom

  Schuinsmacheerder.

 11. Flits Bom

  Schuins macheerder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.