Victor Reinier roept NPO op tot snellere besluitvorming

Victor Reinier riep de NPO donderdag in RTL Late Night op om sneller te beslissen over nieuwe seizoenen van Flikken Maastricht. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Hoewel Flikken Maastricht nog altijd een kijkcijferhit is, moeten de makers vaak maandenlang wachten op groen licht voor het volgende seizoen. De opnames van de dertiende serie zijn bijna afgerond, maar of er een veertiende seizoen komt is onduidelijk. “Weet ik dat al? Nee, dat weet ik nog niet“, aldus Reinier.

Jammer, vindt de acteur dat. “Het is ons een keer gebeurd dat we een pakketje kregen, dat we drie jaar in één keer kregen. Dat was ongekend chic. Nu zijn we echt seizoensarbeiders.”

Het is altijd ook zo geweest, aldus Reinier. “Het houdt de boog gespannen. Je moet knokken voor het nieuwe seizoen.”

Toch mag de besluitvorming wel wat sneller, vindt hij. “Het is wel mijn wens die ik altijd uitspreek aan de NPO en AVROTROS, maar meer aan de NPO omdat zij over het geld gaan: ‘Hoe eerder wij het weten, hoe mooier wij de reeks kunnen maken.’ Dan kunnen de schrijvers snel beginnen met schrijven en als je tijd hebt kun je nog een fout script weggooien.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen